SMOOTHIE TIME

 • Skrevet 20.10.2016 klokka 12:30
 • Kategori: Smoothie

Her kommer to spenstige smoothies som er perfekt som mellommåltid!

SONY DSC
Smoothie med gulrot og appelsin, 2 store glass

2 stk mellomstore gulrøtter

1 stk appelsin

1 stk banan

3 ss yoghurt naturell

1 ts bit frisk ingefær

 

Skrell gulrot, appelsin, banan og skjær av skallet på ingefæren. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en fin konsistens. 

SONY DSC
Rosa smoothie, 2 store glass

300 gram frossen jordbær

6 ss yoghurt naturell

2 stk mellomstore gulrøtter

1 stk appelsin

1 stk banan

1 ts bit frisk ingefær 

Skrell gulrot, appelsin, banan og skjær av skallet på ingefæren. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en fin konsistens. 

 

Smoothie med eple og plommer

 • Skrevet 19.09.2016 klokka 10:26
 • Kategori: Smoothie

Hei,

Mandag og ny uke! Bestemor og bestefar kom innom forrige uke med epler og plommer til meg, mmm.... Jeg er så glad i norske epler og plommer, så her har det gått mye i epler og plommer de siste dagene. Jeg har også prøvd meg på noen oppskrifter med epler og plommer. Jeg har lagd eple- og plommesyltetøy som kommer neste uke, og denne smoothien jeg vil dele med dere i dag. Jeg har frosset ned noen av plommene, så jeg tenkte jeg skulle prøve meg på eple- og plommecrumble etterhvert. Det tror jeg blir veldig bra! Da tenkte jeg å bruke oppskriften på min blåbærcrumble, men bytte ut blåbær med epler og plommer. Så om du har lyst til å prøve, finner du oppskriften på blåbærcrumble her: http://spisogyt.blogg.no/1472294653_hstens_beste_dessert_.html

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Smoothie med eple og plomme (Gir 1 stort glass)

1 stk stort eple

Ca 10 små plommer 

3 ss yoghurt naturell

2 ss havregryn

1 ss honning

Vask eple og plommer. Del plommene i to for å ta ut steinen. Ta ut eplehuset av eplet og skjær i biter. Bland alle ingrediensene i en blender eller food prosessor og kjør til alt er godt blandet. Serveres med en gang! Topp gjerne med granola eller nøtter for ekstra crunch. 

Lilla energirik smoothie

 • Skrevet 29.08.2016 klokka 07:00
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Det er ikke vanskelig å bli ekspert på smoothie. Det går så raskt å lage, og mulighetene er uendelig. Bestem deg for om du ønsker en grønn smoothie eller en søtere bær/fruktsmoothie. Så er det bare å gå i kjøleskapet og bruke fantasien. Eksperimenter gjerne med frukt, grønnsaker og bær. Noen minutter senere kan du nyte en deilig næringsrik smoothie. Denne lilla smoothien er full av antioksidanter! 

SONY DSC
Lilla energirik smoothie (2 glass smoothie)

1 banan

1 neve spinat

80 gram bjørnebær

50 gram blåbær, ferske eller frosne

Saften av lime, 1 ss

80 gram jordbær, ferske eller frosne

2 dl melk

Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til alt er godt blandet. 

 

SONY DSC

 

Immunstyrkende smoothie med knasende sprø granola

 • Skrevet 24.08.2016 klokka 20:56
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Nå sitter jeg og nyter en deilig bringebærsmoothie med granola og en kurv bringebær til kvelds. Det er bare å fråtse i de norske bringebærene så lenge sesongen varer. Bringebær inneholder få kalorier og er proppfulle av vitaminer og sunne næringsstoffer. Jeg spiser minst to porsjoner av en eller flere bærsorter hver dag. Det kan være blåbær, bringebær, jordbær, bjørnebær, tranebær, rips, solbær osv.

SONY DSC
Spis deg til et sterkere immunforsvar med bær! Jeg har fått øynene opp for immunstyrkende mat, for man kan faktisk spise seg til et bedre immunforsvar ved å være litt oppmerksom på hva man får i seg. Bær er immunstyrkende, og i denne smoothien gikk jeg for bringebær. I tillegg til masse gode vitaminer som C-vitamin, E-vitamin, magnesium og kalium, inneholder bringebær polyfenoler. Polyfenoler er en betegnelse på en rekke stoffer som planter produserer, og som vi får i oss når vi spiser bær, frukt, nøtter og grønnsaker. Polyfenoler er gode antioksidanter, og er bra for hjerte- og karsykdommer. I tillegg styrker de immunforsvaret og ben- og skjelettstruktur. En type polyfenoler er antocyaniner, som er et fargestoff som gir farge til bærene. De har en beskyttende effekt mot mikroorganismer, og er dermed med på å hjelpe immunforsvaret å bekjempe blant annet virusinfeksjoner! 

SONY DSC

Immunstyrkende smoothie med knasende sprø granola​

250 gram bringebær (ferske eller frosne)

½ stk eple

1 stk godt moden banan

5 ss yoghurt naturell

3 ss hjemmelaget granola - se oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1446053357_chrunchy_granola.html

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en fin konsistens. Tilsett evt mer yoghurt naturell. Ha ca tre spiseskjeer granola i bunnen av en glass. Fyll på med smoothie og dryss over litt granola på toppen. Pynt med bringebær. 


SONY DSC

Rød smoothie

 • Skrevet 20.08.2016 klokka 18:02
 • Kategori: Smoothie

Hei,

Jeg er for tiden på treningssamling med teamet, så her kommer en deilig og frisk smoothie jeg lagde rett før samlingen. 

SONY DSC

SONY DSC
Rød smoothie (holder til 3 glass smoothie)

450 gram vannmelon

En liten bit ingefær

200 gram frossen bringebær

Skjær av skallet på vannmelon og ingefær. Skjær i biter og ha i en foodprosessor sammen med frossen bringebær. Kjør til fin konsistens. 

Mettende smoothie med rabarbra og jordbær

 • Skrevet 22.06.2016 klokka 07:00
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Prøv en frisk og deilig sommersmoothie som mellommåltid. Akkurat nå er rabarbra på sitt beste, så da er det bare å hive seg over den sunne planten. Rabarbra skal helst plukkes og spises før St.Hans. I tillegg til jordbær, rabarbra og vannmelon inneholder denne smoothien cottage cheese, yoghurt naturell og havregryn.  Da får man i seg god næring og er klar for å jobbe eller trene. Rabarbra kan fint fryses om du ikke rekker å spise opp alt før St.Hans. Frys rabarbra i biter og bruk bitene til rabarbrasuppe, smoothie eller rabarbrapai gjennom hele høsten og vinteren.

SONY DSC
Rabarbra og jordbær smoothie

120 gram frossen rabarbra

80 gram frossen jordbær

1 skive vannmelon (ca 100 gram)

1 ss cottage cheese

5 ss yoghurt naturell

1 ts honning

50 gram havregryn

 

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til fin konsistens.

SONY DSC

 

Sommerens superdrikk

 • Skrevet 13.06.2016 klokka 12:13
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Kjøl deg ned med en frisk smoothie med konsistensen til en softis. Dette er en smoothie full av antioksidanter, vitaminer og mineraler som kroppen jubler over. Så enkelt, og så godt! Tilsett litt granola eller havregryn, så blir det et komplett mellommåltid. 
Smoothie med mangoblomst

250 g frosne jordbær

½ stk rødt eple

1 stk godt moden banan

5-6 ss yoghurt naturell

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en fin konsistens. Tilsett evt mer yoghurt naturell. Skjær av halve mangoen og skjær til en mangoblomst på samme måte som med avokadoblomst. Se hvordan her: http://spisogyt.blogg.no/1463167559_avokadoblomst.html

Smoothiebowl med jordbærblomst

 • Skrevet 29.05.2016 klokka 16:00
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Rosa smoothiebowl er både trendy, sommerlig og næringsrikt! Jeg spiser smoothie med granolatopping til mellommåltid, eller som dessert. Til dessert lager jeg den ofte litt tykkere ved å bruke frossen frukt/bær og mindre yoghurt. Da får man raskt en supergod sorbet/softis. Variasjonsmulighetene er uendelige. Huskeregelen min er å blande sammen 2-3 frukter av ulik farge og yoghurt eller andre meieriprodukter med protein. Da sikrer jeg meg en næringsrik smoothie som styrker immunforsvaret! Et tips er å fryse ned moden frukt som ikke er så fristende å spise naturell, dette passer utmerket i smoothie. 

SONY DSC

SONY DSC
Smoothiebowl med jordbærblomst og revet kokos

150 gram frosne jordbær

1 stk banan

125 gram yoplait vanilje yoghurt (1 beger)

Ha alle ingrediensene i en food prosessor/smoothiemaskin og kjør til alt er blandet. Jordbærblomsten lages ved at man deler en jordbær i to, og legger den største enden mot hverandre. Deretter kutter man i tynne skiver og surrer rundt til en blomst på samme måte som med avokadoblomsten. Se her: http://spisogyt.blogg.no/1463167559_avokadoblomst.html

SONY DSC

Påskesmoothie

 • Skrevet 22.03.2016 klokka 08:00
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Start dagen med en frisk og gul påskesmoothie! 

SONY DSC

SONY DSC
Påskesmoothie - Mango og appelsin (Oppskriften gir 1 stort glass)

½ stk mango

1 stk appelsin

0,5 dl appelsinjuice

Skjær av skallet på mango og appelsin, og ha de i en food prosessor sammen med appelsinjuicen. Kjør sammen og server! 

SONY DSC

Rosa smoothie

 • Skrevet 16.03.2016 klokka 14:08
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

En frisk og rosa smoothie med masse deilig frukt i dag! 

SONY DSC

SONY DSC Rosa smoothie - 2 store glass

1 stk eple

1 stor neve frosne blåbær

Frosne jordbær

1 stk banan

1 stk appelsin

4-5 ss yoghurt

Skjær opp eple, banan og appelsin. Ha alt i en blender og kjør sammen med yoghurt til passe konsistens. Serveres kald!

Smoothie Bowl

 • Skrevet 28.01.2016 klokka 16:02
 • Kategori: Smoothie

Hei,

Smoothie bowl har blitt en ny trend, og skiller seg fra den klassiske smoothien ved at den serveres i en skål/bolle og toppes med masse deilig frukt, nøtter og granola. En god smoothie bowl inneholder masse gode næringsstoffer og er en antioksidantbombe som styrker immunforsvaret! Jeg spiser smoothie bowl som mellommåltid, kveldsmat eller når jeg får lyst på noe kaldt og friskt.

SONY DSC
SONY DSC Smoothie bowl

 

Smoothie

200 g frossen frukt (bananer, jordbær og blåbær)

½ boks yoghurt naturell

1 dl eplejuice eller eventuelt mer yoghurt naturell

 

Topping

Jordbær

Eple

Granola

Hakkede mandler 

 

Ha frosne bananer, jordbær og blåbær i en foodprosessor. Tilsett yoghurt og eplejuice og kjør til alt er blandet. Tilsett mer yoghurt til ønsket konsistens. Smoothien skal være ganske tykk og spises med skje. Topp med jordbær, eple, granola og mandler. 

SONY DSC

 

 

Nyttårskick - Blåbærsmoothie

 • Skrevet 02.01.2016 klokka 21:04
 • Kategori: Smoothie

Hei,

Hva med å kickstarte det nye året med en frisk bærsmoothie full av antioksidanter? Smoothie passer perfekt etter trening eller som mellommåltid. En frisk og deilig næringsbombe som er lett og mettende. 

SONY DSC
SONY DSC Blåbærsmoothie

1 stk klementin

½ stk banan

En stor neve frosne blåbær

Et lite beger skogsbæryoghurt

Granola til topping

 

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til den er jevn. Serveres kald :)

SONY DSC

Rosa drøm smoothie

 • Skrevet 06.12.2015 klokka 09:00
 • Kategori: Smoothie

Heihei!

Dagens oppskrift er en frisk bærsmoothie! Smoothie passer perfekt etter trening eller som mellommåltid. En frisk og deilig næringsbombe. 
ROSA DRØM SMOOTHIE

1 neve med frosne jordbær

2 never med frosne bringebær

1 stk banan

Ca 1 dl yoghurt naturell

 

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn konsistens. Nytes med en gang :)

Fargerik smoothie

 • Skrevet 22.11.2015 klokka 09:07
 • Kategori: Smoothie

Hei!

Denne smoothien er en fryd å servere! Fargerik, god, rask og næringsrik: en drikk som styrker immunforsvaret. Jeg drikker smoothie som mellommåltid, restitusjonsmåltid etter trening og når jeg får lyst på noe godt om kvelden. Smoothie kan også brukes som frokost, da anbefaler jeg å tilsette havregryn i smoothien eller toppe med granola.

Smoothie kan være et godt, raskt og næringsrikt måltid, og det er kun fantasien som setter grenser. Denne fargefulle smoothien er både morsom å se på og fantastisk god å drikke også. Trikset med denne smoothien er at den må ha en tykk nok konsistens slik at lagene ikke flyter inn i hverandre.   

Fargerik smoothie

Lag 1: Mango

1 stk mango, gjerne fryst i biter.


Lag 2: Jordbær

Ca 150 g frosne jordbær

1 stk banan

Ca 200 g yoghurt naturell

 

 1. Finn frem frukt og smoothiemaskin. Start med å kutte opp mango i biter. Bruk gjerne fryst mango. Det er en fordel for at lagene ikke skal gli inn i hverandre. Jeg hadde ikke fryst mango, så jeg lagde en purè av mango. Ved fryst mango tilsett 100-150 g yoghurt naturell. 
 1. Ha ingrediensene til første laget i smoothiemaskinen og kjør til en jevn og fin konsistens. Ha mangosmoothien over i et glass.
 1. Skjær opp tynne skiver av jordbær og dragefrukt. Jeg brukte en pepperkakeform for å trykket ut stjerner av dragefrukten. Dra jordbær og stjernefrukt langs kanten ned glasset, sånn at den limer seg til glasset.
 1. Tilsett deretter ingrediensene til lag 2 i smoothiemaskinen og kjør til fin konsistens.
 1. Bruk en skje og legg jordbær-smoothien forsiktig i glasset. Pynt med frukt, bær eller granola.

 

The winner takes it all

 • Skrevet 26.10.2015 klokka 10:15
 • Kategori: Smoothie

Hei!

Ønsker du å yte bedre og mer?   

Nitraten i rødbetene viser seg å ha en positiv effekt på prestasjonsevnen. En rekke studier de siste årene viser at inntak av rødbeter har god effekt på prestasjonen, og at man ved et gitt oksygenopptak kan løpe fortere eller holde ut lenger.

 
Rødbeten gir deg ikke bare bedre 02. Den inneholder også mange gode næringsstoffer. Av rotgrønnsaker er rødbete den med høyest innhold av antioksidanter. Den inneholder også masse C-vitamin. Blir ikke bedre!

 
The winner takes it all - Rødbetesmoothie

1 rødbete

1 eple

1 appelsin

 

Skjær alle ingrediensene i biter og miks i en blender! Topp med bær eller granola :) 
Studie av rødbetejuice på syklister: Lansley KE, Winyard PG, Bailey SJ, Vanhatalo A, Wilkerson DP, Blackwell JR, Gilchrist M, Nigel B, Jones AM (2011) Acute Dietary Nitrate Supplementation Improves Cycling Time Trial Performance. Med Sci Sports Exerc 43(6);1125

Grønn energismoothie

 • Skrevet 20.10.2015 klokka 19:08
 • Kategori: Smoothie

Hei,

I høstkulden er det viktig å gi immunforsvaret et ekstra boost, så derfor vil jeg dele en deilig grønn smoothie med dere! En lett måte å få i seg verdifulle grønnsaker stappfulle av blant annet C-vitamin og antioksidanter.  

Grønn energismoothie

Gir to glass

 

1 eple

½ avokado

1 håndfull spinat

1 håndfull grønnkål

1 ts frisk ingefær, revet eller hakket i biter

1 banan

Valgfri melk/juice/yoghurt til passe konsistens. Jeg brukte ½ boks kokosmelk.

 

Kjør alle ingrediensene sammen i en blender til en glatt konsistens. Tilsett mer væske for å få den tynnere eller mer grønt for å få den tykkere. Smak til med ingefær og sitron eller lime. 

 

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits