Pasta carbonara med kylling
Hei,
En populær italiensk pastarett som er lett å lage og smaker fantastisk. Jeg tilsatte også litt kylling til retten.
Pasta Carbonara med kylling (2 porsjoner)
1 pakke bacon
3 stk kyllingfileter
1 stk løk
Pasta, etter anvisning på pakken
1 pakke rømme
7 skiver ost
1 stk egg
Frisk basilikum eller salat
- Grovhakk løk og bacon. Skjær kylling i små biter. Skjær 7 skiver ost eller riv med et rivjern. Kakk egget og skill plommen fra hviten. Plommen sparer du til slutt.
- Kok pasta/spagetti i lettsaltet vann. Når vannet fosskoker har du i pasta. Se anvisning på pakken for hvor lenge den skal koke. Sil av vannet.
- Ha i olje i en varm stekepanne og stek kyllingen. Når kyllingen er ferdigstekt, legg den til siden og stek bacon. Ha løk sammen med baconet og stek til løken er blitt blank.
- Ha kyllingen og rømme i stekepannen sammen med løk og baconet. Gi det et oppkok. Ta pannen av platen og tilsett pasta og bland alt godt sammen.
- Tilsett osten og eggeplommen til pastaen og bland fort og godt. Det må gjøres kjapt så eggeplommen ikke stivner før den er blandet inn.
Serveres med litt hakket salat, basilikum eller persille over.