Gulrotkake for spreke 50 åringer

  • Skrevet 20.07.2016 klokka 10:41
  • Kategori: Kaker

Hei,

I dag har min kjære mamma bursdag, gratulerer så mye med dagen!! Siden mamma fyller år, så må det feires med favorittkaken hennes som er GULROTKAKE! Gulrotkake er så fantastisk godt, og inni denne gjemmer det seg et ekstra lag med krem også :) 


Gulrotkake

Kakebunn

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts kanel

2 ½ dl solsikkeolje

3 egg

3 dl sukker

5 dl revet gulrøtter

Finrevet skall av 1 sitron

Finrevet skall av 1 appelsin

 

Cream Cheese Frosting

300 gram mykt smør

200 gram siktet melis

250 gram philidelphia-ost

2 ts vaniljesukker

2 ss sitronsaft

 

  1. Bland sammen mel, bakepulver, natron og kanel i en egen bolle. Ha olje, egg, sukker i en boller eller en mikser og kjør på medium/høy hastighet i ca 5 minutter.
  2. Tilsett revet gulrøtter, sitronskall og appelsinskall.
  3. Tilsett tilslutt melblandingen og miks i ca 3 minutter til alt har blandet seg godt.
  4. Hell røren i en eller to smurte 20 cm runde springformer. Stek på 180 grader i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Begynn på frostingen mens gulrotkaken stekes. Ha smør, melis og vaniljesukker i en bolle og kjør med en mikser på medium/høy hastighet til den er hvit og fluffy. Tilsett sitronsaft og kremost og miks i ytterligere 30 sekunder. Ikke miks for lenge, da vil frostingen bli for myk.
  6. Hvis du har stekt en kake, del den i to og ha frostingen mellom lagene. Smør deretter resten av frostingen rundt kaken og topp med bringebær! 

Sprø mandelmarengs med vaniljekesam og søte bær

  • Skrevet 10.05.2016 klokka 15:51
  • Kategori: Kaker

I dag er det en uke til 17 mai! I den anledning har jeg laget en superenkel og god mandelmarengs/pavlova som jeg vil dele med dere. Pavlova er en av verdens mest populære festkaker. Ikke så rart når den smaker så godt og er så enkel å lage. Jeg har lagd en mandelvariant. En perfekt 17 mai dessert!




Sprø mandelmarengs med vaniljekesam og søte bær (2 personer)

Bunn:

1 stk eggehvite

40 gram sukker

65 gram mandler

 

Fyll/pynt

2 dl vaniljekesam

1 kurv jordbær

Blåbær

40 gram mørk sjokolade

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Kjør mandler i en foodprosessor/blender til de er finmalte. Stivpisk eggehviten og vend inn sukker og de finmalte mandlene.
  3.  Bruk en skje og smør marengsblandingen i 8 sirkler på et stekebrett med bakepapir. Stek marengsen i 20-25 minutter, til de er sprø. Ha de over på en rist.
  4. Når marengsen er kald, smør et lag med vaniljekesam på halvparten av bunnene. Legg deretter de andre bunnene oppå, så det blir et tårn. Smør på et lag med vaniljekesam igjen. Pynt med jordbær, blåbær, sjokolade og sitronmelisse. 



 

Årets påskekake - Kvikklunsjkake

  • Skrevet 23.03.2016 klokka 13:07
  • Kategori: Kaker

Hei, 

Årets påskekake er kvikklunsjkake! Kvikk Lunsj er for meg påskesjokoladen, så da måtte jeg lage en kake med den. Bak Kvikk Lunsjen gjemmer det seg en saftig sjokoladekake med bringebærfyll og sjokoladeglasur. Namnam! I påsken er det lov til å unne seg litt ekstra, og nå som det nærmer seg Norgesmesterskapet er det bare bra å fylle på med karbohydrater :)

SONY DSC


SONY DSC
Kvikklunsjkake

Kakebunn:

200 gram margarin

4 ss bakekakao

4,5 dl sukker (405 gram)

2 dl vann

1,5 dl kulturmelk

4,5 dl hvetemel (270 gram)

½ ts salt

1 ts natron

2 egg

 

Glasur:

250 gram margarin

1 plate kokesjokolade

½ pakke melis

½ ts bakekakao

4 ts vaniljesukker

1 egg

 

Bringebærfyll (kan sløyfes)

180 gram frosne bringebær (tinte)

25 g vann

33 g eggehvite

60 g sukker

1 stk gelatinplater

50 g kremfløte

 

Pynt

6 pakker Kvikk Lunsj

Nonstop eller påskekyllinger

 

Fremgangsmåte

Glasur

  1. Smelt margarin og kokesjokolade sammen. Tilsett resten av ingrediensene og rør egget hardt i. La den stå i 40 minutter i kjøleskapet, så den blir kald og stiv.

Bringebærfyll 

  1. Sett bringebærene ut til tining. Kjør de tinte bringebærene i en food prosessor. Ha blandingen i en sikt for å sile bort steinene. Du skal bruke den glatte og fine puréen uten steiner til moussen.
  2. Legg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp bringebærpuréen. Skvis ut vannet av gelatinplaten og la den smelte i bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet til avkjøling mens resten lages (rør med jevne mellomrom)
  3. Kok opp 50 gram sukker (spar 10 gram til etterpå) og vann til det koker godt og bobler.
  4. Mens vann og sukker kokes piskes eggehvitene og 10 gram sukker til stiv marengs. Hell sukkerblandingen i marengsen, og pisk den til den er kald. Hell i bringebærblandingen og blad det ordentlig.
  5. Pisk fløten lett og bland sammen med resten av blandingen. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.

Bunn

  1. Ha margarin og kakaopulver i en kjele og la det smelte sammen.
  2. Ha blandingen over i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene. Sikt gjerne hvetemelet inn i deigen. Ha deigen i en smurt rund form (for eksmepel 24 cm i diameter). Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter.

Montering

  1. Avkjøl kaken og del den i tre. Smør på bringebærmousse mellom hvert av lagene. Hvis du ikke har bringebærmousse, kan du ta litt av glasuren og ha mellom, eller bare ha sjokoladekaken. Ha på godt med glasur rundt kaken og fest kvikk lunsj langs sidene. Pynt med NonStop eller annen pynt på toppen. Knyt en sløyfe rundt og server!

SONY DSC

Ostekake med friskt skogsbærlokk

  • Skrevet 20.03.2016 klokka 13:00
  • Kategori: Kaker

Hei,

Nå er påskeferie! Etter lange dager ute i snøen er det deilig å avslutte med en god middag og dessert med familie og venner. Og da er denne kaken midt i blinken. Med et deilig skogsbærlokk blir den friskere enn andre ostekaker. Oppskriften er inspirert av det søte liv sine ostekaker.  

God påske!

SONY DSC


SONY DSC
Ostekake med skogsbær

Kjeksbunn:

250 gram digestive

100 g smeltet smør

 

Ostefyll:

1 boks rømme (3 dl)

200 gram philadelphia kremost

100 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

1 pakke sitrongelépulver

2,5 dl kokende vann

 

Skogsbærlokk:

300 gram frossen skogsbærblanding

Sukker

1 pakke blåbærgelépulver

2 dl vann

  1. Knus kjeksen i en plastikkpose til alt er smuldret opp.
  2. Smelt smør og bland kjeksen og smøret.
  3. Ha bunnen i en rund form (26 cm i diameter) og klem kjeksen ned i bunnen og klem godt inn mot kantene. Sett formen inn i kjøleskapet mens fyllet lages.
  4. Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men flytende.
  5. Pisk sammen kremost, rømme, melis og vaniljesukker i en bolle.
  6. Pisk kremfløten stiv i en annen bolle og ha den inn i blandingen med kremost, rømme, melis og vaniljesukker. Pisk det sammen, så alt er godt blandet.
  7. Ha den avkjølte geléen i bollen og pisk sammen.
  8. Hell fyllet i kakeformen og sett kaken i kjøleskapet for å stivne (5-6 timer).
  9. Løs opp blåbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men flytende.
  10. La de frosne skogsbærene ligge ute i romtemperatur, så de tiner. Legg bærene oppå ostekaken og strø over litt sukker.
  11. Hell den avkjølte geléen over skogsbærene og sett tilbake i kjøleskapet til lokket har stivnet. Skjær forsiktig med en kniv rundt kaken før kakeringen fjernes.

Lag gjerne kaken dagen i forveien.

SONY DSC

Seierskake fra Fredrik Solbakk Andersen

  • Skrevet 12.03.2016 klokka 19:17
  • Kategori: Kaker

Hei, 

GULL!! For en start på helgen! I går tok kvinnene gull på stafetten og i dag var det herrenes tur å ta steget opp på toppen av seierspallen. Det på feires med en skikkelig VM-kake i norske farger! 

Fredrik Solbakk Andersen (blogger på letsbake.no) er med i årets sesong av Hele Norge Baker som er å se på TV for tiden. Fredrik er utrolig dyktig, og lager de flotteste kaker! VM har vært en stor suksess for Norge, og Fredrik har delt sin seierskake med Spis og yt. Besøk han på bloggen letsbake.no og letsbake.no på Instagram og Facebook! Oppskriften finner du under, men detaljert fremgangsmåte med bilder ligger på Fredrik sin blogg. Anbefaler deg å ta en tur innom!

Bilder og oppskrift er fra Fredrik sin blogg.



Seierskake fra Fredrik Solbakk Andersen 

Sukkerbrød

4 romtempererte egg

160 gram sukker

120 gram hvetemel

40 gram potetmel

1 ss kokende vann

  1. Pisk egg og sukker på høy hastighet i 10 minutter, tilsett 1 ss kokende vann, og skru ned hastigheten til lav/medium, og pisk i 5 minutter til.
  2. Sikt inn mel og potetmel, og ha røren i en form á 20 cm, kledd med bakepapir.
  3. Stek på 180 grader i ca 40 minutter. Avkjøles i romtemperatur

Vaniljekrem

300 + 50 gram H-melk

60 gram sukker

1 vaniljestang

2 eggeplommer

30 gram maizenna

1,5 gelatinplate

300 gram kremfløte

  1. Du får den aller beste smaken hvis du koker opp 300 gram melk, sukker og både frøene og selve vaniljestangen dagen før, og lar melken ligge og trekke til deg smaken fra vaniljestangen over natten. Hvis du ikke har tid til dette, koker du bare opp blandingen og lar den trekke i 20 minutter, før du varmer den opp igjen. Uansett hvilken metode du bruker, må du varme opp melken igjen før bruk.
  2. Legg gelantinplatene i kaldt vann. Rør sammen maizenna og 50 gram melk, tilsett eggeplommene. Hell den varme melken litt og litt over eggeblandingen. Ikke hell i for mye om gangen, da skiller deg seg. Ha så blandingen tilbake i kjelen, og kok opp til blandingen tykner. Når den tykner, lar du den koke i 1 minutt til. Klem ut vannet av gelantinplatene, og løs de opp i den varme kremen. Ha kremen i en ny bolle, og dekk til med plast. La avkjøle seg til 20-25 grader
  3. Pisk fløten stiv, og vend den forsiktig inni den avkjølte vaniljekremen. Avkjøl i kjøleskapet i et par timer.

Sukkerlake 

300 gram vann

1 vaniljestang

saften og skall av en sitron

100 gram sukker

         1. Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok opp frøene og selve vaniljestangen med resten av ingrediensene. Avkjøl

Montering

500 gram marsipan

1 kurv jordbær

1 kurv blåbær

3 dl kremfløte

  1. Del sukkerbrødet i tre, legg første lag på et serveringsfat, og dynk godt med sukkerlaken. Fordel litt av vaniljekremen over, og legg over litt kuttede jordbær. Ha på neste lag med sukkerbrød, dynk godt, ha på vaniljekrem og jordbær. Legg på siste laget med sukkerbrød.
  2. Pisk fløten til krem, og dekk hele kaken med krem. La den stå i kjøleskap i ca 1 time, eller over natten. Da får den stå å trekke litt, slik at den blir både saftigere, og smakene får utvikle seg. Kjevle ut marsipanen, og dekk hele kaken med marsipan. Du kan åpne marsipanlokket, og pynte med bær og krem.



SJEKK letsbake.no!

Fanny Horn Birkeland daim-iskake

  • Skrevet 11.03.2016 klokka 09:20
  • Kategori: Kaker

Hei, 

Fanny stiller med både favorittmiddagen og favorittkaken. Sjekk ut hennes favorittpizza under kategorien middag - pizza og pai. I dag er det kvinnenes stafett, og forhåpentligvis kan vi feire med Fanny sin daim-iskake! 

SONY DSC

SONY DSC Fanny Horn Birkeland daim-iskake (Rundform 30 cm diameter)

4 egg

300 g sukker

150 g mandler

3 dl kremfløte

2 stk dobbel-daim (2 pk)

 

Del 1:

4 eggehviter og 200 gram sukker piskes sammen. 150 gram mandler med skall kvernes mhelt fint i en blender. Bland inn de kvernede mandlene i røren og tilsett evt, litt mel (1-2 spiseskjeer).

Smør en rundform (30 cm diameter) og hell oppi mandelrøren. Stekes i 35-40 minutter på 200 grader. Kaken kjøles ned etter steking.

 

Del 2:

4 eggeplommer og 100 gram sukker stivpiskes for seg. Det samme gjøres med kremfløten. Pass på at kremfløte piskes akkurat riktig lenge (dersom for lenge - resultatet blir smør,) skal kunne "snus på hodet" uten at kremen faller ut av bollen. Forsiktig røres de to rørene sammen med en skje til en jevn blanding. Hakk opp halvparten av daimen i passe biter og bland inn i røren.

Blandingen (som er hjemmelaget is) helles over den kalde mandelbunnen i rundformen. Hakk opp resten av daimen og strø over kaken.

Kaken settes hel i fryseren, og er klar så fort isen har stivnet (ca 3 timer.)

Tips: Kaken bør lages dagen i forveien, siden den krever litt tid i fryseren.

SONY DSC


SONY DSC

Sunn superbrownie - uten sukker og mel

  • Skrevet 19.10.2015 klokka 19:31
  • Kategori: Kaker

Hei,

Denne kaken er fantastisk! Som overskriften røper, så er kaken fri for sukker og mel. Det som gjør den så fantastisk er at selv om den er sunn og inneholder mange gode næringsstoffer, så går det ikke utover smaken. Etter min mening smaker den akkurat som en saftig brownie skal smake! Hovedingrediensen i brownien er bønner. Bønner er en super proteinkilde for de som ønsker å yte lenge på trening og jobb. De inneholder også fiber og langsomme karbohydrater som er gunstig for blodsukkeret.

 


For å teste ut kaken tok jeg den med som dessert da jeg var invitert bort på middag. Jeg satte frem kaken uten å røpe at den var sunn. Kaken fikk gode tilbakemeldinger, og etter at alle hadde smakt hadde vi gjettekonkurranse om ingrediensene. Ingen klarte å gjette at kaken inneholdt bønner og honning, og er uten sukker og mel.

Garantert en innertier for sjokoladeelskere! Perfekt å servere som dessert etter middag, eller når du vil kose deg litt ekstra uten å få en høy blodsukkerstigning.

Sunn Superbrownie 

Gir 8-10 brownies  

 

40 g havregryn

2 ss bakekakao

1 egg

2 ss honning

Saften fra ½ appelsin

1 boks kidney bønner i lake (175 g) - Viktig at de er ferdig kokt 

Frøene fra ½ vaniljestang

1 ts vaniljeessens

2 ss olivenolje

½ ts bakepulver

100 g mørk sjokolade

 

Fremgangsmåte 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader på over og undervarme.
  2. Tilsett alle ingrediensene bortsett fra den mørke sjokoladen i en foodprosessor eller blender. Miks sammen til en flytende og jevn deig uten klumper.
  3. Hakk den mørke sjokoladen i passende biter og tilsett sjokoladebitene i den ferdig miksede røren.
  4. Kle en liten kakeform (firkantet, brødform eller rund) med bakepapir og hell røren i.
  5. Stekes i 30 minutter midt i ovnen.
  6. Imens kaken steker skjæres en halv appelsin i tynne skiver. Når det er 15 minutter igjen av steketiden for brownien, plasser appelsinskivene sammen med kaken i ca 15 minutter til de er crispy.
  7. Avkjøl både kake og appelsinskiver før dekorering og servering.

Serveres med friske bær og yoghurt/kesam eller vaniljeis. 

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits