Hvordan drikke mer vann

  • Skrevet 12.08.2016 klokka 07:00
  • Kategori: Kald drikke

Hei, 

Her kommer et vanntips! Når jeg smaksetter vannet med frukt, synes jeg det er mye lettere å drikke nok vann i løpet av en dag. Det er bare å bruke fantasien og tilsett den frukten man liker best. I denne har jeg brukt fersken, lime, jordbær og mango. 

SONY DSC

SONY DSC

Iste med vannmelon

  • Skrevet 10.08.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Kald drikke

SONY DSC
Heisann, 

Iste er så godt, og det er så mye lettere lett å lage hjemmelaget iste enn jeg trodde! I år er første gang jeg har lagd hjemmelaget iste, og det har blitt en stor favoritt hos meg. Den er sunn, fruktig og frisk, og det eneste man trenger er en god te og kaldt vann. Jeg trekker ofte 1 liter vann med te om morgenen og tar ut teposen etter trening, så har jeg deilig iste utover dagen. Hvis du ønsker å gjøre isteen den enda mer spennende og smakfullt, så kan du blande den i en blender med frisk frukt og litt honning. Da blir det en sommerlig og sunn cocktail. Alle typer te kan kaldbrygges og brukes til iste, så her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv ut favoritt-teen din som iste :)

SONY DSC

Iste med vannmelon (nok til 2 glass iste)

1,5-2 ss fruktte

2,5 dl vann

500 gram vannmelon

3-5 isbiter

2 ss akasiehonning

 

Ha fruktte i en tepose eller kaffefilter og la det trekke i 2,5 dl vann i kjøleskap i 2-3 timer. Ta deretter ut teposen og ha fruktte, vannmelon, isbiter og akasiehonning i en blender. Kjør sammen og server! 

SONY DSC

 

Sommerdrikken du ikke vil gå glipp av!

  • Skrevet 18.07.2016 klokka 10:01
  • Kategori: Kald drikke

Hei,

Iste er så godt om sommeren, og det er så mye lettere lett å lage hjemmelaget iste enn jeg trodde! I år er første gang jeg har lagd hjemmelaget iste, og det har blitt en stor favoritt hos meg. Den er sunn, fruktig og frisk, og det eneste man trenger er en god te og kaldt vann. Jeg trekker ofte 1 liter vann med te om morgenen og tar ut teposen etter trening, så har jeg deilig iste utover dagen. Hvis du ønsker å gjøre isteen den enda mer spennende og smakfullt, så kan du blande den i en blender med frisk frukt og litt honning. Da blir det en sommerlig og sunn cocktail. Alle typer te kan kaldbrygges og brukes til iste, så her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv ut favoritt-teen din som iste :)

SONY DSC
Gul Iste Cocktail (nok til 2 glass iste)

1,5 ss svart mangote

2,5 dl kaldt vann

½ stk frisk mango 

3-5 isbiter

2 ss akasiehonning

 

Ha mangote i en tepose eller kaffefilter og la det trekke i 2,5 dl vann i kjøleskap i 2-3 timer. Ta deretter ut teposen og ha mangote, frisk mango, isbiter og akasiehonning i en blender. Kjør sammen og server! 

SONY DSC

 

Isbiter med frukt og bær

  • Skrevet 02.07.2016 klokka 08:00
  • Kategori: Kald drikke

Hei,

I sommervarmen er det ekstra viktig å få i seg nok væske, og disse isbitene gjør det mer fristende å drikke masse vann. De gir en god smak til vannet og når de har smeltet får man noen deilige fruktbiter å tygge på. Med underskudd på vann i kroppen presterer man dårligere selv om man ellers får i seg all verdens nyttige næringsstoffer. Vann bidrar blant annet når blodsukkeret lagres som glykogen i musklene dine til senere bruk, og når melkesyre fjernes så de samme musklene kan fortsette å jobbe hardt. Med andre ord er det ekstra viktig for idrettsutøvere å få i seg nok væske for å prestere på topp hele tiden.

SONY DSC
Isbiter med frukt og bær inni

Isbitbrett

Din favorittfrukt! Jeg brukte mango, appelsin, jordbær, bringebær og blåbær

 

Bruk den frukten du liker best. Kutt opp i små biter og ha oppi isbitformen. Hell over vann og sett i fryseren til de har stivnet. Hvis du bruker frosne bær, vil isbitene få litt farge når du tilsette vann. Server i en karaffel med vann i sommervarmen.

SONY DSC

 

Ferskpresset appelsinjuice

  • Skrevet 16.04.2016 klokka 18:00
  • Kategori: Kald drikke

Hei, 

Ferskpresset juice om morgenen får deg til å smile! Appelsinene nå er så gode, og har du noen til appelsiner liggende anbefaler jeg å presse appelsinjuice til frokost i morgen. Jeg brukte en juicepresser som på bildet under, men du kan også finne en gjenstand på kjøkkenet som likner (feks snu et glass opp ned) eller bare presse med hendene. Skjær appelsinen i to, og press ut saften i en bolle. En juicemaskin fungerer også, men da forsvinner fruktkjøttet. Nyt de gode C-vitaminene!

SONY DSC

SONY DSC
 

  

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits