Cottage cheese pannekakene du vil elske!

 • Skrevet 29.06.2016 klokka 08:00
 • Kategori: Pannekaker

Hei,

Gode pannekaker går jeg aldri lei av! Jeg lager ofte mine fem minutters bananpannekaker til lunsj etter trening, men disse ble så gode at nå har jeg fått meg enda en pannekakefavoritt. Disse pannekakene inneholder mye protein, så de er ekstra mettende og bra før/etter styrketrening og hard trening. Jeg liker at de er så enkle å lage og at de fyller kroppen med god næring. Du vil nok ikke klare gå gjette at de er sunne etter å ha smakt på de. Jeg håper du liker de like mye som meg! Skriv gjerne i kommentarfeltet hva du synes :) Følg meg også gjerne på Instagram (spisogyt) og Facebook (Spis og yt). Ha en super onsdag!

SONY DSC

SONY DSC
Cottage cheese pannekaker, 1-2 personer

70 gram havregryn

1 ts bakepulver

½ - 1 ss akasiehonning eller 1 stk banan

2 egg

1,5 dl melk

Ca 1 dl cottage cheese eller ricotta ost

smør eller olje til steking


Ha alle ingrediensene til rlren i en blender. Kjør sammen til en glatt røre. La røren svelle i 15 minutter. Stek pannekakene i litt smør eller olje. De tar ca 2 minutter på hver side for å bli klare. 

SONY DSC

SONY DSC

Bircher muesli (kjøleskapsgrøt)

 • Skrevet 27.06.2016 klokka 07:00
 • Kategori: Frokost

Heisann,

Den siste uken har dette vært min frokost om morgenen. Jeg er blitt helt hektet, for den er så god. Bircher muesli er en type kjøleskapsgrøt og ble funnet opp for over hundre år siden av den sveitsiske legen, Maximillian Bircher-Benner. Bircher muesli kjennetegnes ved at frøene suger til seg væsken fra melken gjennom natten. Det forbedrer fordøyelsen og absorpsjonen av den næringsrike müslien. Bircher müesli er fortsatt veldig populært, spesielt i USA, Tyskland og Sveits. Det gir deg masse gode næringsstoffer, som for eksempel kalsium (fra melk og yoghurt) og viktige mineraler, fett og vitaminer (fra frukt, nøtter og frø). Lag den på 5 minutter kvelden før, og frokosten står og venter på deg neste morgen! Jeg pleier å lage en stor porsjon, så jeg har lettvint når sulten melder seg. Topp müslien med sommerens frukt og bær, og nyt Bircher müsli som frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat i solen.

SONY DSC
Bircher muesli (kjøleskapsgrøt), 2 personer

1 eple

80 gram havregryn

40 gram rosiner

15 gram solsikkefrø

1 ss chiafrø

360 ml melk (Jeg brukte mandelmelk)

1 ts lønnesirup eller honning

2 ss finhakkede mandler

En håndfull blåbær, jordbær, bringebær til topping

 

Riv eplet i en bolle og tilsett alle de andre ingrediensene. Bland alt sammen. Sett i kjøleskapet og la den gjerne stå over natten  eller i minst 30 minutter. Topp med din favorittfrukt

Tips! Chiafrøene fungerer som et fortykningsmiddel, så da blir det en mer geleaktig konsistens. Hvis du ikke ønsker å ha i chiafrø, kan du bare tilsette litt mer melk/ evt yoghurt. 

SONY DSC

Supersaftige kanelsnurrer!

Heisann,

Disse supersaftige kanelsnurrene kan rett og slett ikke beskrives med ord eller bilder. De må smakes! Hele kanelsnurren er like saftig som midten av bollen. Jeg la noen av bollene i fryseren, så jeg kan ta med meg på lange langturer i sommer! 

SONY DSC

SONY DSC
Saftige kanelsnurrer i form

500 gram hvetemel

2,5 dl melk

75 gram sukker

½ ts salt

½ ts kardemomme

1 stk lite egg

25 gram gjær

75 gram smør i terninger

 

Fyll:

150 gram smør, romtemperert

50 gram brunt sukker

50 gram sukker

70 gram lys sirup

1 ¼ ss kanel

 

1 stk egg til pensling

 

 1. Ha elle ingrediensene, unntatt smøret i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm (25-30 grader). Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i melken. Elt i kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett mer mel dersom deigen er løs. Det går fint å elte for hånd også. Da blir det en skikkelig økt for hendene!
 2. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 10-15 minutter på raskere hastighet. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle/plastfolie og sett deigen til heving i 1 time (gjerne mer). Lang hevetid gjør deigen mer luftig!
 3. Smør en kakeform (25 cm i diameter) med smør. Pisk sammen ingrediensene til fyllet (smør, brunt sukker, sukker, sirup og kanel).
 4. Strø mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør fyllet utover hele med en slikkepott. Rull deigen stramt sammen, og skjær den i 12 like store kanelsnurrer. Plasser kanelsnurrene på høykant inntil hverandre i formen. La de etterheve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 30 minutter.
 5. Pensle over kaken med litt sammenpisket egg. Stekes ved 200 grader (over-og undervarme) i 25-30 minutter. Vær obs på at steketiden kan variere etter stekeovn til stekeovn, og pass på at den er gjennomstekt gjennom. Når den er så saftig tar det litt lenger tid. Hvis den blir godt stekt på toppen, kan man legge aluminiumsfolie over toppen mens den blir gjennomstekt.
 6. Løsne kaken fra formen og nyt!

 

Boller er best nystekt, så hvis ikke alle bollene går med samme dag anbefaler jeg å fryse de ned. Bollene kan fint fryses ned og smake som nystekte igjen. Ta bollene opp, og la bollene tine i romtemperatur i ca. en time før de skal serveres. Rett før servering settes ovnen på ca. 200 grader varmluft. Dekk bollene inn i aluminiumsfolie og varm bollene i 3-5 minutter. Da er de som nystekte igjen, sprø overflate og saftige inni!

SONY DSC

SONY DSC

 

Sommersalat med honningmarinert kylling og yoghurtdressing

 • Skrevet 24.06.2016 klokka 10:49
 • Kategori: Salater

Hei,

Denne uken har det vært siste skoledag på de fleste skoler, og sommerferien begynner! Det må feires med en sommerlig og fantastisk kyllingsalat. Den søte kyllingen, syrlige yoghurtdressingen og friske salaten var en fest i munnen. Spis den til lunsj eller middag i sommervarmen :) Denne skal jeg definitivt lage mange ganger i sommer.

SONY DSC

SONY DSC
Salat med honningmarinert kylling og yoghurtdressing (2 personer)

2 stk kyllingfileter

Grovt brød

Aioli

 

Salat

1 stk crispysalat

1 stk paprika

1 stk tomat

1 stk avokado

½ stk rødløk

4 skiver vannmelon delt i terninger

 

Yoghurtdressing

5 ss yoghurt naturell

2 ts honning

1 ts sitronsaft

Ca 1 ss hakket frisk koriander

 

Honningmarinade

2 ss honning

2 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

Litt salt og pepper

 

 1. Lag honningmarinaden og ha den i en skål eller pose. Skjær opp kyllingen i lange strimler eller i terninger. Bland kyllingen med marinaden. Sørg for at den blandes godt. Sett til side.
 2. Skjær opp alle ingrediensene til salaten og ha i en bolle.
 3. Bland sammen yoghurtdressingen og ha i en skål.
 4. Stek kyllingen. Først på høy varme, og deretter middels/lav til den er gjennomstekt og saftig.
 5. Ha salaten i en skål og legg kyllingstrimlene oppå. Topp med yoghurtdressing og server med grovt brød og aioli. 

Feir Sankthans med rabarbra!

 • Skrevet 23.06.2016 klokka 08:00
 • Kategori: Ukens tips

Heisann,

I morgen er det Sankthans og i dag feires Sankthansaften med båltenning og god mat rundt om i Norge. Rabarbra er på sitt beste nå, og skal helst plukkes og spises før Sankthans. Prøv en av rabarbraoppskriftene jeg har lagt ut. Smoothie med rabarbra eller rabarbrasuppe. Om du ikke rekker å spise opp alt før Sankthans kan du fryse rabarbra i biter og bruke til rabarbrasuppe, smoothie eller rabarbrapai gjennom hele høsten og vinteren. Ha en fin feiring!

SONY DSC
Oppskrift på rabarbrasuppe med jordbær, vaniljekesam og knust havrekjeks finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1465824326_rabarbarasuppe_med_jo.html

SONY DSC
Oppskrift på mettende smoothie med rabarbra og jordbær finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1466534062_rabarbra_og_jordbr_sm.html

Mettende smoothie med rabarbra og jordbær

 • Skrevet 22.06.2016 klokka 07:00
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Prøv en frisk og deilig sommersmoothie som mellommåltid. Akkurat nå er rabarbra på sitt beste, så da er det bare å hive seg over den sunne planten. Rabarbra skal helst plukkes og spises før St.Hans. I tillegg til jordbær, rabarbra og vannmelon inneholder denne smoothien cottage cheese, yoghurt naturell og havregryn.  Da får man i seg god næring og er klar for å jobbe eller trene. Rabarbra kan fint fryses om du ikke rekker å spise opp alt før St.Hans. Frys rabarbra i biter og bruk bitene til rabarbrasuppe, smoothie eller rabarbrapai gjennom hele høsten og vinteren.

SONY DSC
Rabarbra og jordbær smoothie

120 gram frossen rabarbra

80 gram frossen jordbær

1 skive vannmelon (ca 100 gram)

1 ss cottage cheese

5 ss yoghurt naturell

1 ts honning

50 gram havregryn

 

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til fin konsistens.

SONY DSC

 

Eplesandwich

Sunn snacks! Superenkel å lage og sunt å spise. Disse eplesandwichene gir deg protein, fiber og mange andre gode næringsstoffer. Spis de på farten, ha med i matboksen eller som snacks til kvelden. 

SONY DSC
Eplesandwich - til 4 personer

2 stk grønne epler

2 ss peanøttsmør

Granola, havregryn, nøtter, rosiner, tranebær, tørket frukt og annet man møtte ønske å fylle de med. 

 1. Stikk ut kjernehuset på eplene. Skjær eplene i 1 cm tykke skiver, sideveis.
 2. Smør på et lag med peanøttsmør på en eplebit. Ha over rosiner, nøtter, havregryn eller annet og legg en eplebit oppå så det blir en sandwich.

SONY DSC

Rabarbrasuppe med jordbær, vaniljekesam og havrekjeks

 • Skrevet 18.06.2016 klokka 12:00
 • Kategori: Dessert

Hei, 

Akkurat nå er rabarbra på sitt beste, så da er det bare å hive seg over den sunne planten. Rabarbra skal helst plukkes og spises før St.Hans. Etter det inneholder den for mye syre og blir for trevlete. Rabarbra er rik på A-, B- og C-vitaminer, i tillegg til mineralene kalium, kalsium, jern og magnesium. Rabarbra inneholder hele 94% vann. Bladene er giftige og kan ikke spises.

SONY DSC

SONY DSC
Rabarbrasuppe med jordbær, vaniljekesam og havrekjeks - 4 personer

500 gram skrelt rabarbra kutter i centimeter store biter

300 gram jordbær

1 stk vaniljestang

8 dl vann

100 g rårørsukker eller rørsukker/evt vanlig sukker

4 ss vaniljekesam

1 stk Digestive eller annen havrekjeks

 1. Skrell og vask rabarbra godt og skjær den opp i ca 1 cm store biter.
 2. Kok opp vann og tilsett sukker. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha både vaniljefrø og stengene oppi sukkervannet.
 3. La det koke til sukkeret er oppløst.
 4. Tilsett rabarbraen og la suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til og tilsett mer sukker om nødvendig. Jeg liker den litt syrlig.
 5. Del opp jordbærene i biter. Når suppen har kokt i ca 7 minutter, tilsett jordbærene og la det småkoke i noen få minutter til.
 6. Fjern vaniljestangen og server suppen varm, lunket eller kald med litt vaniljekesam og knust digestive kjeks.

TIPS! Rabarbra kan fint fryses om du ikke rekker å spise opp alt før St.Hans. Frys rabarbra i biter og bruk bitene til rabarbrasuppe, smoothie eller rabarbrapai gjennom hele høsten og vinteren.

SONY DSC
 

Hjemmelaget tortillachips med guacamole

 • Skrevet 17.06.2016 klokka 07:00
 • Kategori: Taco

Heisann, 

DET ER FREDAG! Hva med å prøve hjemmelaget tortillachips med guacamole i helgen? En snacksfavoritt hos meg! 

SONY DSC

SONY DSC
Hjemmelaget tortillachips med guacamole

2-3 stk fullkorns tortillalefser eller hjemmelagde (oppskrift http://spisogyt.blogg.no/1448542448_hjemmelagde_grove_tor.html)

Hjemmelaget tacokrydder (oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1446667253_hjemmelaget_tacokrydd.html)

Olje til pensling

 

Guacamole

2 stk avokado

Saften av ¼ stk lime (smak til)

½ stk rødløk

8 stk cherrytomater eller 1 stk tomat

Hakket frisk koriander (kan sløyfes)

Salt og pepper

 1. Forvarm ovnen til 200 grader, over-og undervarme.
 2. Ha alle ingrediensene til guacamolen i en bolle og kjør sammen med en stavmikser. Du kan også lage den uten stavmikser, da kutter du alle ingrediensene i fine biter, moser avokadoen og blander det sammen. Forskjellen på de to er at guacamolen som lages med stavmikser blir finere i konsistensen. Smak til med lime, salt og pepper.
 3. Del tortillalefsene i 8 jevnstore trekanter. Del først i fire, og deretter i hver trekant i to. Legg de på et stekebrett med bakepapir. Pensle begge sider med olje og dryss over tacokrydder på den ene siden. Stekes på øverste rille i 3-4 minutter (avhengig av ovn), til tortillachipsene er gylne og sprø. Følg med! Serveres med guacamole. 

SONY DSC

Sommerens fruktfat

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


LA DEG INSPIRERE OG LAG DET MEST FARGERIKE FRUKTFATET DU KAN TENKE DEG! 
 

Teriyakilaks med mangosalat og coucous

Hei, 

Dagens middagstips er en lakserett med deilige smaker! Teriyakisaus en en saus fra det japanske kjøkkenet, og sammen med mangosalat og couscous blir det en sommerlig, kjapp og sunn middagsrett. Teriyakisaus finner man i de fleste matbutikker.

SONY DSC

SONY DSC
Teriyakilaks med mangosalat og couscous, 2 personer

3-4 stk laksefileter

Ca 4 ss soyasaus

Ca 4 ss teriyakisaus

1/2 stk finhakket chili

1 ts revet frisk ingefær

2 ts sesamfrø

 

Mangosalat

Spinatblader

1/2-1 stk mango

1 stk paprika

1 stk vårløk

Couscous, mengde og fremgangsmåte etter anvisning på pakken

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Bland sammen soyasaus, teriyakisaus, chili, ingefær og sesamfrø til en saus.
 3. Legg laksen i en ildfast form og hell sausen over laksen. Stekes midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
 4. Kok couscous etter anvisning på pakken og kutt opp ingrediensene til salaten.

GOD MIDDAG :)

Sommerens superdrikk

 • Skrevet 13.06.2016 klokka 12:13
 • Kategori: Smoothie

Hei, 

Kjøl deg ned med en frisk smoothie med konsistensen til en softis. Dette er en smoothie full av antioksidanter, vitaminer og mineraler som kroppen jubler over. Så enkelt, og så godt! Tilsett litt granola eller havregryn, så blir det et komplett mellommåltid. 
Smoothie med mangoblomst

250 g frosne jordbær

½ stk rødt eple

1 stk godt moden banan

5-6 ss yoghurt naturell

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en fin konsistens. Tilsett evt mer yoghurt naturell. Skjær av halve mangoen og skjær til en mangoblomst på samme måte som med avokadoblomst. Se hvordan her: http://spisogyt.blogg.no/1463167559_avokadoblomst.html

Gulrotkakevafler

 • Skrevet 10.06.2016 klokka 10:00
 • Kategori: Vafler

Heisann, 

Helg og vaffeloppskrift! Nå har jeg jobbet en stund med å lage en oppskrift på grove vafler som både er sunne og smaker supergodt, og nå er oppskriften her!  Disse vaflene smaker som gulrotkake, og gir deg masse helsebringende fiber, mineraler, vitaminer og antioksidanter. Gulroten gjør vaflene ekstra saftige. Server til kveldskosen eller oppbevar i en tett boks og ha med på skole og jobb. 

SONY DSC

SONY DSC
Gulrotkake vafler (Ca 4 vafler) 

115 gram sammalt hvete, fin

1 ts kanel

½ ts salt

2 ts bakepulver

4 ts honning

75 gram gulrot, raspet (ca 2 stk gulrøtter, avhengig av størrelse)

1,5 dl melk

1 egg

2 ss olje (jeg brukte rapsolje)

 

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland sammen. Rasp gulrot og ha de resterende ingrediensene i bollen med de tørre ingrediensene. Rør sammen.
 2. Smør vaffeljernet med olje eller smør og la det bli varmt. Hell røren i midten av vaffeljernet og stek til ferdig.
 3. Serveres som de er eller med godt pålegg eller frukt.

SONY DSC

 

Watermelon pizza

SONY DSC

SONY DSC

Vannmelon-pizza! Denne må prøves i sommer. Perfekt på varme sommerdager eller som snacks/dessert etter middag. Vannmelon inneholder hele 93% vann, så i tillegg til å drikke vann er det bare å spise masse vannmelon for å få i seg nok væske nå om sommeren. Pizzabunnen er vannmelon som er skåret i trekantskiver. Pizzasausen er yoghurt naturell. Jeg brukte yoghurt naturell som pizzasaus for å få med litt proteiner. Pizzafyllet er kiwi, jordbær, mango og blåbær. Bruk det du har og liker best. Sunnere pizza skal man lete lenge etter :)

Derfor spiser toppidrettsutøvere havregrøt til frokost

 • Skrevet 07.06.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Frokost

En god havregrøt gir fulle lagre og en bra start på dagen! Etter en god natts søvn er det mange timer siden forrige måltid og blodsukkernivået er derfor lavt. For å stabilisere blodsukkeret og få kroppen i gang er det viktig å spise frokost. Det gjelder både om man skal trene eller ikke. 

Hvorfor er havregrøt så bra? Min favoritt er havregrøten. Havregryn er naturlig fullkorn og super næring for kroppen! Havregrøten smaker godt, gir deg en langsom blodsukkerstigning og en langvarig metthetsfølelse. Grunnen til at havregrynene er så bra til frokost er blant annet på grunn av at det inneholder kostfiberet betaglukan. Betaglukan tas langsomt opp i tarmen, og gir dermed også en langsom blodsukkerstigning. En langsom blodsukkerstigning betyr også en lengre metthetsfølelse. Havregrøten fyller opp lagrene, noe som er nødvendig for å klare å holde oppe intensiteten og kvaliteten på hele treningsøkten. 

Hva er forskjellen mellom små og store havregryn? Små og store havregryn er begge produkter som er helt like på innhold av næringsstoffer. Både små og store havregryn er langsomme karbohydrater, men forskjellen ligger i blodsukkerstigningen/metthetsfølelsen. De lettkokte havregrynene blir delt før de valses til gryn, mens de store havregrynene bare blir valset. De store grynene må tygges litt mer enn de små, og tarmen må derfor jobbe litt ekstra for å hente ut næringen. Dermed holder store havregryn deg mett litt lenger. Havregrøten må koke litt lenger med de store havregrynene. 

Hvordan gjøre havregrøten mer fancy? Havregrøten kan lages på blant annet vann, melk, kokosmelk og mandelmelk. Man kan også tilsette juice, most banan, honning eller eplebiter. Samtidig finnes det uendelig med muligheter for å toppe havregrøten og gjøre den fancy! Topp med frisk/frossen frukt, bær, nøtter, granola, syltetøy, kanel, rosiner eller peanøttsmør for å nevne noen. Her er litt havregrøt inspirasjon! Det ligger oppskrift på ulike typer havregrøt under frokost. Så nå er det bare å hive seg over havregrøten!

Laksepasta med hvit saus

Hei, 

En enkel pastarett med masse gode smaker. Jeg lagde en vanlig hvit saus, men tilsatte philadelphia ost med hvitløk og urter til sausen. Det satte en veldig god smak på sausen og retten.

SONY DSC

SONY DSC
Laks i hvit saus (2 personer)

4 stk laksefileter

Speltpasta, etter anvisning på pakken (Jeg brukte Spelt Conchiglioni pasta fra Olivers&Co, ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer)

6-8 stk cherrytomater

1/2 stk purre

Frisk basilikum

Hvit saus

1 ss smør

2 ss hvetemel

Ca 3 dl melk

1/2 boks philadelphia light (jeg brukte hvitløk og urter)

salt og pepper

Hvis du bruker philadelphia naturell, tilsett gjerne urter eller krydder etter smak. Gjerne muskat.

 1. Sett på pastavann og kok pasta etter anvisning på pakningen.
 2. Skjær laksen i biter. Stek den i en panne.
 3. Smelt smøret til sausen på medium varme i en kjele mens pastaen koker. Rør inn melet med en visp til den er klumpfri. Tilsett litt og litt melk mens du rører. La sausen tykne før du tilsetter mer melk. Tilsett melk til du er fornøyd med konsistensen, ikke for tynn eller tykk. Ta sausen av platen og tilsett philidelphia. La den smelte inn i sausen. Rør rundt og smak til med salt og pepper. Eventuelt mer krydder og urter om du har brukt philadelphia naturell.
 4. Skjær opp tomat og purre.
 5. Bland sammen pasta, saus og laks. Topp med basilikum, cherrytomater og purre.  

Bakt eple med nøtter, rosiner, krydder og yoghurt

 • Skrevet 04.06.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Dessert

Heisann, 

Bakt eple med nøtter, rosiner, krydder og yoghurt er en knasende sprø og god kombinasjon. Den kan både serveres som dessert eller spises til frokost. 

SONY DSC

SONY DSC
Bakt eple med nøtter, rosiner, krydder og yoghurt (til 6 personer)

50 gram havregryn

En klype salt

25 gram rosiner eller tranebær

1 ts kanel

½ ts malt ingefær

½ ts allehånde, malt

6 stk grønne epler (rødt fungerer også)

5 ss kokende vann

1 håndfull mandler, grovhakket

Yoghurt naturell

 1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
 2. Miks sammen havregryn, salt, rosiner, kanel, ingefær og allehånde i en liten bolle.
 3. Kutt av toppen på eplet, ca 1-2 cm ned. Sett toppen til side. Stikk ut kjernehuset. Fyll kjernehuset med havregrynsblandingen og sett i en ildfast form med 5 ss kokende vann i. Sett på eplelokket og stek til eplene er møre, ca 20 minutter.
 4. Hakk mandler og dryss over eplet. Serveres varmt med yohurt naturell ved siden av.

Blåbærmuffins med havregryn

 • Skrevet 03.06.2016 klokka 13:27
 • Kategori: Muffins

Har du lyst på noe godt, og samtidig ønsker å gi kroppen god næring? Da er disse blåbærmuffinsene midt i blinken. I den klassiske muffinsoppskriften finner man ofte sukker, smør og hvetemel. Jeg har byttet ut de ingrediensene med grovere og sunnere varianter. Ha for eksempel blåbærmuffinsene i en tett beholder og putt i sekken om morgenen, så kan de nytes som et mellommåltid utover dagen.

SONY DSC

SONY DSC
Blåbærmuffins med havregryn (10-12 muffins)

110 gram havregryn + 3 ss til topping

160 gram mel  (Jeg brukte 100 gram sammalt hvete og 60 gram hvetemel)

3 ss honning 

1 ts bakepulver

½  ts salt

½ ts kanel

2,5 dl melk

1 stk egg

7 ss vegetabilsk olje

100 gram frosne blåbær

 1. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
 2. Bland alle ingrediensene unntatt blåbærene i en bolle og rør godt sammen. Vend inn blåbærene med en slikkepott.
 3. Hell røren oppi 10-12 stk muffinsformer eller et muffinsbrett (må smøres). Fyll de ca 2/3 fulle.
 4. Ha over litt havregyn som topping.
 5. Stekes i 20-25 minutter.

Server gjerne varme med yoghurt, eller ha de i en lukket beholder eller fryser. Hvis du har de i fryseren, er et tips å varme de i ovnen i noen minutter etter tining. Da blir de crispy og nesten som nystekte. 

OBS! Hvis man ønsker en søtere variant kan man erstatte honningen med 65 gram sukker

Oppsummering av mai

 • Skrevet 01.06.2016 klokka 14:00
 • Kategori: Ukens tips

Mai har vært en fin måned med bra trening, sommerlig vær, koselig 17 mai med venninner og masse god og sunn mat her på bloggen. Jeg har samlet de mest populære innleggene fra mai i en oppsummering av måneden.

SONY DSC
Chocolate Blueberry Energy Bars! Siden 1 mai regnes som oppstart på ny sesong for skiskyttere, så lagde jeg en ny oppskrift på energibarer som skal gi det lille ekstra på trening! Jeg har lagd mange forskjellige typer energibarer, men disse er favoritten min. Jeg har en stor porsjon liggende i fryseren, så når jeg skal på langtur eller ha hardøkt tar jeg en fra fryseren og putter i drikkebeltet. Da er den tint til jeg skal spise den. Energibarene ble populære på bloggen, og jeg har fått hyggelige tilbakemeldinger på de. Vil du teste ut energibarene, finner du oppskriften her: http://spisogyt.blogg.no/1462036320_chocolate_blueberry_e.html

SONY DSC
Pannekaker er en slager, og passer til alle måltider! Jeg har lagd disse pannekakene flere ganger denne måneden, sammen med de raske bananpannekakene jeg la ut i april. Oppskriften på pannekakene her: http://spisogyt.blogg.no/1462462799_pannekaker.html


Nå som sommeren nærmer seg, så kommer det masse deilig frukt og bær i butikken. Så da måtte jeg slå til med et fruktfat! Jeg lagde også en film hvor jeg viste hvordan med kutter opp en appelsinblomst. Sjekk den ut her: http://spisogyt.blogg.no/1462978472_fruktfat.html

Til 17 mai delte jeg et innlegg med tips til 17 mai menyen. Det var et av de mest populære innleggene denne måneden. Da samlet jeg flere av oppskriftene mine og lagde tips til frokost, lunsj/tapas, middag og dessert. Innlegget ser du her: http://spisogyt.blogg.no/1462980933_meny_til_17_mai.html

SONY DSC
Den mest populære middagsretten denne måneden var bakt søtpotet med tacokjøttdeig og guacamole. Jeg er veldig glad i taco, så her prøvde jeg å bytte ut tacoskjellet med den næringsrike søtpoteten. Det smakte supergodt! Oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1463675391_bakt_stpotet_med_kjtt.html

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits