Ristet grovt brød med avokado, posjert egg, basilikum og havsalt

Heihei,

Dette er en av mine favoritter til lunsj etter trening eller til frokost når jeg har hviledag og litt ekstra tid. Den fyller godt opp og er en fest i munnen.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Ristet grovt brød med avokado, posjert egg, basilikum og havsalt (2 personer)

4 stk egg

1 ss hvitvinseddik

4 skiver av grovt brød (gjerne rugbrød)

1 stk avokado

50 gram babyspinat (En håndfull)

Frisk basilikum

Havsalt og kvernet pepper

  1. Sett på en toaster og toast brødet (grill eller en tørr stekepanne kan også brukes)
  2. Skjær avokado i skiver og legg på det ferdige brødet. Legg babyspinat oppå.
  3. Kok opp vann i en kjele. Når det koker, tilsettes 1 ss hvitvinseddik. Skru ned varmen på platen til medium varme (sånn at vannet akkurat er på kokepunktet.) Knekk eggene som skal posjeres i hver sin skål.
  4. Ha skålen halvveis nedi vannet og slipp ut egget. Gjør det samme med de tre andre eggene. La eggene koke i 3 minutter. Da er det hvite rundt ferdig kokt, mens det er bløtt inni. Bruk en sleiv til å ta egget forsiktig opp. Legg egget oppå babyspinaten. Krydre med salt og pepper og pynt med basilikumblader.

Smoothiebowl med jordbærblomst

  • Skrevet 29.05.2016 klokka 16:00
  • Kategori: Smoothie

Hei, 

Rosa smoothiebowl er både trendy, sommerlig og næringsrikt! Jeg spiser smoothie med granolatopping til mellommåltid, eller som dessert. Til dessert lager jeg den ofte litt tykkere ved å bruke frossen frukt/bær og mindre yoghurt. Da får man raskt en supergod sorbet/softis. Variasjonsmulighetene er uendelige. Huskeregelen min er å blande sammen 2-3 frukter av ulik farge og yoghurt eller andre meieriprodukter med protein. Da sikrer jeg meg en næringsrik smoothie som styrker immunforsvaret! Et tips er å fryse ned moden frukt som ikke er så fristende å spise naturell, dette passer utmerket i smoothie. 

SONY DSC

SONY DSC
Smoothiebowl med jordbærblomst og revet kokos

150 gram frosne jordbær

1 stk banan

125 gram yoplait vanilje yoghurt (1 beger)

Ha alle ingrediensene i en food prosessor/smoothiemaskin og kjør til alt er blandet. Jordbærblomsten lages ved at man deler en jordbær i to, og legger den største enden mot hverandre. Deretter kutter man i tynne skiver og surrer rundt til en blomst på samme måte som med avokadoblomsten. Se her: http://spisogyt.blogg.no/1463167559_avokadoblomst.html

SONY DSC

Tacomarinerte laksespyd med nanbrød

Heisann,

I dag er det sol og sommerlig temperatur, så da er det bare å invitere venner på denne fargerike sommermiddagen! Deilig og enkel sommermat som man kan hive på grillen eller steke i stekeovnen. 

SONY DSC

SONY DSC
Laksespyd med nanbrød (4 personer)

600-800 gram laks (jeg brukte Salmalaks)

1-2 rødløk

4 stk paprika i ulike farger

2 stk gulrøtter

7-10 stk cherrytomater

1 stk lime

Salt og pepper

Frisk koriander

Salat

Grillspyd

 

Marinade

4 ss olivenolje

1 ts spisskummin

½ ts paprikapulver

¼ ts hvitløkspulver

¼ ts chili flakes

 

Nanbrød (6 stk)

2 dl melk

2 ts sukker

1 pakke tørrgjær

1 ts salt

1 ts bakepulver

4 ss olivenolje

3 dl yoghurt naturell

600 gram hvetemel

Evt samsett med garam masala krydder eller finhakket hvitløk

Frisk koriander, hvitløk og smør til topping etter steking.

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til nanbrødet i en bolle.
  2. Varm melken til den er lunken og tilsett blandingen. Yoghurten skal ikke varmes. Tilsett olivenolje og kna deigen eller ha den i en kjøkkenmaskin. Deigen kan også smaksettes med krydder eller hvitløk.
  3. La deigen heve på et lunt sted i ca 45-60 minutter.
  4. Hvis du bruker grillspyd av tre, legg de i vann. La de ligge i 10-15 minutter. Dette for at de ikke skal ta fyr på grillen eller i ovnen.
  5. Skjær opp grønnsakene og laksen i terninger på ca samme størrelse.
  6. Lag marinaden til laksen i en skål eller i en pose. Ha lakseterningene oppi og bland det godt.
  7. Ta frem grillspydene og tre på grønnsakene og den marinerte laksen om hverandre. Legg de oppi en ildfast form.
  8. Ta frem nanbrøddeigen og ha den på et melet underlag. Kjevle ut deigen til avlange nanbrød.
  9. Forvarm ovnen til 250 grader. Stek nanbrødene på en pizzastein eller på et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 3-5 minutter. Det går fort, så følg med. Del et hvitløksfedd i to og gni utover nanbrødet. Ha på litt smør og dryss over koriander.
  10. La temperaturen på ovnen være 250 grader, og sett inn grillspydene. La de steke i 6-8 minutter, hvor det siste minuttet er på grillfunksjon (er ikke nødvendig for et bra resultat). Kan også stekes på grillen. Ha de da på en varm grill og stek de i 1-2 minutter på hver side.
  11. Legg grillspydene på et fat. Krydre med salt og pepper, klem over lime og dryss over koriander.

Serveres med nanbrød og en liten salat til. Gjerne guacamole også. 

SONY DSC

SONY DSC

 

Avokado og chili toast

Heihei, 

Et trendy og godt lunsjtips! Avokado er naturlig rik på det sunne fettsyrer og holder deg mett lenge. Denne toasten lages i en fei. 

SONY DSC

SONY DSC
Avokado og chili toast

½ stk avokado

Saften av ¼ lime 

1 ts olivenolje

½ ts chili flakes krydder

Salt og pepper

2 skiver grovt brød, ristet

 

Ta av skallet på avokadoen. Mos avokadoen med en gaffel til den er klumpfri i en skål. Tilsett lime, olivenolje, chili flakes, salt og pepper. Del hver brødskive i to. Toast den gjerne. Ha på avokadoblandingen og nyt. 

SONY DSC

Lasagne med en vri

  • Skrevet 23.05.2016 klokka 17:08
  • Kategori: Kjøtt

Hei, 

Lasagne er en klassiker og super middag etter en dag med mye trening! Jeg har byttet ut ostesausen med cottage cheese. Cottage cheese inneholder mye protein og kalsium, og lite sukker. Det går fortere å lage, gir flere næringsstoffer og smaker supergodt! 

SONY DSC

SONY DSC
Kristins lasagne (3-4 personer)

400 g kjøttdeig 

5 ss tomatpuré

2 bokser hakkede tomater (jeg brukte Mutti)

1 stk rødløk

1-2 fedd hvitløk

Krydder ( for eksempel salt, pepper, oregano, timian)

1 stor boks cottage cheese (400 g)

Fulkorns lasagneplater

Ost

Salat (paprika, gulrot, salat, avoakdo, tomat)

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme.
  2. Ha olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen. Mens kjøttdeigen stekes finhakkes rødløk og hvitløk. Ha det oppi med kjøttdeigen og la det surre til kjøttet er gjennomstekt og løken blank.
  3. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og krydder i kjøttblandingen. Smak til med mer krydder.
  4. Finn frem en ildfast form og dekk bunnen med et lag kjøttdeig. Dekk kjøttdeiglaget med lasagneplater. Deretter legger du det tynt lag med cottage cheese oppå platene, men pass på å dekke platene. Deretter et lag med kjøttdeig igjen, lasagneplater, cottage cheese og til slutt det som er igjen av kjøttdeigen. Pass på å dekke platene godt, så de får nok væske og blir myke. Skjær skiver med ost og legg oppå. Stekes på 200 grader i ca 30-35 minutter. Serveres med en god salat til. 

SONY DSC

Yoghurt med knekkebrødknekk

  • Skrevet 21.05.2016 klokka 07:47
  • Kategori: Frokost

Heisann, 

Lyst til å prøve noe nytt og sprøtt i helgen? Denne blandingen er søt, sprø og syrlig. Lag et ekstra crunchy mellommåltid ved å knuse et knekkebrød over yoghurten! 

SONY DSC
Yoghurt med knekkebrødknekk

2 dl yoghurt

1 stk hjemmelaget knekkebrød

Frosne bær eller frisk frukt/bær

1 ts honning

Ha yoghurt i en skål. Knus knekkebrød i biter og ha oppå yoghurten. Topp med bær og honning! 

Tips! Oppskrift på mine beste knekkebrød finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1447072854_hjemmelaget_knekkebrd.html Enkelt og mye bedre enn de butikkjøpte!

SONY DSC

Bakt søtpotet med tacofyll

  • Skrevet 19.05.2016 klokka 18:41
  • Kategori: Kjøtt

Hei,

Hvis du er glad i taco/nachos, så tror jeg denne retten vil falle i smak! Her byttes tacoskjellet ut med søtpotet. Søtpoteten er en næringsrik grønnsak som er naturlig søt. Den er rik på vitamin A. Søtpoteten inneholder også kostfiber, som holder deg mett lenger. Helt topp etter en lang dag med trening og andre aktiviteter! 

SONY DSC

SONY DSC
Bakt søtpotet med kjøttdeig og guacamole (2-3 personer)

1-2 stk søtpoteter (avhengig av størrelse)

1 pakke kjøttdeig

1 ss hjemmelaget tacokrydder + vann (oppskrift på hjemmelaget tacokrydder her: http://spisogyt.blogg.no/1446667253_hjemmelaget_tacokrydd.html)

1 stk avokado

½ stk rødløk

½ stk tomat

Salt og pepper

Revet ost

  1. Forvarm ovnen til 225 grader, over- og undervarme.
  2. Vask og tørk søtpotetene. Stikk mange små hull i skallet med en gaffel. Stek på rist i 45-60 min. Legg en stekeplate med bakepapir under risten. Det vil renne ut litt saft fra poteten. Steketiden varierer etter hvor stor søtpoteten er, men la den gjerne stå i en time. Da blir den myk og saftig.
  3. Stek kjøttdeigen og bland med krydderet.
  4. Lag guacamole.
  5. Ta ut søtpoteten og del den i to. Legg tacokjøttdeig oppå søtpoteten, og topp med gucamole.

SONY DSC

SONY DSC

 

Gratulerer med dagen, Norge!

  • Skrevet 17.05.2016 klokka 08:00
  • Kategori: Ukens tips

HURRA! Gratulerer så mye med dagen! Håper dere får en fin feiring. 



Avokadoblomst

  • Skrevet 15.05.2016 klokka 09:18
  • Kategori: Salater

Heisann, 

God pinse! Det er vår - det blomstrer ute - la det også blomstre inne på matbordet! Kanskje du vil overraske med en ekstra fancy salat i dag med en blomst på toppen? Server den på brødskiven, på knekkebrødet eller i salaten. Fremgangsmåte finner du under på bildet :) Ha en super dag! 

SONY DSC



SONY DSC

Meny til 17 mai!

  • Skrevet 13.05.2016 klokka 08:00
  • Kategori: Ukens tips

Heihei,

I dag kommer det tips til både frokost, lunsj, middag og dessert til 17 mai! Siden 17 mai faller første dag etter pinse, så er siste frist for å handle inn til nasjonaldagen i morgen. Har du satt menyen? Hvis ikke kan jeg friste med masse deilige godsaker her! La deg bli inspirert :)

FROKOST

Start dagen med havregrøt med norsk flagg til frokost! Oppskrift på havregrøt finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1452456725_havregrt.html

 

LUNSJ



Fortsett dagen med en herlig lunsj bestående av superraske pannekaker, rundstykker/havrekrans, granolamix, nyrørt bringebærsyltetøy med chia og honning, mini-hamburgere, havregryn-cupcake med yoghurt og frisk frukt, lakseruller og fruktfat. 

Oppskrift på pannekaker her: http://spisogyt.blogg.no/1459879036_bananpannekaker_p_5_m.html

Oppskrift på rundstykker på under 30 minutter her: http://spisogyt.blogg.no/1445957762_rundstykker_p_under_3.html

Oppskrift på havrekrans her: http://spisogyt.blogg.no/1462127375_havrekrans.html

Oppskrift på granolamix her: http://spisogyt.blogg.no/1451221494_granolamix.html

Oppskrift på nyrørt bringebærsyltetøy med chia: http://spisogyt.blogg.no/1446050166_bringebrsyltety_med_c.html

Oppskrift på mini-hamburgere her: http://spisogyt.blogg.no/1455729264_minihamburger.html

Oppskrift på havregryn-cupcake her: http://spisogyt.blogg.no/1449937075_havregryn_cupcake_med.html

Oppskrift på lakseruller her: http://spisogyt.blogg.no/1446043549_lakserull.html

Oppskrift på fruktfat her: http://spisogyt.blogg.no/1462978472_fruktfat.html

 

MIDDAG

SONY DSC

Så er det tid for middag, og på 17 mai er grilling og pølser en klassiker. Fyr opp grillen og lag pølsemiddagen til et festmåltid med hjemmelagde grove pølsebrød, guacamole, tomatsalsa og en sommerlig pastasalat til. Oppskrift finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1459888226_05042016.html

 

DESSERT:



Avslutt dagen med en herlig og sommerlig dessert: sprø mandelmarengs med vaniljekesam og friske bær. En litt sunnere slager! Oppskrift finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1462880634_nttemarengs_med_vanil.html

Fruktfat

Hei,

Nå er det kommet så mye herlig frukt og bær i butikken, så da er det bare å kutte opp og ordne et fruktfat. Jeg lagde dette fruktfatet til besøket jeg fikk her om dagen, og det slo virkelig an. Så enkelt og godt! Anbefales spesielt til frokost/lunsjbordet på 17 mai :)

 
Fruktfat

1 stk kiwi

1 håndfull blåbær

En håndfull druer

1/2 stk mango

1/2 stk appelsin

Granateple

1 stk banan

3 skiver vannmelon

1 kurv jordbær
 

1. Skjær av den ene siden av mangoen. Kutt først på langs, og deretter på tvers for å få ruter. 

2. Kutt opp kiwi og appelsin til blomster. Se på videoen under hvordan jeg gjør det. 

3. Kutt/del jordbær, vannmelon, banan, granateple og druer. 

4. Ha all frukten på et fat og dryss blåbær og granateple over til slutt. 

video:clip1

Sprø mandelmarengs med vaniljekesam og søte bær

  • Skrevet 10.05.2016 klokka 15:51
  • Kategori: Kaker

I dag er det en uke til 17 mai! I den anledning har jeg laget en superenkel og god mandelmarengs/pavlova som jeg vil dele med dere. Pavlova er en av verdens mest populære festkaker. Ikke så rart når den smaker så godt og er så enkel å lage. Jeg har lagd en mandelvariant. En perfekt 17 mai dessert!




Sprø mandelmarengs med vaniljekesam og søte bær (2 personer)

Bunn:

1 stk eggehvite

40 gram sukker

65 gram mandler

 

Fyll/pynt

2 dl vaniljekesam

1 kurv jordbær

Blåbær

40 gram mørk sjokolade

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Kjør mandler i en foodprosessor/blender til de er finmalte. Stivpisk eggehviten og vend inn sukker og de finmalte mandlene.
  3.  Bruk en skje og smør marengsblandingen i 8 sirkler på et stekebrett med bakepapir. Stek marengsen i 20-25 minutter, til de er sprø. Ha de over på en rist.
  4. Når marengsen er kald, smør et lag med vaniljekesam på halvparten av bunnene. Legg deretter de andre bunnene oppå, så det blir et tårn. Smør på et lag med vaniljekesam igjen. Pynt med jordbær, blåbær, sjokolade og sitronmelisse. 



 

Rask granola

  • Skrevet 09.05.2016 klokka 15:16
  • Kategori: Granola

Heisann, 

Jeg er en stor fan av granola, og spiser det ofte til mellommåltid, kveldsmat og som topping på havregrøten. Jeg har prøvd ut ulike typer granola som jeg også har lagt ut her på bloggen. Felles for de granolaoppskriftene er at de krever steking. Denne granolaen lagde jeg da jeg var tom for granola i skapet og hadde dårlig tid. Og etter det har den blitt lagd flere ganger. Den krever ingen steking, så derfor er den klar på noen minutter. Forskjellen fra de andre typene granola jeg har lagt ut er at den ikke blir crunchy/ristet, men denne varianten er også veldig god og fin å variere med! Bruk det du har av gryn, frø og tørket frukt i skapet. 

SONY DSC

SONY DSC
Rask granola uten steking

400 gram havregryn

150 gram tørket aprikos, grovhakket

100 g rosiner

150 gram mandler, grovhakket

175 gram valgfri frø ( Jeg brukte 50 g gresskarkjerner, 50 g solsikkefrø, 30 g linfrø, 40 g sesamfrø )

En klype salt (kan sløyfes)

Frø fra en vaniljestang (kan sløyfes)

 

Miks alle ingrediensene sammen i en bolle. Ha den over på tette glass. Serveres med melk, yoghurt eller oppå havregrøten.

SONY DSC

Pannekaker

  • Skrevet 08.05.2016 klokka 10:19
  • Kategori: Pannekaker

Heihei,

Pannekakesøndag! Her kommer en ny og sunn pannekakeoppskrift til dere. Topp med friske bær og nyt i solen ute. 

SONY DSC
Sunne pannekaker med bær (12 pannekaker)

4,5 dl melk

2 stk eggehviter

1 stk egg 

1 ts rapsolje

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts kanel

150 gram sammalt hvete, fin

 

Topping

Banan

Jordbær

Blåbær

  1. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til røren er glatt og fin.
  2. Ha olje eller smør i en stekepanne og stek pannekakene. 
  3. Fyll pannekakene med ønsket fyll og rull de sammen. Hakk friske bær og ha oppå. 

SONY DSC

Havrekrans

  • Skrevet 07.05.2016 klokka 16:33
  • Kategori: Brød

Hei, 

En solfylt langhelg begynner å nærme seg slutten, og det må avsluttes med en superfrokost i morgen. Løft rundstykkene til nye høyder med denne havrekransen! Rykene ferske rundstykker er noe av det beste jeg får, og det er ekstra gøy å bruke noen få ekstra minutter på å være kreativ med rundstykkene. Oppskriften er enkel, og krever ingen elting! Gjør deigen klar på 5 minutter i kveld, så har du nystekt havrekrans til søndagens frokost i morgen. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Havrekrans

390 gram hvetemel

210 gram havregryn

¼ ts tørrgjær

1 ts havsalt

1 ts honning

4 dl romtemperert vann

Sesamfrø (på toppen)

  1. Bland alle ingrediensene med unntak av vann i en bolle og rør godt sammen. Ha vannet oppi bollen og rør deigen sammen med en sleiv. Deigen skal være ganske klissete. Tilsett mer vann eller mel om du ser at deigen er alt for klissete eller fast.
  2. Dekk bollen med plastfolie og la deigen stå på kjøkkenbenken i 8-20 timer.
  3. Strø mel utover kjøkkenbenken og ha deigen oppå. Del deigen opp i 10 like store emner. Kjevle ett emne til en sirkel med ca 1/2 cm tykkelse, og legg i midten av et stekebrett dekket med bakepapir drysset med mel. Form resten av emnene til runde boller, og plasser dem i en ring langs ytterkanten på sirkelen, halvveis innpå deigen slik at det blir en krans. Se fremgangsmåte på bildet under.
  4. Pensle rundstykkene med litt vann/egg og ha over sesamfrø. Skjær snitt i midten av kransen fra mellomrom til mellomrom slik at du får spisse trekanter du kan brette over hver bolle og det blir et åpent hull i midten av kransen. Bruk en kniv og lag bladmønster på trekantene. 
  5. Etterhev rundstykkene i ca 20 minutter. 
  6. Forvarm ovnen til 250 grader mens deigen etterhever. Sett inn et stekbrett eller bakestein/pizzastein i ovnen. 
  7. Rundstykkene stekes i ca 15 minutter, avhengig av ovn. Avkjøles før servering!


SONY DSC

SONY DSC

Pesto av soltørkede tomater

  • Skrevet 04.05.2016 klokka 18:37
  • Kategori: Tilbehør

Heisann,

I dag kommer oppskrift på pesto av soltørkede tomater, også kalt rød pesto. Hjemmelaget pesto smaker så godt, og er en kjapp måte å løfte en rett på. Når man lager pesto selv, så har man kontroll på hva man får i seg.I tillegg smaker den bedre enn de man får kjøpt på butikken. Pesto passer som tilbehør til det meste. Både til pasta, pizza, kylling, fisk, salater og på brødskiven. I denne oppskriften er uten pinjekjerner, som ofte er vanlig i pesto. Det går selvsagt an å tilsette ristede pinjekjerner til pestoen, men den var veldig god smak uten også. Da kommer den gode smaken fra de soltørkede tomatene frem.

SONY DSC

SONY DSC
Pesto av soltørkede tomater

125 g soltørkede tomater

45 ml olivenolje

2 fedd hvitløk

1 ss tomatpurè

En håndfull frisk basilikum

Ha soltørkede tomter, hvitløksfedd, tomatpuré og basilikum i en bolle. Kjør sammen med stavmikser til det er blandet. Tilsett olivenolje og kjør til en pesto konsistens. Nytes på brødskiven, til middag eller blandet i pasta. Se oppskrift på en rett med rød pesto her: http://spisogyt.blogg.no/1461694220_pastasalat_med_kyllin.html

SONY DSC

Goodbye April, Hello May

  • Skrevet 02.05.2016 klokka 19:33
  • Kategori: Ukens tips

Heisann,

Da var april over. April har vært en bra måned! Måneden startet med sesongens siste skirenn: Norgesmesterskapet i skiskyting. Med det var årets skisesong over, men med så herlig føre på fjellet ble det mange fine skiturer i solen gjennom april. Jeg tok meg også en ukes ferie i Dubai for å slappe av og lade batteriene til ny sesong. Jeg har fått eksperimentert på kjøkkenet, og kommet frem til nye favoritter som jeg har delt med dere. Spesielt pannekakene med 3 ingredienser og pastasalaten med kylling og hjemmelaget pesto står igjen som to favoritter som har blitt lagd flere ganger denne måneden! Nedenfor er de mest populære oppskriftene på bloggen. Resten av oppskriftene fra april finner du i arkivet. 
Hva er din favoritt?

Favoritter fra april
SONY DSC
Havregrøt med vanilje! En ny og herlig variant å variere med. Oppskrift finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1459865381_havregrt_med_vanilje.html

 

SONY DSC
Tomatsuppe med smilende egg! Denne må prøves. Rask og enkel å lage. Oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1459878841_tomatsuppe_med_smilen.html

 

SONY DSC
Fylt kyllingfilet surret i spekeskinke! Dette var en av de første rettene jeg lagde da jeg flyttet hjemmefra for første gang. Den er fortsatt en stor favoritt. Oppskrift finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1461594542_fylt_kyllingfilet_sur.html

 

SONY DSC
Bananpannekaker på 5 minutter! Disse blir du hektet på. Topp treningsmat. Oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1459879036_bananpannekaker_p_5_m.html

 

SONY DSC
Sunn dessertpai med vaniljekesam, mango og bringebær! Oppskrift finner du her: http://spisogyt.blogg.no/1460056929_sunn_dessertpai_med_v.html

 

SONY DSC
Pastasalat med kylling og hjemmelaget rød pesto! Så mange gode smaker samlet i en skål. Oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1461694220_pastasalat_med_kyllin.html
 

Chocolate Blueberry Energy Bars

1 mai! For skiskyttere regnes 1 mai som oppstarten på ny sesong, og med det har jeg laget en ny variant av energibar som skal gi meg det lille ekstra på trening! Denne energibaren er fylt med sjokolade og blåbær, og ble med i drikkebeltet mitt på dagens langtur på ski. En skikkelig godbit for sjokolade- og blåbærelskere. Barene kan man ta med i drikkebeltet og spise underveis på trening, spise etter økt, nytes med et glass kald melk etter trening eller ha med i matpakken på skole/jobb. 

SONY DSC

SONY DSC
Chocolate Blueberry Energy Bars (ca 15 barer)

140 gram havregryn

100 g eplemos/puré (lages av 2 stk epler)

190 g peanøttsmør

1 egg

60 g brunt sukker eller kokosblomstsukker

1 ts vaniljeekstrakt

¼ ts kanel (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

En klype salt

90 g blåbær, frisk eller frossen

Mørk sjokolade til topping

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Hvis peanøttsmøret er hardt, varm det opp i en kjele til flytende. Hvis det er grei konsistens, ha det oppi bollen sammen med eplemos, vaniljeekstrakt og egg. Rør sammen. OBS! Eplemos lages ved at 2 stk epler skrelles og kuttes opp i små biter. Ha de i en kjele med vann og kok opp. La de koke til eplene er møre. Lag mos/puré med en stavmikser eller foodprosessor. Eplene tar til seg vann fra kokingen, men hvis nødvendig tilsett noen spiseskjeer med vann.
  4. Vend forsiktig inn blåbærene i røren.
  5. Legg bakepapir utover et stekebrett og ha blandingen utover. Glatt den utover med en slikkepott, til ca 20x20 cm eller til ønsket tykkelse.
  6. Ha på hakket sjokolade på toppen og trykk det litt ned med slikkepotten.
  7. Stekes i 20 minutter. La de avkjøles i 15-20 minutter, så det får satt seg.

Oppbevares i kjøleskap eller fryses ned. 

SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits