Matmuffins med gulrot, squash, ost og skinke

 • Skrevet 29.02.2016 klokka 15:07
 • Kategori: Muffins

Heisann, 

Disse muffinsene er perfekt å ha med i sekken. Både ut på tur og på skolen. Osten gjør de ekstra saftige og sammen med skinke, sqaush og gurlot smaker de kjempegodt. Et godt alternativ til brødskiven!

SONY DSC

SONY DSC
Matmuffins med gulrot, squash, ost og skinke - Oppskriften gir 12 muffins

200 gram hvetemel

100 gram lettkokt havregryn

2 ts bakepulver

½ ts salt

½ ts pepper

100 gram squash

1 stk gulrot

120 g hvitost

110 g kokt skinke

2 stk egg

4 dl melk

Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær squash, gulrot og skinke i passe størrelse. Ganske små og tynne. Riv osten. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. Smør muffinsformene og fyll de 2/3 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Stikk en pinne i midten av muffinsen for å sjekke at den er ferdig. 

TIPS!! Noen muffinsformer trenger å smøres før du har i røren. Spray formene med fett eller smør dem med smeltet smør/margarin.

SONY DSC

 

Mandelsmør

 • Skrevet 27.02.2016 klokka 21:30
 • Kategori: Frokost

Hei, 

I USA er mandelsmør populært. En av mine venninner som studerer i USA har blitt en stor fan av mandelsmør. Hun spurte om jeg kunne lage oppskrift på mandelsmør, og det måtte jeg selvfølgelig prøve meg på. Og det er virkelig supergodt! Spesielt å dyppe banan i mandelsmør. Kan også brukes som pålegg eller som topping på havregrøten.SONY DSC

SONY DSC
Mandelsmør

400 g mandler

1 ts kanel

En klype salt

 

1. Skru ovnen på 200 grader. Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir og stek i 10 minutter (Skallet skal være på). Ta brettet ut av ovnen og la de avkjøles helt.

2. Ha mandlene i en foodprosessor og kjør blandingen til du får mandelsmør. Tilsett kanel og salt. Ta det gjerne i to omganger, så går det litt fortere.

3. Ha mandelsmøret i et lukket glass og oppbevar i kjøleskap. Holdbar i ca 2 uker.

SONY DSC


SONY DSC
 

Pizzastjerne

Hei, 

Dere har kanskje sett den populære nutellastjernen som har florert på nettet de siste ukene? Jeg tenkte at det hadde vært gøy å prøve å lage pizzastjerne! En morsom måte å servere helgepizzaen på.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC Pizzastjerne (2 stk pizzastjerner)

Pizzadeig

10 dl hvetemel

1 pose tørrgjær

1 ts salt

2 ss sukker

3,5 dl vann, lunkent

2 ss olje

 1. Bland alle ingrediensene sammen og elt de for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
 2. Dekk en benkeplate med mel og ha deigen oppå (Den skal ikke heve før etterpå.)
 3. Kjevle ut deigen og legg en tallerken oppå deigen som på bildet under. Skjær med en kniv rundt tallerkenen, så du har en fin og rund pizza. Legg den på et stekebrett med bakepapir.
 4. La den heve på bakepapiret i 30-45 minutter.
 5. Forvarm ovnen til 250 grader.
 6. Fordel sausen utover pizzabunnen. Legg spekeskinke og ost på pizzaen og legg en pizzabunn over.
 7. Sett et glass midt på pizzaen og skjær rundt som på bildet under. Tvist/snurr hvert emne.
 8. Pensle med egg og stek på nederste rille i 10-12 minutter.

Tomatsaus og fyll

1 boks hakkede tomater

1 ss pesto

¼ ts salt

¼ ts sukker

Spekeskinke

 

Bland alle ingrediensene sammen i en skål.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Basisvarer - dette er greit å ha i kjøkkenskapet

 • Skrevet 24.02.2016 klokka 10:10
 • Kategori: Ukens tips

Hei, 

Noen varer lønner det seg å ha liggende i kjøkkenskapet. Nedenfor har jeg laget en liste over basisvarer som jeg har i kjøleskapet og i kjøkkenskapet. Etter å ha handlet inn basisvarene til kjøleskapet og kjøkkenskapet mangler det bare kjøtt, fugl eller fisk for å lage mange deilige middager. Flere av prouktene i kjøkkenskapet brukes ofte og har lang holdbarhet. 

 

Søtpotetchips

 • Skrevet 23.02.2016 klokka 14:30
 • Kategori: Tilbehør

Hei,

Søtpotetchips kan serveres som tilbehør til middag. De passer både til fisk, kjøtt og fugl. Kan også spises som snacks. Da kan de for eksempel dyppes i hjemmelaget guacamole.

SONY DSC Søtpotetchips (2 personer)

1-2 stk søtpotet (avhengig av størrelse)

Olivenolje

Salt og pepper

 1. Forvarm ovnen til 225 grader. Finn frem en kjele med vann. Skrell søtpotet og kutt i passe tykke staver.
 2. Ha de oppi kjelen med vannet og la det koke opp.
 3. La søtpotet-stavene koke i ca 5 minutter, til de så vidt er blitt møre. Da går det fortere å steke!
 4. Ta søtpotet-stavene opp fra vannet og legg de på et stekebrett med bakepapir. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter til de har fått en fin farge og er sprø.

Serveres som tilbehør til middag, går både til fisk, kjøtt og fugl. Kan også spises som snacks, da kan de for eksempel dyppes i hjemmelaget guacamole. 

SONY DSC

 

Pasta carbonara med kylling

 • Skrevet 22.02.2016 klokka 12:00
 • Kategori: Pasta

Hei, 

En populær italiensk pastarett som er lett å lage og smaker fantastisk. Jeg tilsatte også litt kylling til retten. 

SONY DSC
SONY DSC Pasta Carbonara med kylling (2 porsjoner)

1 pakke bacon

3 stk kyllingfileter

1 stk løk

Pasta, etter anvisning på pakken

1 pakke rømme

7 skiver ost

1 stk egg

Frisk basilikum eller salat

 1. Grovhakk løk og bacon. Skjær kylling i små biter. Skjær 7 skiver ost eller riv med et rivjern. Kakk egget og skill plommen fra hviten. Plommen sparer du til slutt.
 2. Kok pasta/spagetti i lettsaltet vann. Når vannet fosskoker har du i pasta. Se anvisning på pakken for hvor lenge den skal koke. Sil av vannet.
 3. Ha i olje i en varm stekepanne og stek kyllingen. Når kyllingen er ferdigstekt, legg den til siden og stek bacon. Ha løk sammen med baconet og stek til løken er blitt blank.
 4. Ha kyllingen og rømme i stekepannen sammen med løk og baconet. Gi det et oppkok. Ta pannen av platen og tilsett pasta og bland alt godt sammen.
 5. Tilsett osten og eggeplommen til pastaen og bland fort og godt. Det må gjøres kjapt så eggeplommen ikke stivner før den er blandet inn.

Serveres med litt hakket salat, basilikum eller persille over.

SONY DSC

Vidunder-teen for sår hals og tett nese

 • Skrevet 21.02.2016 klokka 18:39
 • Kategori: Varm drikke

Heisann, 

Kjenner du det kribler litt i halsen? Da gjør denne teen susen. Med honning, chili, ingefær og hvitløk blandet i varmt vann åpner det opp og kanskje tar det knekken på forkjølelsen!

SONY DSC
Vidunderte for sår hals og tett nese

Varmt vann

1 ts honning

2 stk skiver ingefær

1/2 stk chili

1 stk hvitløksfedd

Skjær ingefær i to tynne skiver, ta ut frøene av en chili og ta av skallet på et hvitløksfedd. Kok opp vann og ha det i en kopp. Rør ut honning og tilsett ingefær, chili og hvitløksfedd. 

Bringebærscones

 • Skrevet 20.02.2016 klokka 11:20
 • Kategori: Scones

Hei,

Lyst på scones i helgen? Da kan jeg anbefale disse. Blåbærsconesene jeg delte med dere for en stund siden har blitt en stor hit her på bloggen, og jeg har fått mange hyggelige kommentarer på at de falt i smak. Etter tips fra en bloggleser, så har jeg endret litt på oppskriften. Hvetemelet er byttet ut med speltmel og mengden sukker er halvert. Sconesene er like saftige og gode på smak. Kom gjerne med tilbakemeldinger og tips! Hyggelig å høre fra dere :)


SONY DSC Bringebærscones (Oppskriften gir ca 10 scones)

2 dl lettkokte havregryn

3 dl siktet spelt

En klype salt

½ ts natron (eventuelt 1 ts bakepulver om du ikke har natron)

½ dl sukker

Frøene av ½ vaniljestang

2 dl yoghurt naturell

75 gram smør 

ca 1 dl frosne bringebær

 

Sett ovnen på 225 grader. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret og ha det det i bollen sammen med yoghurt naturell. Kna deigen sammen og bland i bærene. Dekk en stekeplate med bakepapir og form deigen til scones i den størrelsen du ønsker. Stekes til de har fått en gylden farge, ca 15 minutter.

SONY DSC

 

Miniburgere

Hei, 

Hamburgere en en stor favoritt, og disse små hamburgerne skaper stor glede rundt bordet! De er topp å ha til tapas, barnebursdag, som forrett eller hovedrett. 

SONY DSC

SONY DSC


Miniburgere (Ca 15 stk)

400 g karbonadekjøttdeig

1 stk chili

1-2 fedd hvitløk

½ stk rødløk

1 stk egg

Salt og pepper

 1. Finhakk chili, hvitløk og rødløk.
 2. Ha det i en bolle og tilsett karbonadekjøttdeig og egg. Kna deigen med hendene og tilsett salt og pepper. Fukt hendene med vann og form kjøttdeigen til små kjøttboller. Klem de så ned til de blir flate som en hamburger (se bildet).
 3. Stek kjøttbollene i en stekepanne med olje. Stek de først på høy varme, og deretter på lavere varme for å få de gjennomstekt. Det tar noen få minutter.

SONY DSC

Mini hamburgerbrød (Ca 20 stk hamburgerbrød, avhengig av størrelse)

500-700 g speltmel

2,5 dl melk

1 dl vann

½ ss sukker

½ ts salt

50 g smør i terninger

25 g fersk gjær

Egg + sesamfrø til pensling og strø

 1. Ha alle ingrediensene de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Smuldre den ferske gjæren over blandingen og varm opp vann til fingertemperatur og tilsett til deigen. Nå skal alle ingrediensene med unntak av smøret være i kjøkkenmaskin. Elt i ca 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger til deigen og elt videre i 5-10 minutter på høyere fart til deigen slipper kantene i eltebollen. Juster med mel eller vann om deigen er klissete eller fast. Dekk bollen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 40-50 minutter.
 2. Ha deigen på en kjøkkenbenk med mel og del deigen mange boller. Rull hamburgerbrødene og legg de på en rist. 
 3. Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle hamburgerbrødet med egg og dryss over sesamfrø. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter, men følg med. Avkjøles på rist.

Mini-hamburgerbrødene kan fryses ned og smake som nybakt etter tining og noen minutters oppfriskning i ovn med varmluftfunksjonen.

 

Montering: 

Spinatblad

Tomat (litt større enn cherrytomat) 

BBQ saus eller ketchup 

 

Del hamburgerbrødene i to og smør på et lag med BBQ-saus. Legg deretter et blad av spinat, hamburgeren, tomat og et spinatblad på toppen. Da trekker ikke burgerbrødet til seg fuktigheten fra tomaten og holder seg saftig hvis de lages noen timer før servering. 

SONY DSC

SONY DSC
 

Rask tomatsuppe med grønnsaker og tortellini

 • Skrevet 17.02.2016 klokka 13:05
 • Kategori: Suppe

Heisann,

En rask hverdagsmiddag. Etter ettermiddagens treningsøkt er det om å gjøre å få i seg en god middag fortest mulig, og da er denne suppen midt i blinken! Jeg kuttet opp grønnsakene og hadde alt oppi en gryte, så satte jeg den på middels varme og lot den koke mens jeg hoppet i dusjen. Da jeg kom ut av dusjen var det bare å ha i tortellini og la det koke i 3 minutter før middagen var klar :) Godt smakte det også! Lag gjerne en litt stor porsjon, så har du til lunsj dagen etter!

SONY DSC

SONY DSC Rask tomatsuppe med grønnsaker og tortellini (Oppskriften er nok til 2 personer) 

1 boks med hakkede hermetiske tomater (400 g)

6 dl vann

1 stk hønsebuljong

250 g tortellini eller ravioli

½ squash

4 stk gulrot

½ paprika

1 stk hvitløksfedd

½ ts knust chili

Salt og pepper

Frisk basilikum

 

 1. Skjær opp squash, gulrot og paprika og hvitløk i passe store biter.
 1. Ha alle ingrediensene med unntak av hønsebuljongen og frisk basilikum i en kjele. La det koke opp, og tilsett hønsebuljongen. La det koke ytterligere i noen minutter før tortellini tilsettes gryta. La det koke på middels varme i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og pynt med fersk basilikum på toppen.

SONY DSC

Havrekjeks med kokos

 • Skrevet 16.02.2016 klokka 13:40
 • Kategori: Kjeks

Heisann,

En oppskrift på havrekjeks i dag. Disse havrekjeksene er myke i midten og sprø utenpå, fantastisk gode! De er lagd i en fei, så her er det bare å begynne. Godt å ha før/etter trening, på tur eller sammen med tekoppen om kvelden.

SONY DSC Havrekjeks med kokos (Oppskriften gir 10-15 kjeks)

3 ss kokosolje (vegetabilsk olje kan også brukes)

2 ss melk

1 egg

1 ss knuste linfrø

½ ts vaniljeekstrakt (evt vaniljestang)

80 g lettkokte havregryn

60 g hvetemel eller spelt (havremel kan også brukes)

70 g brunt sukker (kokosblomstsukker kan også brukes)

½ ts bakepulver

En liten klype salt

(Hvis du ønsker kan du tilsette mørk sjokolade, rosiner eller kokosmasse)

 

 1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt kokosolje i en kjele. Visp sammen den smeltede kokosoljen, melk, knuste linfrø og vaniljeekstrakt. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en annen bolle og bland det sammen med de våte. Rør det sammen til du har en fin deig.
 1. Form små kuler ut av deigen og ha det på et stekebrett med bakepapir. Trykk deigen ned, så du får en rund liten kjeksform. Gjenta til deigen er brukt opp, det blir ca 10-15 stk. 
 1. Stek kjeksen midt i ovnen i 8-10 minutter. Ta de ut av ovnen og la de hvile på stekebrettet i ca 10 minutter før du tar de av.

Kjeksen kan fryses eller oppbevares i en tett boks i tre dager, men mest sannsynlig er de borte før den tid.

SONY DSC

SONY DSC

OM MEG

 • Skrevet 16.02.2016 klokka 13:40
 • Kategori: Om meg

Hei,

Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg satser fullt på skiskyting og er en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede. 

Jeg er født og oppvokst i Oslo, men flyttet til Lillehammer da jeg begynte på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) som 17 åring. Jeg begynte tidlig å være aktiv innenfor flere ulike idretter, og etterhvert ble langrenn og skiskyting de jeg viet mest tid til. Da jeg var 17 år falt valget på skiskyting.

Jeg har alltid likt å lage god mat, men det var først på NTG at matinteressen blomstret. Da hadde jeg mitt eget kjøkken å eksperimentere og lage mat på. Etter en karriere i skiskyting ønsker jeg å studere klinisk ernæringsfysiologi.

Bakgrunn for opprettelsen av bloggen var at flere av mine venninner spurte etter oppskriftene mine. Jeg liker å eksperimentere med gode råvarer på kjøkkenet, så da er det hyggelig å dele oppskrifter med andre. I tillegg utfordrer det meg selv til å være enda mer kreativ og bevisst på kostholdet mitt. Jeg håper også å kunne skape et større fokus på hvor viktig ernæringsdelen er for å nå toppen. 

For å bli best i en idrett kreves mye trening og mye bra mat. Når jeg eksperimenterer meg frem til nye oppskrifter, har jeg fokus på å ivareta de rene råvarene og næringsstoffene. God mat gir de rette næringsstoffene, skal være enkel å lage, smake godt og se fristende ut. Jeg bruker i hovedsak ingredienser som man finner i en vanlig dagligvarebutikk og som man ofte har lett tilgjengelig i kjøkkenskapet hjemme.

Jeg tar gledelig imot tips eller ønsker om oppskrifter og annet du ønsker å se på bloggen. Bruk kommentarfeltet eller send en e-post til kristin.hjelstuen@live.no.

Oppskriftene finner du enten ved å søke i feltet på høyre side eller under kategorien "Oppskrifter." Håper du finner noe som faller i smak!

Valentinsdag og morsdag!

 • Skrevet 14.02.2016 klokka 09:19
 • Kategori: Ukens tips

Heihei,

I dag er det to hyggelige markeringer som skal feires - valentinsdag og morsdag! En dag full av kjærlighet. Overrask dine kjære med en god lunsj/middag eller bakst. Mange gode tips under oppskrifter her på bloggen. Jeg har overrasket mamma og kjæresten med scones og gulrotkake! 

Ha en fin dag :)

SONY DSC

 

 

Sjokoladefondant

 • Skrevet 13.02.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Dessert

Hei, 

The chocolate heaven! Et desserttips til morgendagens valentinsdag og morsdag. En klassiker som sjelden slår feil. Sjokoladefondanten er stekt ytterst, men flytende inni. I det man setter skjeen i kaken vil det renne ut et herlig sjokoladefyll. Perfekt måte å avslutte et deilig måltid på.

SONY DSC Sjokoladefondant 

75 g mørk sjokolade

60 g smør

60 g sukker

40 g siktet hvetemel

2 egg

2 stk små ildfaste former

Bær/frukt

Vaniljeis

 

 1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Ha smør og sukker i en kjele og la det smelte på svak varme. Del/hakk sjokoladen. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte.
 1. Sikt hvetemel og rør det inn i røren. Ha eggene inn i sjokoladedeigen, ett av gangen.
 1. Smør to porsjonsformer med smør og dryss litt mel rundt i formen. Da slipper fondanten lett (doble muffinsformer fungerer også.) Fyll formene 3/4 fulle med deigen.
 1. Sjokoladefondanten stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på formene, så følg godt med eller prøv med en fondant først. Når det øverste laget akkurat har stivnet er kaken ferdig. Da er den flytende inni.
 1. Hvelv sjokoladefondanten på tallerkenene og vent litt før du løfter forsiktig opp formen. Når du setter skjeen i kaken vil det renne et deilig sjokoladefyll ut! Dryss litt melis over og server med vaniljeis og frisk bær.

Deigen kan lages en stund i forveien.

SONY DSC

Filetkotelett av svin med bakt pære og rosinvinaigrette

 • Skrevet 12.02.2016 klokka 15:24
 • Kategori: Kjøtt

Heisann, 

På søndag er det både valentinsdagen og morsdag, så da er det ekstra hyggelig å varte opp med en god middag! Og en gourmetmiddag trenger ikke være vanskelig å lage. Stekeovnen hjelper mye til i denne oppskriften, så da er det bare kuttejobben igjen. Så enkelt, og SÅ godt!! I morgen kommer tips til dessert til helgen :)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC Filetkotelett av svin med bakt pære og rosinvinaigrette

2-3 stk filetkoteletter av svin

4-5 stk poteter

2 stk pærer

1 stk rødløk

En plante fersk oregano

 

Rosinvinaigrette

5 ss olivenolje

2-3 ss balsamicoeddik

En klype salt

En klype pepper

En neve rosiner

Litt finhakket oregano

 

 1. Forvarm ovnen til 190 grader. Del potetene i seks. Del pærene i to og ta ut kjernen. Skjær løk i strimler.
 1. Ha poteter, pærer og løk i en ildfast form. Hell over olivenolje og dryss over litt salt. Sett formen inn i ovnen og la det steke til potetene og pærene har blitt møre og fått en fin farge, ca 20-30 minutter.
 1. Imens potetene, pærene og løken steker kan du lage rosinvinaigrette. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt, pepper, rosiner og finhakket oregano.
 1. Stek kotelettene i en varm stekepanne i olje. La kjøttet hvile noen minutter før det kuttes opp. Skjær tynne strimler på skrått. Legg potetene og løken nederst og kjøttet oppå. Ha en pære på hver side og hell over rosinvinaigretten og litt frisk oregano.

SONY DSC
SONY DSC

 

BBQ-kylling med søtpotetchips og frisk salt

 • Skrevet 10.02.2016 klokka 19:01
 • Kategori: Fugl

Hei, 

En rask og enkel middag i dag! Denne middagen mikset jeg sammen av det jeg fant i kjøleskapet her om dagen. Det blir definitivt ikke siste gang jeg lager den :) Søtpotetchips er et sunt og deilig tilbehør til maten. 

SONY DSC
SONY DSC BBQ-kylling med søtpotetchips og frisk salt (2 personer)

3-4 stk kyllingfileter

BBQ-saus

1-2 stk søtpotet (avhengig av størrelse)

1 stk avokado

Salat

1 stk avokado

8 stk cherrytomater

1-2 stk gulrot

Olivenolje

Salt og pepper

 

 1. Forvarm ovnen til 225 grader. Finn frem en kjele med vann. Skrell søtpotet og kutt i passe tykke staver. Ha de oppi kjelen med vannet og la det koke opp. La de koke i ca 5 minutter, så de så vidt er blitt møre. Da går det fortere å steke de!
 1. Ta søtpotet-stavene opp fra vannet og legg de på et stekebrett med bakepapir. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter til de har fått en fin farge og er sprø.
 1. Mens søtpotetchipsen steker marineres kyllingen i BBQ-saus. Stek den deretter i en stekepanne til den er gjennomstekt. Hvis kyllingen "mister" mye av BBQ-sausen under steking kan man marinere den igjen etter steking.
 1. Lag salaten. Kutt salat, avokado og cherrytomater. Riv gulrot eller bruk en spiralizer.
 1. GOD MIDDAG :)

SONY DSC
 

Pannekakedagen!

 • Skrevet 09.02.2016 klokka 09:44
 • Kategori: Pannekaker

Hurra for pannekakedagen! På søndag var det fastelavn og boller, og i dag er det pannekakedagen! Her går det slag i slag med flere av mine favoritter. Da jeg ble matblogger ble jeg mer oppmerksom på at det finnes utrolig mange matdager. For eksempel har vi verdens brøddag, verdens eggdag, vaffeldagen og mange flere. De av dere som følger meg på Instagram har kanskje fått med dere at jeg er glad i gode og sunne pannekaker til lunsj. Det jeg liker så godt med pannekaker er at de er enkle å forberede, smaker fantastisk og fyller magen med gode næringsstoffer. Oppskriften er fri for raffinert sukker. Pannekakene inneholder bananer som gjør pannekakene naturlig søte!
SONY DSC
SONY DSC Saftige og sunne pannekaker (Oppskriften gir ca 8 pannekaker)

110 g havremel

60 g speltmel

50 g lettkokte havregryn

3 dl vann med kullsyre (250 ml)

2,5 dl valgfri melk (ekstra lett melk, mandelmelk, kokosmelk)

1 stk egg

1 stk banan

En klype salt

½ ts kanel

 1. Mos bananen og ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en visp til å vispe sammen alt til en fin røre.
 2. Ha olje eller smør i en stekepanne og stek pannekakene i ønsket størrelse.

 

Jordbærsaus/Jordbær kremost 

200 g philidelphia ost 

1/2 kurv jordbær 

1 ss honning

½ ts kanel

Hvis du ønsker flytende saus som på bildet blander du alle ingrediensene i en foodprosessor. Hvis du ønsker jordbær kremost blandes jordbær, kanel og honning i en foodprosessor og vendes inn i den naturelle kremosten. 

SONY DSC

C-vitamin boost

Heisann!

For en idrettsutøver er det viktig å holde seg frisk til enhver tid, og nå som appelsinene er på sitt beste er det lett med C-vitamin boost. Appelsinene nå smaker fantastisk godt, så da er det ekstra lett å passe på å få i seg nok C-vitamin! Det kan gjøres så enkelt som her: del appelsin i passe store båter og sett frem på bordet. Da forsvinner det fort!

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

God fastelavn!

Ønsker dere alle en fin fastelavn med deilige kremboller!

Oppskrift på fastelavnboller finner du her.

SONY DSC

Maistortilla

 • Skrevet 05.02.2016 klokka 14:21
 • Kategori: Taco

Heisann,

Hva med å prøve å lage tacoen mer meksikansk? Hjemmelagde tortillalefser gir fredagstacoen et ekstra løft. I Norge lages tortillalefsene av hvete, mens de i tacoens land, Mexico, brukes maismel. Under er en oppskrift på maistortilla. Alt du trenger er maismel, vann, olje og salt.

SONY DSC
SONY DSC Maistortilla (Gir 7 stk)

180 gram maismel

1 ½ dl vann

2 ss olje

1 ts salt

 

 1. Kna sammen maismel, salt og olje i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen. Del deigen i 7 deler.
 1. Ha litt vann på hendene og form til små boller. Ta et ark med bakepapir og klikk i fire. Legg en bolle på et av de fire arkene med bakepapir og trykk deigen ned til en sirkel med hendene. Legg litt plastfolie over og kjevle til du har en tynn rund lefse.
 1. Sett på en stekepanne på ganske høy varme. Den skal være helt tørr. Når den er varm, tar du av plastfolien av deigen og legger den i pannen. Dra forsiktig av bakepapiret etter 5-10 sekunder i pannen. Stek lefsene i 30 sekunder-1 minutt på hver side.
 1. Leg de ferdige tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et vått kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

SONY DSC
SONY DSC

Fastelavnsboller med vaniljekesam

Hei, 

På søndag er det fastelavnssøndag, og det betyr BOLLER! Hos oss har det alltid vært en tradisjon å bake boller om morgenen på fastelavn og kose seg med etter lunsj. En veldig fin tradisjon. Det som skiller fastelavnsbollene fra vanlige boller er kremen som bollene fylles med. I år prøvde jeg meg på å bytte ut kremen med vaniljekesam. Det kan absolutt anbefales!

SONY DSC
SONY DSC Fastelavnsboller (Oppskriften gir ca 20 boller) 

1 kg hvetemel

5 dl helmelk

150 g sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

1 stk stort egg

50 g fersk gjær

150 g smør (i terninger)

1 stk egg til pensling

Vaniljekesam til fyll

 

 1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm (25-30 grader). Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i melken. Elt i kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett mer mel dersom deigen er løs.
 1. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter på raskere hastighet. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin, men det går fint an å elte for hånd også. Da blir det en skikkelig økt for hendene! Dekk med plastfolie og sett deigen til heving i 1,5 timer. Lang hevetid gjør deigen mer luftig!
 1. Strø mel på kjøkkenbenken og trill bolledeigen til en pølse. Del deigen i ca. 20-25 biter, avhengig av størrelsen du vil ha på bollene. Trill til glatte og fine boller.
 1. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse.
 1. Pensle med sammenvispet egg. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) i 10-15 minutter, til bollene har fått en fin gylden farge og du får en hul lyd når du banker på de under. Vær obs på steketiden, den vil variere etter hvor store bollene er stekeovnen sine stekeegenskaper.
 1. Avkjøl bollene på rist og del de i to. Ha vaniljekesam inni bollen og server. 

Boller best nystekte, så hvis ikke alle bollene går med samme dag anbefaler jeg å fryse de ned. Bollene kan fint fryses ned og smake som nystekte igjen. Ta bollene opp, og la bollene tine i romtemperatur i ca. en time før de skal serveres. Rett før servering: sett ovnen på ca. 200 grader varmluft. Dekk bollene inn i aluminiumsfolie og varm bollene i 3-5 minutter. Da er de som nystekte igjen, sprø overflate og saftige inni!

SONY DSC

SONY DSC 

Laksewrap

Heihei, 

I dag vil jeg dele en oppskrift på en kjapp, enkel og utrolig god rett - laksewrap! Den kan spises på farten, til lunsj eller til middag. 

SONY DSC Laksewrap (2-3 personer, avhengig av lunsj eller middag)

500 g laksefilet

4 stk grove tortillalefser (hjemmelagde her)

4 stk gulrøtter

2 stk eple

Lime

Mangochutney

Salat

 

 1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell og riv gulrot og eple i tynne stimler med et rivjern eller med spiralizer.
 1. Smak til med salt, pepper og limesaft.
 1. Krydre laksen med salt og pepper og stek i en stekepanne i noen minutter på hver side, ca 5 minutter tilsammen. Laksen kan også bakes i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.
 1. Sett inn tortillalefsene og la de varmes i noen minutter.
 1. Legg en tortillalefse på et skjærebrett. Smør på et lag med mangochutney og legg på salat, eple, gulrot og laks. Rull sammen wrapen og server til middag eller pakk inn i matpapir for å ha med på farten eller til lunsj.

SONY DSC

SONY DSC

Mangochutney

 • Skrevet 02.02.2016 klokka 15:57
 • Kategori: Tilbehør

Hei,

Sausene man får kjøpt i butikken inneholder mye sukker, så da er det fint å kunne lage det hjemme uten sukker og med like god smak. Så enkelt, raskt og smaker mye bedre! Mangochutney kan brukes til indiske retter som tikka masala, til laks, sushi eller kylling. I morgen kommer en deilig rett man kan bruke mangochutney til! 

SONY DSC

SONY DSC Mangochutney (Nok til 3-4 personer)

1 stk mango

1 ts raspet frisk ingefær

1 stk chili

1 fedd hvitløk

1 ss eddik, 7%

½ ss honning eller 1 ss sukker

 

1. Skrell mangoen og skjær i små biter. Et tips er å bruke en ostehøvel til å få av skallet. 

2. Finhakk hvitløk og chili. Rasp ingefær. 

3. Ha mango, chili, hvitløk og ingefær i en kjele og tilsett eddik, vann og honning/sukker. La det koke i 3-5 minutter. 

4. Ha blandingen i en foodprosessor eller stavmikser og kjør til fin konsistens. 

 

Mangochutney kan brukes til indiske retter som tikka masala, til laks, sushi eller kylling. 

Lag sushien hjemme - Makirull

Hei, 

Sushi time! I Norge er det blitt en stor trend med sushi. Nå finner man alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi på de fleste butikker, så da måtte jeg hive meg på trenden og prøve å lage makiruller. Det var mye lettere enn jeg trodde, og spesielt koselig er det å lage det sammen med andre! Makirullene kan fylles med forskjellige godsaker. I oppskriften under har jeg brukt mango, agurk og laks. Bare å legge igjen en kommentar hvis du har et sushi-tips å dele!

SONY DSC

SONY DSC Sushi - Makirull (2 personer)

Salmalaks (ca 200 gram)

250 gram sushiris

2 ss Sushi Su riseddik (kan også lages selv av riseddik, salt og sukker)

½ stk mango

½ stk agurk

4-5 stk noriark

Bambusmatte med plastfolie rundt

 

Tilbehør

Soyasaus

Wasabi

Ingefær, syltet

Sweet chili saus uten sukker

Mangochutney

Lime

 

Fremgangsmåte forklart og vist med bildene under. 

SONY DSC

Lag sushiris etter anvisning på pakken og skjær mango, agurk og laksefileten i strimler. Når risen er ferdig kokt, vend 2 ss riseddik inn i risen. Risen skal være klebrig og ikke for bløt. 


SONY DSC

Kle en bambusmatte med platfolie (plastfolie for renslighet/hygiene). Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten. Ha litt vann i en liten skål/bolle. Tilsett litt riseddik til vannet, dette for at risen ikke skal feste seg til hendene.

SONY DSC

SONY DSC

Dypp fingrene i vannbollen og fordel et jevnt lag med sushiris utover noriarket. La det bli igjen en centimeter på hver side som bildet. Dypp fingrene jevnlig, så det ikke klebrer seg. Legg laks, agurk og mango oppå risen. Rull sammen noriarket ved hjelp av bambusmatten. Press godt sammen, så rullen holder. Smør vann langt kanten på noriarket, så den limer seg sammen. Del hver rull i passe biter, ca 8 stykker.

SONY DSC

Kan serveres med soyasaus, wasabi, syltet ingefær, sweet chili saus og mangochutney! Makirullene kan også lages med avokado, ananas eller andre typer frukt/grønnsaker.

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits