Så enkelt og billig er det å lage hjemmelagde energibarer

Hei, 

Energibarer passer for alle! Enten du ønsker en ekstra boost før, under eller etter trening. Eller du ønsker rask energi i en hektisk hverdag hvor det kan gå mange timer mellom måltidene. Eller om du skal ut på tur. Det er helt genialt å ha en i sekken eller vesken, så har du rask energi tilgjengelig når sulten melder seg. Å lage energibarer er ikke noe hokus pokus. Alle kan lage det, og oppskriften under inneholder ingredienser som du finner i matbutikken. Bonus er at det er mye billigere enn energibarer du kjøper, og du har full kontroll over hva de inneholder! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned, så har du i lang tid fremover. 

SONY DSC

SONY DSC
Kristins favoritt energibar (10 stk)

3 dl hjemmelaget granola (Kan erstattes med havregryn eller en blanding av for eksempel havregryn, frø og nøtter)

2 egg (1 helt + hviten fra det andre)

6 ss peanøttsmør

30 gram rosiner

30 gram tranebær (eller annen type tørket frukt)

30 gram kokesjokolade

 

 1. Sett ovnen på 160 grader. Ha granola og peanøttsmør i en bolle. Tilsett eggene. Bland det godt sammen. Tilsett rosiner, tranebær og kokesjokolade og rør til alt er god blandet.
 2. Ha blandingen utover et stekebrett med bakepapir. Klapp deigen flat på papiret og form det til en firkant. Ønsker du å lage et helt stekebrett kan du doble oppskriften. Stekes midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Del opp til barer med en gang og legg de på en rist for å tørkes. Oppbevares i kjøleskap eller fryses ned.

SONY DSC

SONY DSC

Chocolate Blueberry Energy Bars

1 mai! For skiskyttere regnes 1 mai som oppstarten på ny sesong, og med det har jeg laget en ny variant av energibar som skal gi meg det lille ekstra på trening! Denne energibaren er fylt med sjokolade og blåbær, og ble med i drikkebeltet mitt på dagens langtur på ski. En skikkelig godbit for sjokolade- og blåbærelskere. Barene kan man ta med i drikkebeltet og spise underveis på trening, spise etter økt, nytes med et glass kald melk etter trening eller ha med i matpakken på skole/jobb. 

SONY DSC

SONY DSC
Chocolate Blueberry Energy Bars (ca 15 barer)

140 gram havregryn

100 g eplemos/puré (lages av 2 stk epler)

190 g peanøttsmør

1 egg

60 g brunt sukker eller kokosblomstsukker

1 ts vaniljeekstrakt

¼ ts kanel (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

En klype salt

90 g blåbær, frisk eller frossen

Mørk sjokolade til topping

 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
 2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
 3. Hvis peanøttsmøret er hardt, varm det opp i en kjele til flytende. Hvis det er grei konsistens, ha det oppi bollen sammen med eplemos, vaniljeekstrakt og egg. Rør sammen. OBS! Eplemos lages ved at 2 stk epler skrelles og kuttes opp i små biter. Ha de i en kjele med vann og kok opp. La de koke til eplene er møre. Lag mos/puré med en stavmikser eller foodprosessor. Eplene tar til seg vann fra kokingen, men hvis nødvendig tilsett noen spiseskjeer med vann.
 4. Vend forsiktig inn blåbærene i røren.
 5. Legg bakepapir utover et stekebrett og ha blandingen utover. Glatt den utover med en slikkepott, til ca 20x20 cm eller til ønsket tykkelse.
 6. Ha på hakket sjokolade på toppen og trykk det litt ned med slikkepotten.
 7. Stekes i 20 minutter. La de avkjøles i 15-20 minutter, så det får satt seg.

Oppbevares i kjøleskap eller fryses ned. 

SONY DSC

Energibar

Heihei, 

I dag er det hviledag i skiskytter-VM, men i morgen er klart for sprint for både kvinner og menn. Har du tenkte deg ut på en treningstur i mellomtiden kan jeg anbefale å ha disse energibarene i treningsbagen. Energibarene fyller på med ekstra energi rett etter trening eller når du er litt småsulten. Disse barene inneholder både karbohydrater og protein, som er bra å fylle på med etter harde treningsøkter eller styrke. 

SONY DSC Energibarer (Gir 11-12 stykker)

200 g store havregryn

8 ss granola (eventuelt mer havregryn eller ulike typer frø eller nøtter)

5 ts sukker eller 1 ss honning

6-7 ss mandelsmør eller peanøttsmør

2 stk egg

50 g mørk kokesjokolade (hakket)

1 ts kanel

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør godt. Form barene som du ønsker og legg de på et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

SONY DSC
 

Sunt og saftig bananbrød med crumble

Heisann,

Har du noen brune bananer liggende? Da er det perfekt å lage bananbrød. Jo brunere bananene er, jo søtere er de! Bananbrød er sunt, godt og saftig. Som oftest har jeg alle ingrediensene i skapet, så da er det lett å lage. Bananbrødet er topp treningsmat!

SONY DSC

SONY DSC Bananbrød

2 stk egg

250 gram valgfritt mel (Jeg brukte 100 g havremel og 150 g hvetemel)

100 g smør, romtemperert

4 ss honning

1 ts vaniljeekstrakt

120 g kefir

2 stk bananer

½ ts salt

½ ts bakepulver

1 ts kanel

 

Crumble

45 g siktet speltmel eller hvetemel

40 g havregryn

45 g melis

4 ss smør

En klype salt

 

 1. Visp sammen egg, honning og vaniljeekstrakt i en bolle. Tilsett romtemperert smør og kjør vispen videre til alt er godt blandet. Ha i kefir og bananene og rør sammen.
 1. Bland mel, salt, bakepulver og kanel i en bolle i en bolle og rør det sakte inn i deigen. Visp til deigen er helt jevn.
 1. Lag crumblemassen i en annen bolle. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Smelt 4 ss smør og tilsett i blandingen. Bruk en sleiv til å røre sammen massen til den blir smuldrete.
 1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en brødform med smør og ha i deigen. Strø crumblemassen jevnt over og stek i ca 60 minutter. Bruk en tannpirker for å sjekke om den er ferdig.

SONY DSC

SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits