Julens friske restesalat

  • Skrevet 27.12.2016 klokka 10:20
  • Kategori: Salater

Hei, 

Har du rester etter ribbe, pinnekjøtt, fisk eller skinke fra julemiddagene? Da kan du lage en superdeilig salat etter skituren. Denne er med egg, sprø spekeskinke og kylling, men kyllingen kan fint byttes ut med det du har tilgjengelig.

Restesalat 

Kylling, pinnekjøtt, ribbe, fisk eller skinke

1 egg

Noen cherrytomater

Noen skiver paprika

3 skiver spekeskinke

Salatløk

Salat og ruccola

Brokkolispirer

 




 

 

 

 

 

Den nye norske matpakka på norgesglass - Laks og quinoa

  • Skrevet 12.10.2016 klokka 20:58
  • Kategori: Salater

Hei, 

Nå skal jeg presentere en populær mattrend fra USA for dere! "Salad in a jar" er den nyeste trenden fra USA for å gjøre matpakken sunnere, mer fristende og bedre. En fargerik og supergod salat som er perfekt til lunsj på skolen, jobb, hjemme eller på farten. Her er det bare å bruke fantasien og blande sammen alt man liker til en himmelsk salat. Man spiser både med øyne og munn, og denne lyser opp når du åpner kjøleskapsdøren. Den gjør garantert de andre du spiser lunsjen med misunnelig. Du kan fint lage salaten på norgesglass i forveien, og la den stå i kjøleskap. Da holder den seg frisk i flere dager. Ved å ha salaten på norgesglass holder salaten seg også frisk i bagen frem til lunsj. 

SONY DSC

Den nye norske matpakka på norgesglass - Laks og quinoa (1-2 personer)

40 gram quinoa i 1 dl vann

1/2 stk mango

1 stk eple

1/2 paprika

1 stk tomat

Salatblader

2 ss cottage cheese eller fetaost

En liten neve gresskarkjerner

En liten neve cashewnøtter

Roser av røkelaks

1 stk gulrot

3 skiver rødløk

1 stk vårløk

Sitronsaft, sirklet over

 

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Skjær opp alle ingrediensene og legg alle ingrediensene lag på lag i et norgesglass! Nytes til lunsj eller middag. Salaten kan spises direkte fra glasset eller du kan helle den over i en bolle. 

SONY DSC

SONY DSC

Høstens salat med blåbær, cottage cheese og nøtter

  • Skrevet 31.08.2016 klokka 13:01
  • Kategori: Salater

Hei, 

Det er rekordstore mengder blåbær på fjellet og i skogen nå, så jeg har vært på blåbærtur og plukket med meg store mengder av superbæret! Blåbær hjelper til med å holde forkjølelsen borte, og smaker fantastisk godt. Jeg har fryst ned mange poser med hele blåbær, men noen bokser står igjen i kjøleskapet for å ha på havregrøten og i salaten denne uken. De siste dagene har jeg hatt blåbær i salaten hver dag, og det er så godt. Sammen med litt nøtter og cottage cheese seiler den opp som favorittsalaten!

SONY DSC

SONY DSC

Høstens salat med blåbær, cottage cheese og nøtter (2-4 personer)

1 pose spinat

1-2 stk gulrot

1 stk paprika

1 stk tomat

3 håndfull med blåbær

3-4 ts med cottage cheese

½ stk løk

½ stk avokado

1 stor håndfull mandler, grovt hakket

1 stor håndfull hasselnøtter, grovt hakket

Evt. spekeskinke 

 

Vask og hakk opp grønnsaker og nøtter. Bland sammen alle ingrediensene til salaten i en bolle. Dryss over nøtter, blåbær og cottage cheese. Server som tilbehør til lunsj eller middag, eller spis som den er! 

Honning- og sennepsglasert kyllingsalat

  • Skrevet 26.07.2016 klokka 14:00
  • Kategori: Salater

Crazy good! Kylling, sprø bacon, avokado, tomater, rødløk, paprika, gulrot og honning-og sennepsdressing. Dette kan ikke bli annet enn bra med så mange godsaker i en salat. Denne må dere prøve!

SONY DSC

SONY DSC Honning- og sennepsglasert kyllingsalat (4 personer)

4 stk kyllingfileter

1 pakke bacon

 

Dressing/marinade

100 gram akasiehonning (eller annen honning)

3 ss grov sennep

2 ss Dijon sennep

2 ss olivenolje

1 ts presset/finhakket hvitløk

En klype salt

 

Salat

1 stk salat/spinat

Cherry tomater og/eller bifftomat

2 stk avokado

1 stk rødløk

4 stk gulrøtter

1 stk paprika

 

Dryss gjerne over litt sesamfrø og topp med koriander.

 

  1. Bland marinaden/dressingen sammen. Hell halvparten av marinaden i en bolle og legg kyllingfiletene oppi. La kyllingen marinere så lenge du har tid. Sett den andre halvparten av dressingen til side i kjøleskapet.
  2. Skjær opp alle ingrediensene til salaten.
  3. Stek baconet til det er sprøtt og legg til side.
  4. Stek kyllingen i olje i en stekepanne eller på grillen til den er gylden, sprø og gjennomstekt. Skjær opp kyllingen i strimler. Legg den oppå salaten. Strø over bacon og hell over resten av marinaden. Krydre med salt og pepper.

SONY DSC

SONY DSC

Sommersalat med honningmarinert kylling og yoghurtdressing

  • Skrevet 24.06.2016 klokka 10:49
  • Kategori: Salater

Hei,

Denne uken har det vært siste skoledag på de fleste skoler, og sommerferien begynner! Det må feires med en sommerlig og fantastisk kyllingsalat. Den søte kyllingen, syrlige yoghurtdressingen og friske salaten var en fest i munnen. Spis den til lunsj eller middag i sommervarmen :) Denne skal jeg definitivt lage mange ganger i sommer.

SONY DSC

SONY DSC
Salat med honningmarinert kylling og yoghurtdressing (2 personer)

2 stk kyllingfileter

Grovt brød

Aioli

 

Salat

1 stk crispysalat

1 stk paprika

1 stk tomat

1 stk avokado

½ stk rødløk

4 skiver vannmelon delt i terninger

 

Yoghurtdressing

5 ss yoghurt naturell

2 ts honning

1 ts sitronsaft

Ca 1 ss hakket frisk koriander

 

Honningmarinade

2 ss honning

2 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

Litt salt og pepper

 

  1. Lag honningmarinaden og ha den i en skål eller pose. Skjær opp kyllingen i lange strimler eller i terninger. Bland kyllingen med marinaden. Sørg for at den blandes godt. Sett til side.
  2. Skjær opp alle ingrediensene til salaten og ha i en bolle.
  3. Bland sammen yoghurtdressingen og ha i en skål.
  4. Stek kyllingen. Først på høy varme, og deretter middels/lav til den er gjennomstekt og saftig.
  5. Ha salaten i en skål og legg kyllingstrimlene oppå. Topp med yoghurtdressing og server med grovt brød og aioli. 

Avokadoblomst

  • Skrevet 15.05.2016 klokka 09:18
  • Kategori: Salater

Heisann, 

God pinse! Det er vår - det blomstrer ute - la det også blomstre inne på matbordet! Kanskje du vil overraske med en ekstra fancy salat i dag med en blomst på toppen? Server den på brødskiven, på knekkebrødet eller i salaten. Fremgangsmåte finner du under på bildet :) Ha en super dag! 

SONY DSC



SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits