Frozen Raspberry Blueberry Yogurt Bites

 • Skrevet 08.10.2016 klokka 19:13
 • Kategori: Konfekt

Heihei, 

I dag vil jeg dele en superenkel og god snacks- og dessertfavoritt med dere. Har du lyst på noe søtt til kvelds eller en søt avslutning på en god middag, så er disse et perfekt valg!

SONY DSC

SONY DSC
Frozen Raspberry Blueberry Yogurt Bites (7-8 biter)

3 ss gresk yoghurt naturell 

1 ts akasiehonning

Friske eller frosne bringbær og blåbær

Små former

Fremgangsmåte: Bland sammen yoghurt og honning i en skål. Ha det oppi de små formene med en t-skje og putt friske eller frosne blåbær og bringebær oppi. Sett i fryseren i noen timer. Nytes med en gang!

TIPS! Du kan også bruke andre typer frukt og bær, eller ha i litt nøtter og granola. 

SONY DSC
 

Granola sjokoladekonfekt

 • Skrevet 06.12.2015 klokka 17:24
 • Kategori: Konfekt

Hei!

Her kommer et raskt konfekttips! Jeg pleier alltid å ha hjemmelaget granola stående på benken, så da fant jeg ut at jeg ville lage en rask og litt sunnere konfekt. Alt man trenger er mørk sjokolade, granola og litt havsalt. En søt, salt og knasende kombinasjon. 


Granola sjokoladekonfekt

2-3 dl granola (hjemmelaget granola her)

100 g mørk sjokolade

Litt havsalt

 

1. Smelt sjokoladen i et vannbad eller i en kjele.

2. Bland sjokoladen med granolaen og smør det utover et bakepapir eller i en form. Smør etter hva slags tykkelse du liker. Gjerne veldig tynt. Da er det lett å knekke av biter.

3. Dryss over havsalt og sett blandingen i kjøleskapet. La det stivne. Gjerne over natten, men det går også fint etter noen timer.

4. Knekk av biter eller bruk en pepperkakeform til å klemme ut fine figurer. Pynt gjerne med gojibær eller tranebær på toppen. 

 

Oppbevares kaldt frem til servering. 


Hjemmelaget bounty-sjokolade

 • Skrevet 27.11.2015 klokka 16:34
 • Kategori: Konfekt

Heihei :)

Dette ble en skikkelig suksess blant vennene mine, så jeg har gledet meg til å dele oppskriften på bounty-sjokolade med dere! Sjokolade med kokos er fantastisk godt, så jeg tenkte at det må jeg prøve å lage hjemme. Det viste seg å være superenkelt! Alt man trenger er fire ingredienser og litt tid, så har man deilig bounty-sjokolade. Nå som det også nærmer seg jul, så passer det fint som en del av julegodteriet. 

I oppskriften har jeg byttet ut sukkeret i kokosfyllet med lønnesirup, som er en naturens søtning. I tillegg til en god søtsmak inneholder lønnesirup mineraler som mangan og sink som er godt for immunforsvaret. 

Hjemmelaget Bounty-sjokolade

Oppskriften gir 9 stk 

 

70 g kokosmasse

3 ss kokosolje

3 ts lønnesirup (kan erstattes med honning)

Ca 300 g mørk sjokolade (Jeg brukte en blandingen mellom mørk kokesjokolade og 86% mørk sjokolade)

 

 1. Ha kokosmasse, kokosolje og lønnesirup i en food prosessor og miks godt sammen.
 2. Gjør klart et stekebrett med bakepapir og form kokosdeigen i den formen du ønsker. Det kan være kuler, rektangel, kuber eller sirkler som jeg lagde.
 3. Sett brettet kaldt til de har stivnet, ca 1-2 timer. Et tips for å få de fort ferdig er å sette de ut i vinterkulden. Mine stivnet etter 20 minutter.
 4. Smelt sjokolade i en kjele eller i et vannbad.
 5. Smør sjokoladen over kokosdeigen. Jeg gjorde dette ute, da kokosen kan smelte fort i et varmt rom og i kontakt med varm sjokolade. Smør sjokolade på den ene siden av kokosdeigen og la det stivne (tar ca 2 minutter ute i kulden). Når sjokoladen har stivnet snur man de og gjentar på andre siden. Hvis man lager kuber kan man dyppe hele sjokoladen. Det går også an å ha de i fryseren eller kjøleskapet. Da tar det litt lenger tid før de stivner.

Serveres med en gang eller oppbevares kaldt i kjøleskap frem til servering :)

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits