HYTTEKOS

 • Skrevet 22.01.2017 klokka 14:10
 • Kategori: Knekkebrød

SONY DSC

SONY DSC

BLÅBÆRKNEKKEBRØD MED SMILENDE EGG 

Blåbærknekkebrød 

1 stk egg

Salat

Noen skiver paprika

Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE: Kok egget i 7 minutter for smilende egg. Skjær opp salat og paprika. Legg på knekkebrødet, krydre og nyt! 

SONY DSC

 

Knekkebrød med blåbær

 • Skrevet 22.11.2016 klokka 17:00
 • Kategori: Knekkebrød

Hei,

Jeg spiser knekkebrød hver dag, og liker å prøve ut ulike varianter så de blir spennende og full av smak. Grunnoppskriften min er proppfull av korn og nøtter, som gjør de næringsrike. Mitt supertips for å gjøre de ekstra gode er å tilsette frukt i knekkebrødene. Her er det bare å være kreativ å prøve ulike typer. For eksempel aprikos, fiken, tranebær eller blåbær som i oppskriften her. Knekkebrødene kan spises med ost, syltetøy, skinke eller en god salat og egg. 

SONY DSC

SONY DSC
Knekkebrød med blåbær

Gir 3 brett med knekkebrød (ca 48 knekkebrød)

4 dl store havregryn

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl sammalt rug

2 ½ dl solsikkekjerner

1 dl linfrø (knuste i en foodprosessor)

1 dl sesamfrø + ekstra til å strø over knekkebrødene før steking

1 dl gresskarkjerner

1 ts maldonsalt

½ dl sesamolje

½ dl olivenolje

7 dl vann eller vann med kullsyre

1-2 dl frosne blåbær (Jeg brukte 1 dl: ca 80-90 gram)

  

 1. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Linfrøene knuses i en foodprosessor før de tilsettes røren. Linfrø burde knuses for at kroppen kan ta opp næringsstoffene. Hele linfrø vil passere rett gjennom kroppen uten at vi får nytte av de sunne næringsstoffene. Tilsett vann, sesamolje og olivenolje. Vann med kullsyre gjør knekkebrødene ekstra sprø. Rør alt sammen. Deigen skal være ganske klissete. Tilsett blåbærene og rør forsiktig rundt.
 2. Ha røren utover tre stekebrett med bakepapir. Fordel jevnt utover med en slikkepott. Det er viktig at deigen strykes jevnt utover så knekkebrødene ikke blir ujevnt stekt. Et annet triks er å legge plastfolie over deigen på stekebrettet og kjevle for å få det jevnt.
 3. Strø over sesamfrø og stek knekkebrødene. Ha alle tre brettene i ovnen samtidig. Etter ca. 10 minutter ta ut et brett om gangen og bruk pizzahjul eller kniv for å skjære opp knekkebrødene. Jeg deler hvert brett opp i 16 stykker. Sett knekkebrødene tilbake i ovnen og stek videre. Pass på å bytte plass på de tre stekebrettene hvert 20 minutt, så alle brettene blir jevnt stekt. Når stekebrettene byttes vil komfyren også slippe ut damp, noe som er viktig for å få de sprø!
 4. Ta ut knekkebrødene etter ca 60-70 minutter, men følg med mot slutten av steketiden. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis noen knekkebrød er tykkere enn andre, tas de tynneste ut og de andre stekes videre.
 5. Knekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og legg på rist umiddelbart. Hvis de avkjøles på bakepapiret kan de sette seg fast.

 

Knekkebrødene oppbevares i tett boks, og er holdbare lenge! Serveres med ost, syltetøy, skinke eller en god salat og egg. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Kveldsmat ala Spis og yt

 • Skrevet 29.12.2015 klokka 20:26
 • Kategori: Knekkebrød

Heisann, 

I dag kommer et tips til kveldsmat som jeg spiser ofte. Jeg er stor fan av knekkebrød, og sammen med et glass melk, te og ost er det toppen. Knekkebrødene er proppfulle av korn og nøtter, noe som gjør de næringsrike og mettende. Å lage hjemmelagde knekkebrød er mye enklere enn man skulle tro! Det man trenger er ingrediensene og litt tid. Selve deigen lages på 1-2-3, og stekingen tar som mye annet bare litt tid for å sikre sprø knekkebrød. Oppskriften på de beste knekkebrødene finnes her

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
God kveldsmat :)

Hjemmelaget knekkebrød

 • Skrevet 09.11.2015 klokka 13:40
 • Kategori: Knekkebrød

Hei fra kjøkkenet!

Nå er jeg i full gang med å lage knekkebrød. Forrige runde med knekkebrød forsvant så fort. Ikke så rart når det er så knasende godt! Oppskriften har jeg fått fra mamma, og disse har vært en stor favoritt hos meg i lang tid. Jeg går aldri lei!

Knekkebrød bruker jeg ofte som mellommåltid eller når jeg får lyst på noe sprøtt og godt. Jeg spiser det også som et tillegg til brødskiver for variasjon. De er proppfulle av korn og nøtter, noe som gjør de næringsrike. Supre å lage i dag for å ha til resten av uken!

Knekkebrød

Gir 3 brett med knekkebrød (ca 48 knekkebrød)

 

4 dl store havregryn

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl sammalt rug

2 ½ dl solsikkekjerner

1 dl linfrø (knuste i en foodprosessor)

1 dl sesamfrø + litt til å strø over knekkebrødene før steking

1 dl gresskarkjerner

1 ts maldonsalt

½ dl sesamolje

½ dl olivenolje

7 ½ dl vann med kullsyre (kan erstattes med vanlig vann)

  

 1. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Linfrøene knuses i en foodprosessor før de tilsettes røren. Linfrø burde knuses for at kroppen kan ta opp næringsstoffene. Hele linfrø vil passere rett gjennom kroppen uten at vi får nytte av de sunne næringsstoffene. Tilsett vann, sesamolje og olivenolje. Vann med kullsyre gjør knekkebrødene ekstra sprø. Rør alt sammen. Deigen skal være ganske klissete.
 1. Ha røren utover tre stekebrett med bakepapir. Fordel jevnt utover med en slikkepott. Det er viktig at deigen strykes jevnt utover så knekkebrødene ikke blir ujevnt stekt. Et annet triks er å legge plastfolie over deigen på stekebrettet og kjevle for å få det jevnt.
 1. Strø over sesamfrø og stek knekkebrødene. Ha alle tre brettene i ovnen samtidig. Etter ca. 10 minutter ta ut et brett om gangen og bruk pizzahjul eller kniv for å skjære opp knekkebrødene. Jeg deler hvert brett opp i 16 stykker. Sett knekkebrødene tilbake i ovnen og stek videre. Pass på å bytte plass på de tre stekebrettene hvert 20 minutt, så alle brettene blir jevnt stekt. Når stekebrettene byttes vil komfyren også slippe ut damp, noe som er viktig for å få de sprø!
 1. Ta ut knekkebrødene etter ca 60-70 minutter, men følg med mot slutten av steketiden. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis noen knekkebrød er tykkere enn andre, tas de tynneste ut og de andre stekes videre.
 1. Knekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og legg på rist umiddelbart. Hvis de avkjøles på bakepapiret kan de sette seg fast.

 

Knekkebrødene oppbevares i tett boks, og er holdbare lenge! Serveres med ost, syltetøy, skinke eller en god salat og egg. 


Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits