Pasta carbonara med kylling

  • Skrevet 22.02.2016 klokka 12:00
  • Kategori: Pasta

Hei, 

En populær italiensk pastarett som er lett å lage og smaker fantastisk. Jeg tilsatte også litt kylling til retten. 

SONY DSC
SONY DSC Pasta Carbonara med kylling (2 porsjoner)

1 pakke bacon

3 stk kyllingfileter

1 stk løk

Pasta, etter anvisning på pakken

1 pakke rømme

7 skiver ost

1 stk egg

Frisk basilikum eller salat

  1. Grovhakk løk og bacon. Skjær kylling i små biter. Skjær 7 skiver ost eller riv med et rivjern. Kakk egget og skill plommen fra hviten. Plommen sparer du til slutt.
  2. Kok pasta/spagetti i lettsaltet vann. Når vannet fosskoker har du i pasta. Se anvisning på pakken for hvor lenge den skal koke. Sil av vannet.
  3. Ha i olje i en varm stekepanne og stek kyllingen. Når kyllingen er ferdigstekt, legg den til siden og stek bacon. Ha løk sammen med baconet og stek til løken er blitt blank.
  4. Ha kyllingen og rømme i stekepannen sammen med løk og baconet. Gi det et oppkok. Ta pannen av platen og tilsett pasta og bland alt godt sammen.
  5. Tilsett osten og eggeplommen til pastaen og bland fort og godt. Det må gjøres kjapt så eggeplommen ikke stivner før den er blandet inn.

Serveres med litt hakket salat, basilikum eller persille over.

SONY DSC

Pasta med smakfulle kjøttboller og tomatsaus

  • Skrevet 11.01.2016 klokka 14:02
  • Kategori: Pasta

Heihei,

I dag kommer en smakfull og superenkel oppskrift! Pasta med kjøttboller og tomatsaus er en klassiker. Hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus er både raskt og enkelt å lage og løfter retten til nye høyder. Kjøttbollene og tomatsausen inneholder mange av de samme ingrediensene som jeg tipper mange allerede har i kjøleskapet.  Så her er det bare å begynne, så har man næringsrik middag på noen få strakser. 

SONY DSC

SONY DSC Pasta med smakfulle kjøttboller og tomatsaus - 2-3 personer

Kjøttboller - Ca 15-20 stykker

400 g karbonadekjøttdeig

1 stk chili

1-2 fedd hvitløk

½ stk rødløk

1 stk egg

Salt og pepper

 

  1. Finhakk chili, hvitløk og rødløk.
  1. Ha det i en bolle og tilsett karbonadekjøttdeig og egg. Kna deigen med hendene og tilsett salt og pepper.
  1. Fukt hendene med vann form kjøttdeigen til små kjøttboller. Det blir ca 15-20 stykker.
  1. Stek kjøttbollene i en stekepanne med olje. Først på høy varme, og deretter på lavere varme for å få de gjennomstekt. Det tar noen få minutter.

 

Tomatsaus

2 bokser hermetiske tomater

½ stk løk

½ stk chili

3 fedd hvitløk

5 ss olivenolje

½ ts sukker

Salt og pepper

En neve frisk basilikum

Oregano

2 porsjoner pasta som anvist på pakken

 

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres det i en gryte med olivenolje til løken er blank.
  1. Tilsett de to boksene med hermetiske tomater og la sausen småkoke på svak varme i 10 minutter uten lokk.
  1. Mens sausen koker kan du koke pastaen som anvist på pakken.
  1. Smak til tomatsausen med sukker, grovt hakket basilikum, salt, pepper og litt oregano eller annet krydder.
  1. Hell av vannet på pastaen og tilsett tomatsausen og kjøttbollene

SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits