SUPERLUNSJ ETTER TRENING

Hei,

Er kommer et tips på en god og mettende lunsj etter trening! Jeg er så heldig å ha brød og rundstykker fra Bakeriet i Lom i fryseren. Da er jeg alltid sikret brød lagd av de beste råvarene i en hektisk hverdag. Jeg lager meg ofte en herlig og sunn lunsj som er enkel å lage når jeg kommer hjem fra trening. Müslirundstykkene i oppskriften under er også veldig gode å spise som de er. 

SONY DSC

SUPERLUNSJ (1 person)

Müslirundstykke fra Bakeriet i Lom

2 ts pesto

En neve ruccola

3-4 skiver avokado

2 skiver skinke

1 stk eple

1 stk gulrot

 

FREMGANGSMÅTE: Skyll og skjær eplet i noen tynne skiver og resten båter å ha ved siden av. Skrell gulroten og skjær i avlange biter. Del müslirundstykket i to. Smør på et lag med pesto, og legg lag på lag med ruccola, avokado, skinke og epleskiver på toppen. Skjær rundstykket i to rett over og nyt! 

SONY DSC
 

Grove rundstykker etter intervall

Hei, 

Nå er jeg ferdig med hardøkt, og har fylt opp med en deilig lunsj bestående av grove rundstykker med laks, eggerøre og en salat. Jeg er i gang med intensiv uke med fire hardøkter den neste uken. Med mye hardt på planen, er det viktig å fylle godt opp for å restituere best mulig. Ha en fin fredag! 

SONY DSC

SONY DSC
GROVE RUNDSTYKKER (Gir ca 10 rundstykker)

260 gram hvetemel (jeg brukte steinmalt)

190 gram havregryn, store

160 gram sammalt spelt

70 gram solsikkefrø

½ pose tørrgjær

1 ts havsalt

1 ts honning

4 dl romtemperert melk

1 ss olje

Sesamfrø (på toppen)

1.Bland alle ingrediensene med unntak av melk og olje i en bolle og rør godt sammen. Ha romtemperert melk oppi bollen og kjør det hele i en kjøkkenmaskin med eltekrok, og elt i 10-15 minutter. Først på lav hastighet, for så å øke til itt høyere hastighet mot slutten. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin går det fint å bruke hendene. Bland alt det tørre i bakebollen, men hold igjen på litt av hvetemelet. Lag en grop i midten av melblandingen og tilsett romtemperert melk I gropen. Rør med en sleiv fra midten og utover til deigen er godt blandet. Tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deretter så mye du bare orker. Juster eventuelt med mer hvetemel dersom behov. Tilsett olje tilslutt som blandes/eltes inn i deigen. Deigen får nå en blank og fin overflate.

2.Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, la den gjerne stå i 2 timer.

3. Ha deigen på melet bakebord. Del deigen opp i ca 9-10 like store emner, og trill til runde rundstykker som du trykker litt ned på midten.

4. Pensle rundstykkene med litt vann og strø hvert rundstukke med sesamfrø.

5.Etterhev rundstykkene i ca 20 minutter.

6.Forvarm ovnen til 225 grader mens deigen etterhever.

7.Rundstykkene stekes i ca 15 minutter til de gylne og gjennomstekte. Avkjøles før servering.

SONY DSC

Ristet grovt brød med avokado, posjert egg, basilikum og havsalt

Heihei,

Dette er en av mine favoritter til lunsj etter trening eller til frokost når jeg har hviledag og litt ekstra tid. Den fyller godt opp og er en fest i munnen.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Ristet grovt brød med avokado, posjert egg, basilikum og havsalt (2 personer)

4 stk egg

1 ss hvitvinseddik

4 skiver av grovt brød (gjerne rugbrød)

1 stk avokado

50 gram babyspinat (En håndfull)

Frisk basilikum

Havsalt og kvernet pepper

 1. Sett på en toaster og toast brødet (grill eller en tørr stekepanne kan også brukes)
 2. Skjær avokado i skiver og legg på det ferdige brødet. Legg babyspinat oppå.
 3. Kok opp vann i en kjele. Når det koker, tilsettes 1 ss hvitvinseddik. Skru ned varmen på platen til medium varme (sånn at vannet akkurat er på kokepunktet.) Knekk eggene som skal posjeres i hver sin skål.
 4. Ha skålen halvveis nedi vannet og slipp ut egget. Gjør det samme med de tre andre eggene. La eggene koke i 3 minutter. Da er det hvite rundt ferdig kokt, mens det er bløtt inni. Bruk en sleiv til å ta egget forsiktig opp. Legg egget oppå babyspinaten. Krydre med salt og pepper og pynt med basilikumblader.

Avokado og chili toast

Heihei, 

Et trendy og godt lunsjtips! Avokado er naturlig rik på det sunne fettsyrer og holder deg mett lenge. Denne toasten lages i en fei. 

SONY DSC

SONY DSC
Avokado og chili toast

½ stk avokado

Saften av ¼ lime 

1 ts olivenolje

½ ts chili flakes krydder

Salt og pepper

2 skiver grovt brød, ristet

 

Ta av skallet på avokadoen. Mos avokadoen med en gaffel til den er klumpfri i en skål. Tilsett lime, olivenolje, chili flakes, salt og pepper. Del hver brødskive i to. Toast den gjerne. Ha på avokadoblandingen og nyt. 

SONY DSC

Fylt speltlompe med fargerikt tilbehør

Heisann,

Solen skinner ute og gradestokken stiger, og det gir en skikkelig vårfølelse. Så da måtte jeg fylle tallerken med friske og sommerlige farger i dag. Her kommer en oppskrift på en rask, sunn og enkel lunsj. Det kan være godt å bytte ut brødskiven til lunsj noen ganger, og da anbefaler jeg å prøve fylte speltlomper med en god salat og pasta.

SONY DSC

SONY DSC
Fylt speltlompe med pasta og en fargerik salat

Fylte speltlomper

Speltlompe

Pesto

Skinke

Ost

Spinat

Paprika

Rødløk

 

Tilbehør

Salat

Mango

Jordbær

Avokado

Paprika

Fullkornspasta
Rødløk

 1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Fyll lompen med ønsket fyll og rull de sammen. Legg lompene på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen til osten er smeltet og lompen litt crispy, ca 8-10 minutter.
 2. Kok pasta. Kutt salat, grønnsaker og frukt.
 3. Fyll tallerken med mange flott farger og nyt!

SONY DSC

SONY DSC

 

VMs beste matpakke!

Hei, 

Pakk sekken og gjør deg klar for morgendagens normaldistanse med VMs beste matpakke: eltefrie rundstykker med godt pålegg, kakao, appelsin, sjokolade, matmuffins og selvfølgelig et norsk flagg. Klar for å heie!

SONY DSC


SONY DSC

VMs beste matpakke!

Eltefrie rundstykker

500 g grovbakstmel hvete og rug (kan erstattes med totalt 500 gram av hvetemel, sammalt hvete og sammalt rug)

50 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

½ ts tørrgjær

1 ts salt

4 dl romtemperert vann

Solsikkekjerner eller sesamfrø på topp

 1. Bland alle ingrediensene med unntak av vann i en bolle. Rør sammen. Ha vannet oppi bollen og rør deigen sammen med en sleiv. Deigen skal være ganske klissete. Tilsett mer vann eller mel om du ser at deigen er alt for klissete eller fast.
 2. Dekk bollen med plastfolie og la deigen stå på kjøkkenbenken i 8-20 timer.
 3. Strø mel utover kjøkkenbenken og ha deigen oppi. Strekk deigen ut med hendene til et rektangel og brett deigen inn mot midten et par ganger.
 4. Legg deigen med brettekanten ned mot kjøkkenbenken og la den etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.
 5. Forvarm ovnen til 250 grader mens deigen hever. Sett inn et stekebrett eller bakestein/pizzastein i ovnen.
 6. Når deigen er ferdig med å etterheve, deles deigen opp i 10-12 biter. Pensle rundstykker med litt vann eller egg og ha strø over solsikkefrø eller sesamfrø. Sett rundstykkene på det varme stekebrettet eller steinen og sett rett inn i ovnen igjen. Rundstykkene stekes i 10-15 minutter. Avkjøles før servering!
 7. Smør rundstykkene med salat og godt pålegg.

Herlig kakao

1 plate mørk kokesjokolade

Ca 8 dl melk

 

Del sjokoladen i biter og ha både sjokolade og melk i en kjele. Varm opp under omrøring og spe på med mer melk etter smak.

!! Prøv også disse saftige matmuffinsene: http://spisogyt.blogg.no/1456750186_matmuffins_med_gulrot.html

SONY DSC

Vaffeltoast med ost og skinke

Hei, 

I dag hadde jeg vaffeltoast med ost og skinke til lunsj. En populær lunsj etter trening. Et vaffeljern kan brukes til flere ting enn å lage vafler, det kan også brukes til å lage toast. Sunn og god lunsj med mønster.

Supergodt og veldig enkelt! 

SONY DSC

SONY DSC Vaffeltoast

2 skiver grovt brød

Valgfri saus (pesto, ketchup, sennep, salsa, bbq saus eller andre typer)

1 stk skinke

2 skiver ost

Evt avokado  

Krydder etter ønske

 

Lag en sandwich og legg den i et vaffeljern med middels høy varme. Press jernet sammen og la steke til den er gyllen. Serveres med salat!
SONY DSC

 

Lunsjblings

Heisann,

Litt lunsjinspirasjon i dag. Jeg har alltid hatt med meg en fargerik matpakke til lunsj så lenge jeg kan huske. Jeg gledet meg alltid til å åpne lunsjboksen. Matpakken var ofte ulike typer brød, salat, ost og skinke med oppkuttet frukt og grønnsaker ved siden av. Det skal ikke mye til for å gjøre lunsjen sunn og samtidig til et høydepunkt. Gjør den så fargerik som mulig. Vi spiser med våre øyne. Til sandwichen har jeg brukt speltbrød, chilisennep, tomat, salat, skinke og paprika. En smakfull og mettende lunsj som man kan glede seg til.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SOL-lunsj

Heihei, 

En deilig, næringsfull og rask lunsj er tingen! Spesielt etter en hard treningøkt gjør det godt å fylle på med litt ekstra proteiner fra egg. Alle fargene gir en god synsopplevelse. Synsinntrykket er en viktig del av matopplevelsen. 

SONY DSC
SONY DSC SOL-lunsj

Grove rundstykker (Jeg brukte disse eltefrie rundstykkene)

Egg 

Salat 

Paprika

 

Skru ovnen på 200 grader varmluft og varm rundstykkene i noen minutter. Da blir de som nystekt! Stek egg i en stekepanne med olje på svak varme i noen minutter til eggehviten har stivnet. Ha salat og paprika på rundstykket og speilegget på toppen. Rask og god lunsj :)

SONY DSC

 

Polarbrødsandwich

Hei!

Jeg har alltid vært opptatt av at matpakken skal være noe å glede seg til. Noen få enkle grep, og vips har man en spennende og næringsrik lunsj. Legg ved noen oppkuttede grønnsaker og frukt, så er matpakken komplett.

Polarbrødsandwich

To stk ekstra grove polarbrød eller annet grovt brød

Hjemmelaget pesto (trykk på link for å se oppskrift på hjemmelaget pesto)

Skinke

Ruccola eller annen salat

Avokado

Paprika

 

Start med å vaske og kutte grønnsaker. Smør pesto på polarbrødet og ha på ruccola, skinke, avokado og paprika.

Nyt lunsjen :)


Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits