Bananpannekaker med jordbær

  • Skrevet 23.07.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Pannekaker

Hei,

Bananpannekakene jeg la ut for en stund siden har vært superpopulære, og det er så morsomt! Det er lett å bli hektet på de, for de er så enkle, raske og helt topp treningsmat. De inneholder bare tre ingredienser, og lages i rekordfart! Rekorden min er 3 minutter. Er du raskere? I denne utgaven av pannekakene har jeg hatt jordbærskiver oppå pannekakene mens de stekes! De norske c-vitaminrike jordbærene må utnyttes mens de er på sitt beste. 

SONY DSC

Bananpannekaker (Gir 5-6 lapper)

1 stk banan

1 dl havregryn

2 stk egg

Jordbær

Miks alt i en blender og hell til lapper i en stekepanne med olje. Legg skiver av jordbær oppå lappene før du vender de. Vend rundt og stek på andre siden. Topp med det du vil! 

SONY DSC

Cottage cheese pannekakene du vil elske!

  • Skrevet 29.06.2016 klokka 08:00
  • Kategori: Pannekaker

Hei,

Gode pannekaker går jeg aldri lei av! Jeg lager ofte mine fem minutters bananpannekaker til lunsj etter trening, men disse ble så gode at nå har jeg fått meg enda en pannekakefavoritt. Disse pannekakene inneholder mye protein, så de er ekstra mettende og bra før/etter styrketrening og hard trening. Jeg liker at de er så enkle å lage og at de fyller kroppen med god næring. Du vil nok ikke klare gå gjette at de er sunne etter å ha smakt på de. Jeg håper du liker de like mye som meg! Skriv gjerne i kommentarfeltet hva du synes :) Følg meg også gjerne på Instagram (spisogyt) og Facebook (Spis og yt). Ha en super onsdag!

SONY DSC

SONY DSC
Cottage cheese pannekaker, 1-2 personer

70 gram havregryn

1 ts bakepulver

½ - 1 ss akasiehonning eller 1 stk banan

2 egg

1,5 dl melk

Ca 1 dl cottage cheese eller ricotta ost

smør eller olje til steking


Ha alle ingrediensene til rlren i en blender. Kjør sammen til en glatt røre. La røren svelle i 15 minutter. Stek pannekakene i litt smør eller olje. De tar ca 2 minutter på hver side for å bli klare. 

SONY DSC

SONY DSC

Pannekaker

  • Skrevet 08.05.2016 klokka 10:19
  • Kategori: Pannekaker

Heihei,

Pannekakesøndag! Her kommer en ny og sunn pannekakeoppskrift til dere. Topp med friske bær og nyt i solen ute. 

SONY DSC
Sunne pannekaker med bær (12 pannekaker)

4,5 dl melk

2 stk eggehviter

1 stk egg 

1 ts rapsolje

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts kanel

150 gram sammalt hvete, fin

 

Topping

Banan

Jordbær

Blåbær

  1. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til røren er glatt og fin.
  2. Ha olje eller smør i en stekepanne og stek pannekakene. 
  3. Fyll pannekakene med ønsket fyll og rull de sammen. Hakk friske bær og ha oppå. 

SONY DSC

Bananpannekaker på 5 minutter!

  • Skrevet 12.04.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Pannekaker

Heisann,

Disse bananpannekakene blir du hekta på! De inneholder bare tre ingredienser, og lages på 5 minutter. Perfekt treningsmat! 

SONY DSC

SONY DSC
Bananpannekaker (Gir 5-6 lapper)

1 stk banan

1 dl havregryn

2 stk egg

Miks alt i en blender og hell til lapper i en stekepanne med olje. Stek til de har fått en fin farge. Topp med det du vil! Jeg hadde på cottage cheese og bringebær.

SONY DSC

SONY DSC

Pannekakedagen!

  • Skrevet 09.02.2016 klokka 09:44
  • Kategori: Pannekaker

Hurra for pannekakedagen! På søndag var det fastelavn og boller, og i dag er det pannekakedagen! Her går det slag i slag med flere av mine favoritter. Da jeg ble matblogger ble jeg mer oppmerksom på at det finnes utrolig mange matdager. For eksempel har vi verdens brøddag, verdens eggdag, vaffeldagen og mange flere. De av dere som følger meg på Instagram har kanskje fått med dere at jeg er glad i gode og sunne pannekaker til lunsj. Det jeg liker så godt med pannekaker er at de er enkle å forberede, smaker fantastisk og fyller magen med gode næringsstoffer. Oppskriften er fri for raffinert sukker. Pannekakene inneholder bananer som gjør pannekakene naturlig søte!
SONY DSC
SONY DSC Saftige og sunne pannekaker (Oppskriften gir ca 8 pannekaker)

110 g havremel

60 g speltmel

50 g lettkokte havregryn

3 dl vann med kullsyre (250 ml)

2,5 dl valgfri melk (ekstra lett melk, mandelmelk, kokosmelk)

1 stk egg

1 stk banan

En klype salt

½ ts kanel

  1. Mos bananen og ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en visp til å vispe sammen alt til en fin røre.
  2. Ha olje eller smør i en stekepanne og stek pannekakene i ønsket størrelse.

 

Jordbærsaus/Jordbær kremost 

200 g philidelphia ost 

1/2 kurv jordbær 

1 ss honning

½ ts kanel

Hvis du ønsker flytende saus som på bildet blander du alle ingrediensene i en foodprosessor. Hvis du ønsker jordbær kremost blandes jordbær, kanel og honning i en foodprosessor og vendes inn i den naturelle kremosten. 

SONY DSC

Pannekaker - de beste!

  • Skrevet 05.01.2016 klokka 12:40
  • Kategori: Pannekaker

Heihei,

I dag kommer en stor favoritt hos meg - pannekaker! Pannekaker slår aldri feil, og kan spises til alle måltider. Pannekakene er lagd på blant annet havregryn, havremel, egg, melk og honning. Sunne, mettende og supergode pannekaker som er raske å lage!

SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
Pannekaker - de beste! Gir ca 6-7 pannekaker

2 stk egg

2 dl havremel

2 dl havregryn

1 ss fiberhusk (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

1 ss honning

3 dl melk

 

Bland alle ingrediensene i en bolle. Fiberhusk gjør pannekakene ekstra saftige, men kan også sløyfes. Rør alt sammen og stek i en stekepanne med olje eller smør. Serveres nystekte!

Rislapper

  • Skrevet 09.12.2015 klokka 14:56
  • Kategori: Pannekaker

Hei!

Topp måte å bruke restene fra risengrynsgrøten. Da vi lagde risengrynsgrøt hjemme ble det ofte litt til overs, og jeg hadde alltid et håp om hva som ville vente meg etter trening dagen etter. Gleden var alltid like stor da jeg kom inn døra etter skitrening til lukten av rykende ferske rislapper og kakao til kvelds. Den perfekte restitusjonsmaten etter trening eller en lang dag ute i snøen. SONY DSC

SONY DSC Rislapper

Oppskriften gir 10-15 rislapper

 

Ca 5 dl risengrynsgrøt. Oppskrift finner du her.

1 dl hvetemel eller speltmel

2 ss sukker

0,5 ts kardemomme

3 stk egg

Smør eller olje til steking

 

  1. Ha mel, sukker, kardemomme og egg i en bakebolle. Bland blandingen og tilsett risengrynsgrøten. Rør til en jevn deig. Røren skal være ganske tykk, spe eventuelt med litt melk. La deigen stå og svelle i 10-15 minutter.
  1. Stek rislappene i en stekepanne med smør eller olje på middels varme.

 

Serveres med syltetøy, frisk frukt, brunost eller kesam. Hvis man ønsker rislappene mindre søte kan man droppe sukkeret.SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits