Blåbærmuffins med havregryn

  • Skrevet 03.06.2016 klokka 13:27
  • Kategori: Muffins

Har du lyst på noe godt, og samtidig ønsker å gi kroppen god næring? Da er disse blåbærmuffinsene midt i blinken. I den klassiske muffinsoppskriften finner man ofte sukker, smør og hvetemel. Jeg har byttet ut de ingrediensene med grovere og sunnere varianter. Ha for eksempel blåbærmuffinsene i en tett beholder og putt i sekken om morgenen, så kan de nytes som et mellommåltid utover dagen.

SONY DSC

SONY DSC
Blåbærmuffins med havregryn (10-12 muffins)

110 gram havregryn + 3 ss til topping

160 gram mel  (Jeg brukte 100 gram sammalt hvete og 60 gram hvetemel)

3 ss honning 

1 ts bakepulver

½  ts salt

½ ts kanel

2,5 dl melk

1 stk egg

7 ss vegetabilsk olje

100 gram frosne blåbær

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
  2. Bland alle ingrediensene unntatt blåbærene i en bolle og rør godt sammen. Vend inn blåbærene med en slikkepott.
  3. Hell røren oppi 10-12 stk muffinsformer eller et muffinsbrett (må smøres). Fyll de ca 2/3 fulle.
  4. Ha over litt havregyn som topping.
  5. Stekes i 20-25 minutter.

Server gjerne varme med yoghurt, eller ha de i en lukket beholder eller fryser. Hvis du har de i fryseren, er et tips å varme de i ovnen i noen minutter etter tining. Da blir de crispy og nesten som nystekte. 

OBS! Hvis man ønsker en søtere variant kan man erstatte honningen med 65 gram sukker

Muffins med blåbær og eple

  • Skrevet 07.03.2016 klokka 12:00
  • Kategori: Muffins

Hei,

I dag er det hviledag i skiskytter-VM, men det er bare å gjøre seg klar for nye løp med en knallgod blåbær- og eplemuffins! Enkel og god oppskrift :)

SONY DSC

SONY DSC
Muffins med blåbær og eple (9-10 stk)

100 g havregryn

100 gram hvetemel

150 gram sukker

100 gram smeltet smør (eller 1 dl nøytral olje)

1 stk eple, revet

2 egg

1 ½ ts bakepulver

1 dl melk

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

2 never frosne blåbær

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle og rør godt. Finn frem muffinsformer og fyll de 2/3. Stekes i 20 minutter midt i ovnen.

SONY DSC

 

Matmuffins med gulrot, squash, ost og skinke

  • Skrevet 29.02.2016 klokka 15:07
  • Kategori: Muffins

Heisann, 

Disse muffinsene er perfekt å ha med i sekken. Både ut på tur og på skolen. Osten gjør de ekstra saftige og sammen med skinke, sqaush og gurlot smaker de kjempegodt. Et godt alternativ til brødskiven!

SONY DSC

SONY DSC
Matmuffins med gulrot, squash, ost og skinke - Oppskriften gir 12 muffins

200 gram hvetemel

100 gram lettkokt havregryn

2 ts bakepulver

½ ts salt

½ ts pepper

100 gram squash

1 stk gulrot

120 g hvitost

110 g kokt skinke

2 stk egg

4 dl melk

Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær squash, gulrot og skinke i passe størrelse. Ganske små og tynne. Riv osten. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. Smør muffinsformene og fyll de 2/3 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Stikk en pinne i midten av muffinsen for å sjekke at den er ferdig. 

TIPS!! Noen muffinsformer trenger å smøres før du har i røren. Spray formene med fett eller smør dem med smeltet smør/margarin.

SONY DSC

 

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits