Happy Halloween!

  • Skrevet 31.10.2016 klokka 07:20
  • Kategori: Ukens tips

HAPPY HALLOWEEN!

Knask eller knep. I dag er det Halloween, og det er ikke for sent å lage noe godt å knaske på i kveld. På bloggen ligger raske, skumle og enkle oppskrifter til Halloween.



 

Halloweengrøt

  • Skrevet 29.10.2016 klokka 15:51
  • Kategori: Frokost

Hei, 

På mandag feires Halloween. Hva starte dagen med å overraske de andre i huset med en skummel grøt? Her har du to varianter!

SONY DSC

SONY DSC
Spøkelsesgrøt (1 person)

1,5 dl havregryn

1,5 dl melk

1,5 dl vann

En liten klype salt

1 dl blåbær, frosne

Topping: Banan og rosiner

 

Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la det koke til det blir en grøt med passe konsistens. Rør av og til. Del en banan i to og dytt nedi tre rosiner i hver, sånn at det blir et spøkelsesansikt i hver. Legg oppå grøten og server!

SONY DSC
Halloweengrøt (1 person)

1,5 dl havregryn

1,5 dl melk

1,5 dl vann

En liten klype salt

1 dl blåbær, frosne

Topping: Valnøtter, drue, yoghurt naturell, rosiner, eple, gresskarkjerner

 

Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la det koke til det blir en grøt med passe konsistens. Rør av og til. Skjær en epleskive av et eple, og skjær ut en mindre skive av eplet igjen, for å få munnen. Fest gresskarkjerner inn i eplet, så du får tennene. Del en drue i to, og legg litt yoghurt naturell og rosiner oppå, for å få øynene. Pynt med valnøtter som hår på toppen. Voila!

SONY DSC

Kreative oppskrifter til Halloween

  • Skrevet 28.10.2016 klokka 11:10
  • Kategori: Ukens tips

Hei, 

Mandag 31. oktober er det Halloween og muligheter for å være kreativ i matveien! Her har dere fire skumle oppskrifter som gjør det ekstra gøy på kjøkkenet. Trykk på bildene for å komme til oppskriftene. 


FRUKTMONSTRE 

Godteri hører med på Halloween, men det kan være godt med noe friskt å knaske på også. Hva med å servere morsomme fruktmonstre og gresskar-klementiner? Fruktmonstrene byr opp til masse kreativitet! Her er det bare fantasien som stopper deg. Da jeg lagde mine fruktmonstre fant jeg frem all frukten vi hadde i kjøleskapet og prøve å skape noe morsomt ut av det. 


GRØSSELIG GOD GRESSKARSUPPE 

Gresskar og Halloween hører sammen, og det fine er at man får kjøpt gresskar i de fleste matbutikker i oktober. Gresskar er en sunn og næringsrik grønnsak som er rik på blant annet fiber og vitamin-A. Å bruke gresskar til matlaging er ikke like vanlig i Norge som i USA, men gresskar egner seg godt i suppe, brød og bakst. Det finnes utrolig nok over 700 forskjellige sorter gresskar, og vi i Norge er mest kjent med Halloween-gresskaret. Det brukes til å lage lykt til Halloween, men kan også brukes i mat. Et Halloween-gresskar har imidlertid ikke så mye smak, så det kan være en fordel å blande det med Butternut-gresskaret, også kalt flaskegresskar. Flaskegresskaret er gulere inni og formet som en flaske. Jeg brukte flaskegresskaret i suppen. 

HALLOWEEN FRUKTFAT

Halloween nærmer seg med stormskritt. Inviter noen venner over, og server et fruktfat som ser ut som et gresskar. Halloween skal være gøy :)

SONY DSC

SKUMLE HAVRECOOKIES TIL HALLOWEEN 

Gjør deg klar til Halloween med disse skumle havrecookiesene. De er så enkle å lage, og det er morsomt å pynte de for Halloween. Passer perfekt i lunsjboksen, til mellommåltid, kvelds eller som snacks. Havrecookiesene lages med bare to ingredienser, men det kan tilsettes flere ingredienser etter ønske. Så mulighetene er mange! Håper de smaker :)

 

Rosa rødbetesuppe

  • Skrevet 26.10.2016 klokka 11:40
  • Kategori: Suppe

Heihei, 

Nå begynner skisesongen å nærme seg, så da er det bare å booste 02en med en rosa rødbetesuppe! Denne har jeg servert til flere av venninne mine, og den falt i smak. Håper det smaker :)

SONY DSC
Rosa rødbete suppe (1-2 personer)

1 rødbete

2 medium poteter

Saften av ½ sitron

½ ts chiliflakes

½ ts spisskummen

1 stk hvitløk, presset

1 ts koriander krydder

200-300 ml kokosmelk

 

Topping

1 medium poteter

Olivenolje

1 ts chiliflakes

Salt og pepper

1 stk egg

1.Forvarm ovnen til 220 grader over-og undervarme. Skrell rødbeten og del i biter, da går det fortere å få de møre. Ha på et stekebrett med bakepapir og stek i ca 15-20 minutter til de er møre.

2.Imens rødbeten steker, skrell potetene til suppen (ikke skrell de til toppingen) og ha de i en kjele med vann. La potetene koke til de er møre.

3.Skjær potetene til toppingen i små biter og legg de på et stekebrett med bakepapir med masse olivenolje, chiliflakes, salt og pepper. Stek til de er sprø, ca 30 minutter.

4.Ta ut rødbetebitene og avkjøl den. Når rødbeten er avkjølt nok, ha den i en blender. Ha de kokte potetene, sitron, chili flakes, spisskummen, hvitløk, kokosmelk og koriander i blenderen. Kjør sammen til du har fått en fin konsistens. Hvis den er for tykk, tilsett mer kokosmelk eller vann til du har fått ønsket konsistens.

5.Ha over i kjele og kok opp til den er varm. Ha oppi en bolle og server med kokt egg og potetterninger. 

 

Server gjerne med raske rundstykker til! 

SONY DSC

Skumle havrecookies med 2 ingredienser!

  • Skrevet 24.10.2016 klokka 16:00
  • Kategori: Kjeks

Hei, 

Neste mandag er det Halloween! Gjør deg klar med disse skumle havrecookiesene. De er så enkle å lage, og det er morsomt å pynte de for Halloween. Passer perfekt i lunsjboksen, til mellommåltid, kvelds eller som snacks. Havrecookiesene lages med bare to ingredienser, men det kan tilsettes flere ingredienser etter ønske. Så mulighetene er mange! Håper de smaker :)

SONY DSC

SONY DSC
Skumle havrecookies med 2 ingredienser (12-16 cookies)

2 store bananer

180 gram havregryn eller havremel

Pynt: Gresk yoghurt naturell, rosiner, salte stenger, tørket jordbær

 

Ekstra ingredienser: 

  • Mørk sjokolade
  • Vaniljeekstrakt/vaniljessens
  • Frø fra vaniljestang
  • Peanøttsmør
  • Syltetøy
  • Sjokoladepålegg
  • Nøtter (mandler, valnøtter, pekannøtter, hasselnøtter, peanøtter)
  • Kokosflak eller kokosmasse
  • Tørket frukt (rosiner, aprikos, tranebær)

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kjør havregryn i en food prosessor i noen sekunder til det er blitt til mel. Det trenger ikke være helt finmalt.
  3. Mos banan i en bakebolle. Tilsett melet av havregryn og bland til alt er godt blandet. Tilsett noen av ekstra ingrediensene hvis du ønsker. Jeg tilsatte en liten håndfull hakket mørk sjokolade.
  4. Bruk en spiseskje til å ha kjeksene på et stekebrett med bakepapir. Trykk litt late og stek i 10-15 minutter. La de avkjøles på et brett. Når de er avkjølt, ha på yoghurt naturell og pynt til skumle monstre og spøkelser med rosiner delt i biter, salte stenger og tørket jordbær. Bruk det du har i skapet.
  5. Ha havrecookiesene som ikke blir spist opp i en tett beholder eller i fryseren. De holder noen dager i en tett beholder.

GRØTENS DAG

  • Skrevet 23.10.2016 klokka 07:00
  • Kategori: Frokost

Hei, 

I dag er det grøtens dag, og her feires det med havregrøt til frokost! Jeg skal snart ut å gå testløp på rulleski, så da er det viktig å fylle opp med en god frokost som består av både karbohydrater, fett og proteiner + litt vitaminer, mineraler og antioksidanter. Grøtdagen blir feiret med havregrøt på melk med cottage cheese, eple, frosne blåbær, kanel og en neve valnøtter hos meg. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
I Norge er grøt tradisjonsmat, men nå er det også blitt trendy å spise grøt. Ikke så rart når det er så godt, enkelt og full av næring. Det finnes mange ulike grøtvarianter. Over ser du tre ulike varianter: havregrøt, kjøleskapsgrøt og quinoagrøt. Min favoritt er havregrøten. Havregryn er kjent for å være gullkornet. Havre er rik på fiber som metter godt, gir en langsom blodsukkerstigning og virker kolesterolsenkende, i følge Opplysningskontoret for brød og korn. Jeg spiser havregrøt til frokost hver dag, og jeg går aldri lei. Det er fordi havregrøten jeg spiser nesten aldri er lik. Det finnes så mange muligheter for topping av havregrøten. Så nå er det bare å finne frem en bolle med havregrøt og begynne å eksperimentere med smaker. I USA har jeg sett at det er populært å spise havregrøten med egg og bacon på. Jeg har ikke testet ut den varianten enda, men det må prøves! Her er en liten guide til hva du kan toppe havregrøten med så den aldri blir kjedelig. Håper det kan være til inspirasjon. Ha en super grøtdag!

HAVREGRØT GUIDEN: 

GRØTEN

Gryn: Havregryn. Andre gryn kan også brukes alene eller sammen med havregryn. 

Væske: Vann, melk, kokosmelk og mandelmelk.

Litt salt

 

TOPPING

Frukt/grønnsaker: Ananas, mango, kiwi, banan, druer, eple, melon, fersken, tørket frukt, plommer, gulrot, 

Bær: Jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær

Frø: Chiafrø, solsikkekjerner, gresskarfrø, sesamfrø

Nøtter: Mandler, valnøtter, paranøtter, hasselnøtter, cashewnøtter

Meieriprodukter: Kesam, yoghurt, cottage cheese 

Krydder: Kanel, kardemomme, vaniljestang, ingefær, nellik, allehånde eller andre krydder

Søtning: Honning, syltetøy, banan

Korn: Granola, hvetekli, byggryn 

Annet: Mørk sjokolade, karamellsaus, kakaopulver, peanøttsmør, egg, bacon, vaniljeekstrakt

 

Les mer om hvorfor havregrøt er så bra og hvorfor toppidrettsutøvere spiser det til frokost her: http://spisogyt.blogg.no/1465213476_06062016.html



 

 

Saftig kyllingburger med avokado på under 20 minutter!

  • Skrevet 22.10.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Fugl

Hei,

Hamburger slår aldri feil, og denne håper jeg blir en like stor hit hos dere som det har blitt hos meg. Her får du en supersaftig og god burger på under 20 minutter! Den beste smaksopplevelsen får du med hjemmelaget hamburgerbrød. Det tar litt lenger tid å lage, men så blir det både bedre og du er sikret at kroppen får i seg masse gode næringsstoffer. Et tips er lage en stor porsjon når du har tid, og fryse ned. Da kan man overraske med hjemmelagde hamburgere når som helst. 

Håper det smaker :)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Saftig kyllingburger med avokado og ovnsbakte poteter - Gir 4-5 burgere.

Total tid: 15 minutter

Hamburger

1 pakke kyllingkjøttdeig

1 stor avokado, kutter i biter

1 hvitløksfedd, presset

1 stk sjalottløk (kan erstattes med annen type løk)

Salt og pepper

Dressing (2 ss creme fraiche, ½ ss Dijon sennep, ½ ts sitronsaft, salt og pepper)

 

Topping

Hjemmelagde hamburgerbrød - se oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1466777377_grove_hamburgerbrd.html

Salatblader

Cherrytomater

Ønsker du ovnsbakte poteter til? Her er en oppskrift: http://spisogyt.blogg.no/1466777783_bbq_kyllingburger_med.html

 

  1. Lag hamburgerbrød eller varm i ovnen.
  2. Lag hamburgerne. Skjær avokado, hvitløk og sjalottløk. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen med hendene. Fukt hendene og form hamburgere i ønsket størrelse. Stek hamburgerne i en stekepanne med olje til de er gjennomstekt.
  3. Skjær opp det du ønsker av salat og grønnsaker.
  4. Bland sammen dressingen og smør på et lag på hamburgerbrødet. Topp med salat, tomat og kyllingburgeren. Server gjerne med ovnsstekte poteter.      

SMOOTHIE TIME

  • Skrevet 20.10.2016 klokka 12:30
  • Kategori: Smoothie

Her kommer to spenstige smoothies som er perfekt som mellommåltid!

SONY DSC
Smoothie med gulrot og appelsin, 2 store glass

2 stk mellomstore gulrøtter

1 stk appelsin

1 stk banan

3 ss yoghurt naturell

1 ts bit frisk ingefær

 

Skrell gulrot, appelsin, banan og skjær av skallet på ingefæren. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en fin konsistens. 

SONY DSC
Rosa smoothie, 2 store glass

300 gram frossen jordbær

6 ss yoghurt naturell

2 stk mellomstore gulrøtter

1 stk appelsin

1 stk banan

1 ts bit frisk ingefær 

Skrell gulrot, appelsin, banan og skjær av skallet på ingefæren. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en fin konsistens. 

 

SPIS OG YT 1 ÅR!

  • Skrevet 19.10.2016 klokka 16:04
  • Kategori: Ukens tips

  

HURRA!

Gratulerer med dagen til bloggen! I dag er det 1 år siden jeg postet det første innlegget på bloggen, og det må feires! Jeg har delt 258 innlegg med dere siden da, så nå begynner det å bli noen oppskrifter på bloggen. Og flere skal det bli! Jeg feirer med en dag full av mine favorittoppskrifter. 

Bakgrunn for opprettelsen av bloggen var at flere av mine venninner spurte etter oppskriftene mine. Jeg liker å eksperimentere med gode råvarer på kjøkkenet, så da er det hyggelig å dele oppskrifter med andre. I tillegg utfordrer det meg selv til å være enda mer kreativ og bevisst på kostholdet mitt. Jeg håper også å kunne skape et større fokus på hvor viktig ernæringsdelen er for å oppnå gode prestasjoner på idrettsbanen og i arbeidslivet. Jeg har størst fokus på å spise variert i kostholdet mitt og lage maten fra bunnen av. Jeg bruker i hovedsak ingredienser som man finner i en vanlig dagligvarebutikk, og som man ofte har lett tilgjengelig i kjøkkenskapet hjemme. Oppskriftene finner du enten ved å søke i feltet på høyre side eller under kategorien "Oppskrifter." Håper du finner noe som faller i smak!

Er det noen oppskrifter du ønsker deg? Bruk gjerne kommentarfeltet eller send en e-post til kristin.hjelstuen@live.no.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram! Der heter jeg Spis og yt. 

 

SPIS OG YT 1 ÅR - FAVORITTOPPSKRIFTER!

Frokost: Havregrøt

På trening: Energibar

Lunsj: Salat i Norgesglass med raske rundstykker

Mellommåltid: Smoothie med granola

Middag: BBQ kyllingburger med hjemmelaget hamburgerbrød og ovnsstekte poteter

Dessert: Eplesandwich

Kveldsmat: Superraske bananpannekaker

 

   

 

 

 

 

Den store epledagen!

  • Skrevet 17.10.2016 klokka 15:58
  • Kategori: Ukens tips

Hei,

I dag er det den store epledagen🍎 Jeg har samlet mine beste epleoppskrifter i et innlegg på bloggen. Håper oppskriftene faller i smak!

Innlegget med alle oppskriftene finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1473005382_oppskrifter_med_epler.html

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


 

Rosa kjøleskapsgrøt

  • Skrevet 16.10.2016 klokka 15:00
  • Kategori: Frokost

God søndag!

Har du lyst til å starte morgendagen med en rosa grøt? Hvis du er glad i kjøleskapsgrøt og vil eksperimentere litt videre, må du prøve denne! Har du ikke prøvd kjøleskapsgrøt før, vil jeg anbefale å starte med klassisk og superenkel oppskrift på kjøleskapsgrøt. Du finner linker nederst i innlegget.

SONY DSC

SONY DSC
Rosa kjøleskapsgrøt (2 personer)

1 stk liten rødbete

1 stk eple

1 ss peanøttsmør 

3 ts honning

1 stk banan

2 dl melk

150 gram havregryn

2 ss chiafrø

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær av skallet på rødbeten og skjær den i små terninger. Legg på et stekebrett med bakepapir og la den steke i ca 10-20 minutter eller til rødbeten er "myk." Ta ut rødbeten og la den avkjøles.
  2. Når rødbeten er avkjølt, ha den i en blender. 
  3. Fjern eplehuset fra eplet og skjær eplet i biter. Ha den oppi blenderen sammen med rødbeten.
  4. Tilsett 2 dl melk, honning, peanøttsmør og banan. Kjør sammen til alt er blandet godt.
  5. Ha grøten oppi en bolle med lokk. Ha oppi havregryn og chiafrø. Bland godt og sett i kjøleskapet over natten eller for 3-4 timer. Grøten holder seg i en tett beholder i 2 dager. 

SONY DSC

Prøv også!

Kjøleskapsgrøt med eple og mandler: http://spisogyt.blogg.no/1473952863_kjleskapsgrt_med_eple.html

Den klassiske kjøleskapsgrøten: http://spisogyt.blogg.no/1447004220_kjleskapsgrt_med_skyr.html 

Bircher müesli: http://spisogyt.blogg.no/1466776507_bircher_muesli_kjlesk.html

Scones med eple, rosiner og crunchy granola

  • Skrevet 15.10.2016 klokka 08:10
  • Kategori: Scones

God morgen!

Gradestokken viser minus ute, og trærne ute er dekket av frost. Et sikkert tegn på at vinteren nærmer seg, hurra! Jeg har treningsfri i dag, så nå sitter jeg i sofaen med pledd, tente lys, te og rykende ferske scones. Perfekt start på dagen. Hviledagen tenkte jeg å bruke på å eksperimentere meg frem til nye oppskrifter på kjøkkenet og reise en tur opp på fjellet. Håper dere får en strålende lørdag og at oppskriften faller i smak! 


Jeg er en stor fan av scones! Det er så raskt å lage, også smaker det fantastisk. De første gangene jeg lagde scones fulgte jeg alltid oppskriften til punkt og prikke, men jeg har etterhvert funnet ut at man egentlig ikke trenger en oppskrift til scones. Det er bare å blande sammen det man finner av tørrvarer som havregryn, mel, frø, nøtter, tørket frukt osv i skapene, og spe på med melk og yoghurt til man får en fin konsistens. I løpet av en halvtime har man rykende ferske scones! Under finner du en oppskrift på mine favorittscones som jeg har komponert sammen ut i fra det jeg liker best og ofte har i skapet. Men det er bare å erstatte eller kutte noen av ingrediensene, så finner du etterhvert frem til dine favorittscones. Ønsker du de søtere, er det godt å tilsette litt honning. Det går også fint an å lage deigen dagen før, så er det bare å sette de inn i ovnen om morgenen. 


Scones med eple, rosiner og crunchy granola (Ca 9 store scones)

1 stk eple, raspet 

100 gram hvetemel

100 gram sammalt spelt eller hvete, fin

70 gram havregryn

30 gram rugflak (kan erstattes med havregryn eller annen type gryn/flak)

60 gram hjemmelaget granola (kan erstattes med havregryn eller annen type frokostblanding)

En neve solsikkefrø

En neve gresskarkjerner

To never rosiner

2 dl melk

Ca 240 gram yoghurt naturell (Vaniljeyoghurt eller annen type yoghurt kan også brukes)

4 ts bakepulver

1 ts salt

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett de våte ingrediensene og bland godt. Deigen skal være klissete.
  2. Form sconesene. Et tips er å fukte hendene med vann. Da er det mye lettere å forme sconesene uten at det blir klissete. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Dryss gjerne over litt havregryn.
  3. Stekes på 225 grader (over- og undervarme) i ca 15-20 minutter til de er gjennomstekt og gylne. Følg med, steketid varierer fra ovn til ovn. Sconesene kan spises med alt mulig pålegg, eller som de er. 

TIPS! Lag gjerne deigen dagen før. Sett deigen i kjøleskapet med plastfolie over, eller form de klare på et stekebrett og sett i kjøleskapet. Da er det bare å steke de når du ønsker, så har du rykende ferske scones på 15 minutter. Ønsker du de søtere, er det godt å tilsette litt honning. Scones er best nystekt, så hvis ikke alle sconesene går med samme dag anbefaler jeg å fryse de ned. Scones kan fint fryses ned og smake som nystekte igjen. Ta sconesene opp, og la de tine i romtemperatur før de skal serveres. Rett før servering settes ovnen på ca. 200 grader varmluft. Pakk sconesene inn i aluminiumsfolie og varm i 3-5 minutter. Da er de som nystekte igjen, sprø overflate og saftige inni!

Den nye norske matpakka på norgesglass - Laks og quinoa

  • Skrevet 12.10.2016 klokka 20:58
  • Kategori: Salater

Hei, 

Nå skal jeg presentere en populær mattrend fra USA for dere! "Salad in a jar" er den nyeste trenden fra USA for å gjøre matpakken sunnere, mer fristende og bedre. En fargerik og supergod salat som er perfekt til lunsj på skolen, jobb, hjemme eller på farten. Her er det bare å bruke fantasien og blande sammen alt man liker til en himmelsk salat. Man spiser både med øyne og munn, og denne lyser opp når du åpner kjøleskapsdøren. Den gjør garantert de andre du spiser lunsjen med misunnelig. Du kan fint lage salaten på norgesglass i forveien, og la den stå i kjøleskap. Da holder den seg frisk i flere dager. Ved å ha salaten på norgesglass holder salaten seg også frisk i bagen frem til lunsj. 

SONY DSC

Den nye norske matpakka på norgesglass - Laks og quinoa (1-2 personer)

40 gram quinoa i 1 dl vann

1/2 stk mango

1 stk eple

1/2 paprika

1 stk tomat

Salatblader

2 ss cottage cheese eller fetaost

En liten neve gresskarkjerner

En liten neve cashewnøtter

Roser av røkelaks

1 stk gulrot

3 skiver rødløk

1 stk vårløk

Sitronsaft, sirklet over

 

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Skjær opp alle ingrediensene og legg alle ingrediensene lag på lag i et norgesglass! Nytes til lunsj eller middag. Salaten kan spises direkte fra glasset eller du kan helle den over i en bolle. 

SONY DSC

SONY DSC

Frozen Raspberry Blueberry Yogurt Bites

  • Skrevet 08.10.2016 klokka 19:13
  • Kategori: Konfekt

Heihei, 

I dag vil jeg dele en superenkel og god snacks- og dessertfavoritt med dere. Har du lyst på noe søtt til kvelds eller en søt avslutning på en god middag, så er disse et perfekt valg!

SONY DSC

SONY DSC
Frozen Raspberry Blueberry Yogurt Bites (7-8 biter)

3 ss gresk yoghurt naturell 

1 ts akasiehonning

Friske eller frosne bringbær og blåbær

Små former

Fremgangsmåte: Bland sammen yoghurt og honning i en skål. Ha det oppi de små formene med en t-skje og putt friske eller frosne blåbær og bringebær oppi. Sett i fryseren i noen timer. Nytes med en gang!

TIPS! Du kan også bruke andre typer frukt og bær, eller ha i litt nøtter og granola. 

SONY DSC
 

Frokosten som "lager seg selv" - Kjøleskapsgrøt med epler og mandler

  • Skrevet 04.10.2016 klokka 08:00
  • Kategori: Frokost

Hei, 

En av de enkleste måtene å spise sunnere på, er å spise frokost hver dag. En sunn frokost inneholder en blanding av korn, meieriprodukter, protein, frukt og/eller grønnsaker. På en travel morgen er det lett å la frokosten falle langt ned på listen over ting som må gjøres før jobb, men å ta seg noen få minutter til å spise kan gjøre en stor forskjell for hvordan du yter resten av dagen. Hvis du ikke har tid til å spise før du forlater huset, kan du ta med deg frokosten å spise på farten eller når du kommer på jobb. Så hva med å prøve kjøleskapsgrøt til frokost i morgen? Med fem minutters forberedelse kvelden før, står den klar når du åpner kjøleskapsdøren neste morgen. Perfekt både til frokost og rett etter trening. 

SONY DSC

SONY DSC
Kjøleskapsgrøt med epler og mandler (1-2 personer)

100 gram store havregryn

3,5 - 4 dl melk

1 eple, revet (ca 90-100 gram)

1/2 ss flytende honning eller lønnesirup

1 ts kanel

1 ss chiafrø

1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

1 neve mandler til topping

Skyll og riv et eple. Ha alle ingrediensene i en bolle med lokk og bland sammen. Sett på lokket og la stå minst 2 timer eller over natten. Topp med mandler og epleskiver. 

Raske vafler med eple

  • Skrevet 02.10.2016 klokka 07:10
  • Kategori: Vafler

God morgen! Hva med å starte søndagsfrokosten med raske, sunne og gode vafler med eple! Garantert en hit på frokostbordet :)

SONY DSC

SONY DSC
Eplevafler (gir ca 4 vafler)

115 gram sammalt hvete, fin

1 ts kanel

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

2 ts honning

80 gram eple, raspet (ca 1 stk eple, avhengig av størrelse)

1,5 dl melk

1 egg

2 ss olje (jeg brukte rapsolje)

1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Rasp eple og ha de resterende ingrediensene i bollen med de tørre ingrediensene. Rør sammen.
  2. Smør vaffeljernet med olje eller smør og la det bli varmt. Hell røren i midten av vaffeljernet og stek til ferdig.

Serveres som de er eller med godt pålegg eller frukt/bær.

TIPS! Det er også veldig godt med kardemomme i, så man kan fint bytte på med det eller ha det i tillegg til kanel. 

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits