Varm hvit sjokoladedrikk

  • Skrevet 20.11.2016 klokka 15:07
  • Kategori: Varm drikke

Hei,

Etter dagens hardøkt på ski fylte jeg opp lagrene med en ny variant av kakaoen. Hvit sjokolade har en søtere smak enn den mørke sjokoladen.

SONY DSC
Varm hvit sjokoladedrikk (2 store kopper)

5 dl melk

100 gram hvit sjokolade, grovt hakket

½ ts vaniljeessens

En liten klype salt (kan sløyfes)

Kremfløte til krem

Et dryss kanel på toppen om ønskelig

  1. Kok forsiktig opp melk, pass på at melken ikke brenner seg.
  2. Skru kjelen ned på svak varme eller trekk til siden. Tilsett grovt hakket hvit sjokolade, vaniljeessens og litt salt. Rør rundt til sjokoladen har smeltet. Pisk krem og server med et dryss kanel oppå. 

SONY DSC

Varm sjokolade

  • Skrevet 28.03.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Varm drikke

SONY DSC
Varm sjokolade (Oppskriften gir 2 kopper)

1 plate mørk eller lys kokesjokolade

3-4 dl melk

Evt saften av 1 stk appelsin for en syrligere variant. 

 

Ha kokesjokolade og melk i en kjele og la det smelte og koke opp. Hvis du ønsker en syrligere variant kan du prøve med saften av en appelsin også oppi. 

SONY DSC

Vidunder-teen for sår hals og tett nese

  • Skrevet 21.02.2016 klokka 18:39
  • Kategori: Varm drikke

Heisann, 

Kjenner du det kribler litt i halsen? Da gjør denne teen susen. Med honning, chili, ingefær og hvitløk blandet i varmt vann åpner det opp og kanskje tar det knekken på forkjølelsen!

SONY DSC
Vidunderte for sår hals og tett nese

Varmt vann

1 ts honning

2 stk skiver ingefær

1/2 stk chili

1 stk hvitløksfedd

Skjær ingefær i to tynne skiver, ta ut frøene av en chili og ta av skallet på et hvitløksfedd. Kok opp vann og ha det i en kopp. Rør ut honning og tilsett ingefær, chili og hvitløksfedd. 

Eple- og kaneldrikk

  • Skrevet 29.01.2016 klokka 17:56
  • Kategori: Varm drikke

God fredag!

Med rufsete vær ute er det godt å komme inn etter trening til noe varmt å drikke. I dag ble det en varm eple- og kaneldrikk etter trening på meg! Utrolig godt og smaksrikt. Eple, kanel og ingefær står godt til hverandre, så dette blir definitivt noe jeg kommer til å lage igjen! Det går også an å ta med på tur i en termos :)

SONY DSC

SONY DSC Eple- og kaneldrikk (1 glass)

3 dl eplemost/juice

2 stk tynne skiver ingefær

1 stk kanelstang

 

Kok opp eplemost i en kjele og tilsett kanelstang og ingefær. La det stå og trekke på svak varme noen minutter. Ha drikken gjennom en sil, så ingefær og kanel ligger igjen i silen. Kan også tas med på tur i en termos!

 NYTES :)

SONY DSC

Chai latte

  • Skrevet 26.12.2015 klokka 16:41
  • Kategori: Varm drikke

Heisann,

God jul! Etter to fine dager med juleselskap, god mat og skiturer er det på tide å oppdatere dere igjen med en varmende oppskrift. Chai latte er min favorittdrikk, og passer ekstra godt nå i julen. Chai te er lagd av kryddere som kardemomme, nellik, stjerneanis, ingefær og kanel. De samme krydderne man finner i for eksempel gløgg og pepperkakedeig. Oppskriften lages på få minutter og smaker himmelsk! 

SONY DSC
SONY DSC Chai Latte

Gir en kopp

1 dl varmt vann

1/2 ts honning

1 ts eller 1 stk tepose chai te 

2 dl melk

Kanel på toppen

 

1. Kok opp vann og ha det i et glass. Rør ut en teskje honning i det varme vannet. 

2. Ha i en tesil med chai te eller en tepose. La den trekke noen minutter i vannet. 

3. Steam melken i en melkesteamer eller varm opp i en kjele til rett under kokepunktet. 

4. Serveres med et dryss av kanel på toppen

SONY DSC

SONY DSC



Varm sjokoladekos på pinne

  • Skrevet 15.12.2015 klokka 14:40
  • Kategori: Varm drikke

Heihei!

Kakao er en klassiker, og smaker helt fantastisk foran peisen etter en lang skitur eller hardøkt. Topp restitusjonsdrikk og kosedrikk. Sjokoladepinne kan man også ha med på tur, så har man enkelt varm kakao. Varm sjokoladekos på pinne er en fin spiselig julegave å gi. Pakk den inn i litt cellofan og knyt en sløyfe rundt, så har man superkoselig gave. 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC Varm sjokoladekos på pinne

Oppskriften gir ca 17 stk sjokoladepinner

 

300 g mørk kokesjokolade

Isbitformer, ketchupformer fra Mac Donalds eller andre type former

Ispinner eller skjeer

Marshmallows eller annen strø

 

  1. Del sjokoladen i biter smelt det i et vannbad. Bruk for eksempel en metall- eller glassbolle. Kok opp vann i en liten kjele og sett bollen oppå. Pass på at det ikke kommer noe vann oppi sjokoladen. Da kan sjokoladen korne seg. Smelt sjokoladen på lav varme.
  1. Ha den smeltede sjokoladen over i isbitformer. Ha i en skje eller ispinne og pynt eventuelt med marshmallows eller strøssel etter ønske. Hvis ispinnene ikke står kan du sette brettet inn i kjøleskapet og la det stivne litt i 10-15 minutter (følg med) før du setter nedi ispinnene.
  1. Sett brettet i kjøleskapet og la det stivne. Det tar ca. 3 timer, men la de gjerne stå over natten. Klem sjokoladen forsiktig ut av isbitformene og pakk de inn i cellofan eller ha de i en tett boks.

 

Sjokoladepinnen røres ut i en kopp med varm melk. Kos deg!

SONY DSC
SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits