Proteinrik sommerlunsj

  • Skrevet 08.08.2016 klokka 13:00
  • Kategori: Omelett

SONY DSC

Heihei, 

En sommerlig og proteinrik lunsj etter en lang langtur. Egg er en god proteinkilde i hverdagskosten, og bidrar til å bygge og reparere muskler og vev. Proteiner finner man i egg, fisk, fugl, kjøtt, melk, ost, yoghurt, linser og bønner for å nevne noen. 

Proteinrik sommerlunsj 

Salat

En neve ruccola

1-2 stk reddik 

1/2 stk paprika

Noen bringebær

Noen jordbær

3-4 stk spekeskinke

Legg ruccola på en tallerken. Skjær paprika og reddik i skiver. Legg over paprika, reddik, bringebær og jordbær. Rull spekeskinke og legg ved siden av salaten.

 

Omelett

2 stk egg

2 ss vann

½ ts salt

½ ts pepper

Olje til steking

1/3 stk paprika

1/4 stk rødløk

 

1. Visp sammen egg, vann, salt og pepper i en bolle. Ha det i en varm panne med olje og stek på svak varme til den stivner.

2. Hakk paprika og rødløk. Legg på omeletten mot slutten av steketiden. 

 

Eltefrie rundstykker (10-12 rundstykker)

390 gram hvetemel

210 gram havregryn

¼ ts tørrgjær

1 ts havsalt

1 ts honning

4 dl romtemperert vann

Sesamfrø (på toppen)

  1. Bland alle ingrediensene med unntak av vann i en bolle og rør godt sammen. Ha vannet oppi bollen og rør deigen sammen med en sleiv. Deigen skal være ganske klissete. Tilsett mer vann eller mel om du ser at deigen er alt for klissete eller fast.
  2. Dekk bollen med plastfolie og la deigen stå på kjøkkenbenken i 8-20 timer.
  3. Forvarm ovnen til 250 grader mens deigen hever. Sett inn et stekbrett eller bakestein/pizzastein i ovnen. 
  4. Strø mel utover kjøkkenbenken og ha deigen oppå. Del deigen opp i 10-12 biter. Pensle rundstykkene med litt vann/egg og ha over sesamfrø. Sett rundstykkene på det varme stekebrettet eller steinen. Sett rett inn i ovnen igjen. Rundstykkene stekes i 10-15 minutter. Avkjøles før servering!

 

SONY DSC

 

Omelett

  • Skrevet 28.12.2015 klokka 18:27
  • Kategori: Omelett

Hei, 

Her ble dagens lunsj en fargerik omelett. Jeg hadde hardøkt på ski i dag, så da er det fint å få i seg litt ekstra proteiner etter trening. Egg er en god proteinkilde i hverdagskosten, og bidrar til å bygge og reparere muskler og vev. Proteiner finner man i egg, fisk, fugl, kjøtt, melk, ost, yoghurt, linser og bønner for å nevne noen. Jeg fylte omeletten med purre, løk, tomater, laks, avokado og ruccola.

SONY DSC
SONY DSC
Omelett

2 stk egg

2 ss vann

½ ts salt

½ ts pepper

Olje til steking

¼ purreløk

¼ rødløk

4 stk cherrytomater

½ stk avokado

Røkt laks i skiver

En neve ruccola

 

1. Visp sammen egg, vann, salt og pepper i en bolle. Ha det i en varm panne med olje og stek på svak varme til den stivner.

2. Hakk purreløk, løk, cherrytomater og avokado i skriver. Legg på omeletten mot slutten av steketiden. 

 

Topp med ruccola og server med brød til :) 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Omelettmuffins

  • Skrevet 24.10.2015 klokka 09:00
  • Kategori: Omelett

Hei!

I dag kommer et sunt lunsjtips til dere: omelettmuffins. Egg er en god proteinkilde i hverdagskosten, samtidig som det er en billig matvare. Eggemuffins kan gjøre lunsjen til et fargerikt høydepunkt å glede seg til. I tillegg holder muffinsene deg mett i lang tid etterpå. De holder i kjøleskapet i noen dager, så det er lurt å lage en større porsjon. Da har man gode muffins lett tilgjengelig om sulten melder seg. Miks sammen ingredienser etter hva du har i kjøleskapet og server med grovt brød og en salat til. 


Omelettmuffins eller eggemuffins er fulle av gode næringsstoffer som protein. Proteiner er en viktig del av en idrettsutøvers kosthold. Det bidrar blant annet til å bygge og reparere muskler og vev, så man blir sterkere og klarer å hente seg raskere inn igjen etter trening. Det er forskjell på hvor stort behov man har for proteiner. I perioder hvor jeg har mye styrketrening eller intervalltrening øker proteinbehovet, mens jeg ikke trenger like mye når jeg trener mer utholdenhet. Proteiner finner man i egg, fisk, fugl, kjøtt, melk, ost, yoghurt, linser og bønner for å nevne noen.


Fargerike omelettmuffins (Oppskriften gir 8 stk)

3 egg

1 ss havremel (havregryn kan også brukes)

2 ss kesam eller cottage cheese

Grønnsaker: Bruk det du har i kjøleskapet. Jeg brukte paprika, spinat, gulrot og løk.

1 håndfull mandler

1 stk chorizopølse

½ ts bakepulver

½ - 1 fedd hvitløk

¼ chilli

Soltørkede tomater

Krydder etter ønske. Jeg brukte salt, pepper, timian og oregano.

 

Forvarm ovnen til 200 grader. Rør sammen egg, havremel, kesam og krydder. Hakk grønnsakene, hvitløk, chilli, soltørkede tomater, mandler og chorizo. Tilsett i eggeblandingen. Deretter krydre etter ønske. Fordel eggeblandingen i muffinsformer eller i et smurt muffinsbrett. Fyll ca 2/3 av formen. Steks i ovnen i 15-20 minutter til omelettmuffinsene har stivnet. 


Server med en salat og grovt brød :)

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits