Proteinrikt superbrød!

 • Skrevet 27.07.2016 klokka 12:19
 • Kategori: Brød

Hei,

Nå er jeg på vei til Sandnes for å delta på Blinkfestivalen. I morgen starter det hele med Lysebotn opp på rulleski. Det er en 7,5 km lang bakke med 27 hårnålsvinger og en høydeforskjell på 640 meter. Med meg i bagasjen har jeg proteinrikt superbrød! De neste dagene blir det flere harde konkurranser etter hverandre, så da er det om å gjøre å fylle opp proteininntaket etter økt for å få mest mulig igjen for økten og stille klar for neste! Jeg gleder meg :) Brødet krever ingen heving og passer med alt slags pålegg! Oppskriften er inspirert av Berit Nordstrand, men jeg har gjort endringer.

SONY DSC

SONY DSC
Proteinrikt superbrød (1 stor brødform 25 x 10 cm)

8 egg

1 liten boks cottage cheese eller 1 boks naturell kesam (2 ½ dl)

1 dl kaldpresset rapsolje

2 ss bakepulver

50 gram havregryn (jeg brukte store)

100 gram kruskakli

100 gram sesamfrø

100 gram solsikkekjerner

50 gram hakkede nøtter

Hvis du ønsker et litt søtere brød kan du også tilsette litt tørket frukt som rosiner, aprikos, tranebær osv.

 

Pisk eggene og bland i cottage cheese og olje. Kjør med en stavmikser til du har en helt glatt røre uten klumper. Rør inn de tørre ingrediensene med en sleiv. Fyll røren i smurt brødform og stek det på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca 1 time. Frys gjerne ned brødet!

SONY DSC

Honning- og sennepsglasert kyllingsalat

 • Skrevet 26.07.2016 klokka 14:00
 • Kategori: Salater

Crazy good! Kylling, sprø bacon, avokado, tomater, rødløk, paprika, gulrot og honning-og sennepsdressing. Dette kan ikke bli annet enn bra med så mange godsaker i en salat. Denne må dere prøve!

SONY DSC

SONY DSC Honning- og sennepsglasert kyllingsalat (4 personer)

4 stk kyllingfileter

1 pakke bacon

 

Dressing/marinade

100 gram akasiehonning (eller annen honning)

3 ss grov sennep

2 ss Dijon sennep

2 ss olivenolje

1 ts presset/finhakket hvitløk

En klype salt

 

Salat

1 stk salat/spinat

Cherry tomater og/eller bifftomat

2 stk avokado

1 stk rødløk

4 stk gulrøtter

1 stk paprika

 

Dryss gjerne over litt sesamfrø og topp med koriander.

 

 1. Bland marinaden/dressingen sammen. Hell halvparten av marinaden i en bolle og legg kyllingfiletene oppi. La kyllingen marinere så lenge du har tid. Sett den andre halvparten av dressingen til side i kjøleskapet.
 2. Skjær opp alle ingrediensene til salaten.
 3. Stek baconet til det er sprøtt og legg til side.
 4. Stek kyllingen i olje i en stekepanne eller på grillen til den er gylden, sprø og gjennomstekt. Skjær opp kyllingen i strimler. Legg den oppå salaten. Strø over bacon og hell over resten av marinaden. Krydre med salt og pepper.

SONY DSC

SONY DSC

Bananpannekaker med jordbær

 • Skrevet 23.07.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Pannekaker

Hei,

Bananpannekakene jeg la ut for en stund siden har vært superpopulære, og det er så morsomt! Det er lett å bli hektet på de, for de er så enkle, raske og helt topp treningsmat. De inneholder bare tre ingredienser, og lages i rekordfart! Rekorden min er 3 minutter. Er du raskere? I denne utgaven av pannekakene har jeg hatt jordbærskiver oppå pannekakene mens de stekes! De norske c-vitaminrike jordbærene må utnyttes mens de er på sitt beste. 

SONY DSC

Bananpannekaker (Gir 5-6 lapper)

1 stk banan

1 dl havregryn

2 stk egg

Jordbær

Miks alt i en blender og hell til lapper i en stekepanne med olje. Legg skiver av jordbær oppå lappene før du vender de. Vend rundt og stek på andre siden. Topp med det du vil! 

SONY DSC

Bringebærdrøm på pinne i sommervarmen!

 • Skrevet 22.07.2016 klokka 21:00
 • Kategori: Dessert

Hei,

For noen fantastiske og varme sommerdager det har vært de siste dagene! Det er meldt sol og varmt i hele Norge i helgen også, så hva med å kjøle seg ned med en sunn saftis med bare tre ingredienser? Denne er rene sommerdrømmen! 

SONY DSC

SONY DSC
Bringebær ispinne

450 gram vannmelon

200 gram frossen bringebær

En liten bit ingefær

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør sammen til alt er blandet. Ha over i seks isformer og frys ned noen timer til isen er fryst. Nytes i sommervarmen :)

SONY DSC

SONY DSC

Gulrotkake for spreke 50 åringer

 • Skrevet 20.07.2016 klokka 10:41
 • Kategori: Kaker

Hei,

I dag har min kjære mamma bursdag, gratulerer så mye med dagen!! Siden mamma fyller år, så må det feires med favorittkaken hennes som er GULROTKAKE! Gulrotkake er så fantastisk godt, og inni denne gjemmer det seg et ekstra lag med krem også :) 


Gulrotkake

Kakebunn

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts kanel

2 ½ dl solsikkeolje

3 egg

3 dl sukker

5 dl revet gulrøtter

Finrevet skall av 1 sitron

Finrevet skall av 1 appelsin

 

Cream Cheese Frosting

300 gram mykt smør

200 gram siktet melis

250 gram philidelphia-ost

2 ts vaniljesukker

2 ss sitronsaft

 

 1. Bland sammen mel, bakepulver, natron og kanel i en egen bolle. Ha olje, egg, sukker i en boller eller en mikser og kjør på medium/høy hastighet i ca 5 minutter.
 2. Tilsett revet gulrøtter, sitronskall og appelsinskall.
 3. Tilsett tilslutt melblandingen og miks i ca 3 minutter til alt har blandet seg godt.
 4. Hell røren i en eller to smurte 20 cm runde springformer. Stek på 180 grader i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
 5. Begynn på frostingen mens gulrotkaken stekes. Ha smør, melis og vaniljesukker i en bolle og kjør med en mikser på medium/høy hastighet til den er hvit og fluffy. Tilsett sitronsaft og kremost og miks i ytterligere 30 sekunder. Ikke miks for lenge, da vil frostingen bli for myk.
 6. Hvis du har stekt en kake, del den i to og ha frostingen mellom lagene. Smør deretter resten av frostingen rundt kaken og topp med bringebær! 

Sommerdrikken du ikke vil gå glipp av!

 • Skrevet 18.07.2016 klokka 10:01
 • Kategori: Kald drikke

Hei,

Iste er så godt om sommeren, og det er så mye lettere lett å lage hjemmelaget iste enn jeg trodde! I år er første gang jeg har lagd hjemmelaget iste, og det har blitt en stor favoritt hos meg. Den er sunn, fruktig og frisk, og det eneste man trenger er en god te og kaldt vann. Jeg trekker ofte 1 liter vann med te om morgenen og tar ut teposen etter trening, så har jeg deilig iste utover dagen. Hvis du ønsker å gjøre isteen den enda mer spennende og smakfullt, så kan du blande den i en blender med frisk frukt og litt honning. Da blir det en sommerlig og sunn cocktail. Alle typer te kan kaldbrygges og brukes til iste, så her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv ut favoritt-teen din som iste :)

SONY DSC
Gul Iste Cocktail (nok til 2 glass iste)

1,5 ss svart mangote

2,5 dl kaldt vann

½ stk frisk mango 

3-5 isbiter

2 ss akasiehonning

 

Ha mangote i en tepose eller kaffefilter og la det trekke i 2,5 dl vann i kjøleskap i 2-3 timer. Ta deretter ut teposen og ha mangote, frisk mango, isbiter og akasiehonning i en blender. Kjør sammen og server! 

SONY DSC

 

Rabarbra- og jordbærsyltetøy

Hei, 

Syltetøysesongen er i gang og årets første syltetøy ble rabarbra- og jordbærsyltetøy! Ved å lage hjemmelaget syltetøy har man kontroll på hva som er i syltetøyet, og man kan smake det til og gjøre det til sitt eget. I oppskriften har jeg byttet ut hvitt sukker med rårørsukker. 

SONY DSC
Rårørsukker er uraffinert sukker og et mer naturlig alternativ enn hvitt sukker. Rårørsukker inneholder nesten like mye kalorier som vanlig sukker, men forskjellen ligger i at rårørsukkeret ikke er like hardt raffinert som hvitt sukker. Det inneholder derfor fortsatt mineraler og sporstoffer. Siden raffinert sukker er fri for næring, krever sukkeret vitaminer fra kroppen for å omdanne det til energi i kroppen. Rårørsukkeret som er i uraffinert tilstand inneholder fortsatt mineraler og sporstoffer og stjeler derfor ikke næring fra kroppen under omdanningen. Rabarbra- og jordbærsyltetøy smaker supergodt på nybakte rundstykker, sammen med yoghurt naturell og granola eller som topping på havregrøten.

SONY DSC
Jordbær- og rabarbrasyltetøy (Oppskriften gir 2 glass syltetøy)

530 gram rabarbra

270 gram jordbær

180 gram rårørsukker

Frøene fra 1 stk vaniljestang

 

 1. Skrell og vask rabarbra og skjær opp i ca 2 cm biter. Vask jordbær og del i to.
 2. Legg rabarbra og jordbær i en stor glassbolle og bland sammen med rårørsukker. Bland godt. Dekk med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la det stå natten over i romtemperatur. Rør om noen ganger om du har anledning.
 3. Neste morgen, ha rabarbra og jordbær blandingen i en kjele. Pass på å få med all saften og sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og vaniljestangen i kjelen.
 4. Kok opp og la det trekke på lav varme i ca 10-15 minutter, til rabarbra og jordbær er myke. Ta ut vaniljestangen og smak til.
 5. Ha rabarbra- og jordbærsyltetøyet over på rengjorte glass med lokk eller i plastbokser med lokk. Oppbevar i kjøleskap eller fryseren.

Rabarbra- og jordbærsyltetøy smaker supergodt på nybakte rundstykker (oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1461497590_eltefrie_havrerundsty.html), sammen med yoghurt naturell og granola eller som topping på havregrøten.

SONY DSC

Fruktfat av vannmelon

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Balsamico og morellmarinert laks med potetmos

Heihei,

Sommerlig rett! De søte og gode morellene er en sommerfavoritt hos mange, inkludert meg selv. Morellene er deilig å spise slik de er, men kan også brukes syltetøy og saft, i salaten, i bakverk eller i middagsretten. Den norske sesongen for moreller er i juli og august. Jeg prøvde meg frem med å lage en morellsaus, noe som falt i smak. Sausen er frisk og søt på en gang. Bruk gjerne de morellene som begynner å bli godt modne og ikke er så fristende å spise.

SONY DSC

SONY DSC
Balsamico og morellmarinert laks med potetmos, 4 personer

600-800 gram laks

225 gram moreller, etter steinene er tatt bort

65 gram brunt sukker

60 ml balsamico vingegar

1 ss rødvinseddik

 

Potetmos

10 stk mellomstore poteter

2 ss smør

Ca 2 dl melk

1/4 ts revet muskatnøtt 

Salt og pepper 

 

 1. Sett på en kjele med vann til potetene. Skrell potetene og del de i terninger. Ha oppi potetene når vannet koker og la de kokes møre. Hell av vannet. Mos potetene og rør inn smør. Rør inn litt og litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Varm opp før servering. 
 2. Forvarm ovnen til 175 grader.
 3. Del morellene i to og ta ut steinene. Bland morellene, brunt sukker, balsamico og rødvinseddik i en kjele. Kok opp på middels/høy varme under omrøring for å løse opp sukkeret. Sett ned varmen og la det surre i ca 5 minutter på lav varme.
 4. Legg laksefiletene i en ildfast form. Ta ut 2-3 ss av sausen i en egen skål og ha det over/pensle fisken. Resten av sausen skal på etter steking.
 5. Stekes midt i ovnen i ca 8-12 minutter.
 6. Ha fisken over på tallerken. Bruk en skje til å ta over resten av morellsausen. 

BBQ kyllingburger med hjemmelaget hamburgerbrød og ovnsstekte poteter

 • Skrevet 08.07.2016 klokka 07:30
 • Kategori: Fugl

ÅRETS SOMMERBURGER! Er du ute etter en skikkelig god og saftig hamburger, så er denne noe for deg!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
BBQ kyllingburger med hjemmelaget hamburgerbrød og ovnsbakte poteter, 2 personer

4 stk kyllingfileter

BBQ-saus

 

Topping

Salatblader

1 stk bifftomat, skiver

½ - 1 stk avokado, skiver

Rødløk, skiver

1 pakke bacon

 

Ovnsstekte poteter

5-6 stk poteter

2 ss olivenolje

Salt og pepper

Paprikapulver og annet ønsket krydder

Evt friske urter

 1. Lag hamburgerbrød. Se fremgangsmåte under.
 2. Vask potetene godt og del i båter. Ha potetbåtene i en pose og bland med olje og krydder. Bland godt. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Stek potetene på 225 grader i 20-30 minutter til de er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene, så blir potetene ekstra sprø.
 3. Mens potetene steker, stek baconet i stekepannen. Legg til side og stek kyllingbrystene. Kyllingbrystene kan også stekes på grillen. Stek kyllingbrystene til de er gjennomstekt.
 4. Skjær opp salat, tomat, avokado og rødløk.
 5. Ha på et lag med BBQ-saus på hamburgerbrødet og topp med salat, tomat, avokado og rødløk. Legg kyllingen oppå og topp med bacon og hamburgerbrødet. Server med ovsnbakte poteter og BBQ-dipping. 

Grove hamburgerbrød

2,5 dl melk

1 dl vann

1 ss akasiehonning

¾-1 ts salt

½ stk fersk gjær eller tørrgjær (25 gram)

300 gram sammalt hvetemel, fin

200 gram hvetemel

3 ss rapsolje

Egg til pensling + sesamfrø

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Varm melk og vann til det er fingervarmt. Bland det inn i de tørre ingrediensene og elt for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en smidig og elastisk deig, ca 10 minutter. Tilsett mer mel eller vann dersom deigen er for klissete eller fast.
 2. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
 3. Ha deigen utover et melet bord. Del deigen i 6 emner hvis du ønsker store hamburgerbrød. Hvis du ønsker mindre, kan du dele de i 8-9 emner. Form hvert emne til boller, og trykk hver av de flate med håndflaten.
 4. La brødene etterheve i ca 30 minutter.
 5. Dersom hamburgerbrødene har hevet seg i høyden, kan du presse de forsiktig ned med håndflaten. Pensle brødene med egg og strø på sesamfrø.
 6. Stek brødene på varmluft ved 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hamburgerbrødene på rist. 

Grove hamburgerbrød

 • Skrevet 06.07.2016 klokka 15:10
 • Kategori: Brød

Hei, 

Hjemmelagde hamburgerbrød gjør hamburgeren så mye bedre! I tillegg har du full kontroll på hva brødene inneholder. Jeg har lagt ut en oppskrift på hamburgerbrød før, men denne gangen kommer en litt grovere variant. Disse brødene er uten tilsatt sukker. Lag en ekstra stor porsjon og frys ned, så kan du imponere med hjemmelagde hamburgerbrød til ethvert hamburger måltid. Billig, sunt og ikke minst enkelt å lage.

SONY DSC
Grove hamburgerbrød, gir 6 stk store hamburgerbrød

2,5 dl melk

1 dl vann

1 ss akasiehonning

¾-1 ts salt

½ stk fersk gjær eller tørrgjær (25 gram)

300 gram sammalt hvetemel, fin

200 gram hvetemel

3 ss rapsolje

Egg til pensling + sesamfrø

 

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Varm melk og vann til det er fingervarmt. Bland det inn i de tørre ingrediensene og elt for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en smidig og elastisk deig, ca 10 minutter. Tilsett mer mel eller vann dersom deigen er for klissete eller fast.
 2. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
 3. Ha deigen utover et melet bord. Del deigen i 6 emner hvis du ønsker store hamburgerbrød. Hvis du ønsker mindre, kan du dele de i 8-9 emner. Form hvert emne til boller, og trykk hver av de flate med håndflaten.
 4. La brødene etterheve i ca 30 minutter.
 5. Dersom hamburgerbrødene har hevet seg i høyden, kan du presse de forsiktig ned med håndflaten. Pensle brødene med egg og strø på sesamfrø.
 6. Stek brødene på varmluft ved 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hamburgerbrødene på rist. 

Mangosorbet på 5 minutter!

 • Skrevet 05.07.2016 klokka 10:58
 • Kategori: Dessert

Hei,

Is hører sommeren til, og mangois er en av mine favoritter. Denne friske og gode isen er en sunnere variant, men jeg synes den var supergod på smak. Å lage hjemmelaget is er ikke vanskelig. Denne lager seg på 5 minutter, er uten sukker og man kan servere den med en gang uten frysing! Man kan også fryse isen, men da må man ta den opp i litt tid før den skal serveres, siden den blir ganske hard. Kommenter gjerne hva du synes! 

SONY DSC

SONY DSC
Mango sorbetis/yoghurtis på 5 minutter, 2-3 personer

300 gram frossen mango

6 ss gresk yoghurt naturell

1/2 - 1 ts saft av sitron

1 ss akasiehonning

 

Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller stavmikser til du får konsistensen til mykis. Man må være litt tålmodig i starten når man kjører den i food prosessor. Da må man kjøre den litt, også stoppe og dytte litt ned med en slikkepott. Plutselig løsner det, og man får en fin konsistens. Server med en gang eller frys i fryseren. Jeg frøys den i høye muffinsformer, så kan man ta opp i porsjoner når man får lyst på eller servere en til hver i beger. Isen blir ganske hard etter noen timer i fryseren, så ta den opp i litt tid før servering.

SONY DSC

Isbiter med frukt og bær

 • Skrevet 02.07.2016 klokka 08:00
 • Kategori: Kald drikke

Hei,

I sommervarmen er det ekstra viktig å få i seg nok væske, og disse isbitene gjør det mer fristende å drikke masse vann. De gir en god smak til vannet og når de har smeltet får man noen deilige fruktbiter å tygge på. Med underskudd på vann i kroppen presterer man dårligere selv om man ellers får i seg all verdens nyttige næringsstoffer. Vann bidrar blant annet når blodsukkeret lagres som glykogen i musklene dine til senere bruk, og når melkesyre fjernes så de samme musklene kan fortsette å jobbe hardt. Med andre ord er det ekstra viktig for idrettsutøvere å få i seg nok væske for å prestere på topp hele tiden.

SONY DSC
Isbiter med frukt og bær inni

Isbitbrett

Din favorittfrukt! Jeg brukte mango, appelsin, jordbær, bringebær og blåbær

 

Bruk den frukten du liker best. Kutt opp i små biter og ha oppi isbitformen. Hell over vann og sett i fryseren til de har stivnet. Hvis du bruker frosne bær, vil isbitene få litt farge når du tilsette vann. Server i en karaffel med vann i sommervarmen.

SONY DSC

 

Oppsummering juni

 • Skrevet 01.07.2016 klokka 12:00
 • Kategori: Ukens tips

Hei,

Da er vi i gang med ny måned. Det betyr en liten oppsummering av de mest populære oppskriftene i måneden som har gått. Det er morsomt å se at oppskriftene faller i smak hos dere. Jeg er opptatt av at oppskriftene skal være enkle og raske å lage, i tillegg må de smake godt og inneholde god næring for kroppen. For meg har juni vært en bra måned med god trening. Jeg har vært på samling med teamet på Lillehammer i starten av juni og i midten av juni var jeg på skisamling på Vikafjellet med to jenter jeg var på lag med i fjor. I Myrkdalen og på Vikafjellet hadde vi mange fine skiturer om morgenen og rulleski- og løpeturer om ettermiddagen. Legger ved to bilder fra samlingen. Kommenter gjerne på bloggen hva du synes eller tag meg med @spisogyt eller #spisogyt på instagram slik at jeg får sett hvordan resultatet på oppskriftene blir :) Håper det faller i smak og at du har blitt inspirert til å lage god og sunn mat i juli! 


Her er de 4 oppskriftene som var mest populære! En oppskrift til frokost/mellommåltid/kveldsmat, to oppskrifter til lunsj og en lunsj/middagsoppskrift. 

Bircher muesli: http://spisogyt.blogg.no/1466776507_bircher_muesli_kjlesk.html

Denne la jeg ut for noen dager siden og den er min store favoritt om dagen. Gøy at den faller i smak hos dere også :)

SONY DSC

Gulrotkakevafler: http://spisogyt.blogg.no/1465490287_gulrotkakevafler.html

Denne oppskriften hadde jeg gledet meg til å dele med dere. En sunn vaffeloppskrift som jeg synes smaker supergodt. Vaflene smaker som gulrotkake, og gir deg masse helsebringende fiber, mineraler, vitaminer og antioksidanter. Gulroten gjør vaflene ekstra saftige. 

SONY DSC

Cottage cheese pannekakene du vil elske: http://spisogyt.blogg.no/1466955453_cottage_cheese_pannek.html

Rask og god pannekakeoppskrift. Pannekakene inneholder masse protein, så du holder deg mett lenge og er klar for treningsøkt! Topp de med norske jordbær og server ute i sommervarmen! 

SONY DSC

Sommersalat med honningmarinert kylling og yoghurtdressing: http://spisogyt.blogg.no/1465824752_sommersalat_med_honni.html

Denne ble til da venninen min og jeg bestemte oss for å lage en kyllingsalat til middag. Vi skrev ned alt vi synes hadde vært godt og sommerlig i en salat, og plutselig ble en helt fantastisk sommersalat til. Har fått tilbakemelding fra flere av dere om at denne falt i smak, og det er veldig hyggelig å høre :)

SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits