Havrecookies med nisselue

  • Skrevet 25.11.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Kjeks

Julecookies! Det er jo snart jul? Disse havrecookisene er gode og superenkle å lage. De inneholder bare to ingredienser og forslag til bonusingredienser som man kan legge til.

SONY DSC Havrecookies med nisselue (12-16 cookies)

2 store bananer

180 gram havregryn eller havremel

Nisselue: Gresk yoghurt naturell og jordbær

 

Tillegg/bonusingredienser:

  • Mørk sjokolade
  • Vaniljeekstrakt/vaniljessens
  • Frø fra vaniljestang
  • Peanøttsmør
  • Syltetøy
  • Sjokoladepålegg
  • Nøtter (mandler, valnøtter, pekannøtter, hasselnøtter, peanøtter)
  • Kokosflak eller kokosmasse
  • Tørket frukt (rosiner, aprikos, tranebær)
  • Krydder (kanel, nellik, kardemomme, pepperkakekrydder, julekrydder)

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kjør havregryn i en food prosessor i noen sekunder til det er blitt til mel. Det trenger ikke være helt finmalt.
  3. Mos banan i en bakebolle. Tilsett melet av havregryn og bland til alt er godt blandet. Tilsett litt av favorittfyllet ditt hvis du ønsker. Jeg tilsatte en liten håndfull hakket mørk sjokolade.
  4. Bruk en spiseskje til å ha kjeksene på et stekebrett med bakepapir. Trykk litt late og stek i 10-15 minutter. La de avkjøles på et brett. Når de er avkjølt, ha på yoghurt naturell og pynt til nisseluer med jordbær.
  5. Ha havrecookiesene som ikke blir spist opp i en tett beholder eller i fryseren. De holder noen dager i en tett beholder

SONY DSC

 

Skumle havrecookies med 2 ingredienser!

  • Skrevet 24.10.2016 klokka 16:00
  • Kategori: Kjeks

Hei, 

Neste mandag er det Halloween! Gjør deg klar med disse skumle havrecookiesene. De er så enkle å lage, og det er morsomt å pynte de for Halloween. Passer perfekt i lunsjboksen, til mellommåltid, kvelds eller som snacks. Havrecookiesene lages med bare to ingredienser, men det kan tilsettes flere ingredienser etter ønske. Så mulighetene er mange! Håper de smaker :)

SONY DSC

SONY DSC
Skumle havrecookies med 2 ingredienser (12-16 cookies)

2 store bananer

180 gram havregryn eller havremel

Pynt: Gresk yoghurt naturell, rosiner, salte stenger, tørket jordbær

 

Ekstra ingredienser: 

  • Mørk sjokolade
  • Vaniljeekstrakt/vaniljessens
  • Frø fra vaniljestang
  • Peanøttsmør
  • Syltetøy
  • Sjokoladepålegg
  • Nøtter (mandler, valnøtter, pekannøtter, hasselnøtter, peanøtter)
  • Kokosflak eller kokosmasse
  • Tørket frukt (rosiner, aprikos, tranebær)

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kjør havregryn i en food prosessor i noen sekunder til det er blitt til mel. Det trenger ikke være helt finmalt.
  3. Mos banan i en bakebolle. Tilsett melet av havregryn og bland til alt er godt blandet. Tilsett noen av ekstra ingrediensene hvis du ønsker. Jeg tilsatte en liten håndfull hakket mørk sjokolade.
  4. Bruk en spiseskje til å ha kjeksene på et stekebrett med bakepapir. Trykk litt late og stek i 10-15 minutter. La de avkjøles på et brett. Når de er avkjølt, ha på yoghurt naturell og pynt til skumle monstre og spøkelser med rosiner delt i biter, salte stenger og tørket jordbær. Bruk det du har i skapet.
  5. Ha havrecookiesene som ikke blir spist opp i en tett beholder eller i fryseren. De holder noen dager i en tett beholder.

Havrekjeks med kokos

  • Skrevet 16.02.2016 klokka 13:40
  • Kategori: Kjeks

Heisann,

En oppskrift på havrekjeks i dag. Disse havrekjeksene er myke i midten og sprø utenpå, fantastisk gode! De er lagd i en fei, så her er det bare å begynne. Godt å ha før/etter trening, på tur eller sammen med tekoppen om kvelden.

SONY DSC Havrekjeks med kokos (Oppskriften gir 10-15 kjeks)

3 ss kokosolje (vegetabilsk olje kan også brukes)

2 ss melk

1 egg

1 ss knuste linfrø

½ ts vaniljeekstrakt (evt vaniljestang)

80 g lettkokte havregryn

60 g hvetemel eller spelt (havremel kan også brukes)

70 g brunt sukker (kokosblomstsukker kan også brukes)

½ ts bakepulver

En liten klype salt

(Hvis du ønsker kan du tilsette mørk sjokolade, rosiner eller kokosmasse)

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt kokosolje i en kjele. Visp sammen den smeltede kokosoljen, melk, knuste linfrø og vaniljeekstrakt. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en annen bolle og bland det sammen med de våte. Rør det sammen til du har en fin deig.
  1. Form små kuler ut av deigen og ha det på et stekebrett med bakepapir. Trykk deigen ned, så du får en rund liten kjeksform. Gjenta til deigen er brukt opp, det blir ca 10-15 stk. 
  1. Stek kjeksen midt i ovnen i 8-10 minutter. Ta de ut av ovnen og la de hvile på stekebrettet i ca 10 minutter før du tar de av.

Kjeksen kan fryses eller oppbevares i en tett boks i tre dager, men mest sannsynlig er de borte før den tid.

SONY DSC

SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits