Crunchy granola med eple og kanel

 • Skrevet 02.11.2016 klokka 17:09
 • Kategori: Granola

SONY DSC

Heihei,

Granola er noe jeg spiser hver dag, enten til mellommåltid eller til kveldsmat. Derfor er det ekstra gøy å se at mine oppskrifter på granola er av de mest populære oppskriftene på bloggen. Granola er lett å lage. Alt du trenger å gjøre er å blande sammen litt tørre og våte ingredienser, også fikser ovnen resten av jobben. Å lage sin egen granola åpner opp for mange muligheter. Du kan kontrollere nivået på sukker, fett, salt, og du kan gjøre den vegansk eller glutenfri om du ønsker. Muligheter for smakskombinasjoner er mange! Bland sammen det du liker av tørre ingredienser som gryn, frø, nøtter med litt våte ingredienser som fruktpuré, olje, juice, honning. 

Denne granolaen med eple og kanel er blitt en av mine favoritter i høst. Perfekt søt, og inneholder masse gode ingredienser som fyller kroppen med energi. Jeg spiser den ofte til mellommåltid med yoghurt og frukt eller bær. Dadlene gir granolaen ekstra sødme, uten at man smaker daddelsmaken. Sleng sammen et brett og sett i ovnen mens du spiser middag eller ser på TV, så har du deilig kveldsmat i kveld eller frokost i morgen! 

SONY DSC
Crunchy granola med eple og kanel (Gir 1 brett)

2 store epler

2 ss kokosolje

3 ss honning (45 gram)

70-80 gram dadler, uten stein

2 ts kanel

7 dl havregryn (210 gram)

2 dl solsikkefrø (110 gram)

2 dl mandler (110 gram)

3 ss chiafrø (30 gram)

 

 1. Forvarm ovnen til 140 grader, over- og undervarme.
 2. Vask og fjern eplehuset på eplene. Del dadlene i to, og ta ut steinen av dadlene. Ha epler, kokosolje, honning, dadler og kanel i en foodprosessor. Kjør blandingen sammen til du har en eplemos.
 3. Bland havregryn, solsikkefrø, mandler og chiafrø sammen i en egen bolle. Tilsett eplemosen og bland godt.
 4. Ha granolaen på et stekebrett med bakepapir. Fordel jevnt utover og stek midt i ovnen i ca 1 time. Det lønner seg å røre i blandingen hvert 20 minutt for at granolaen skal bli stekt likt overalt. Granolaen er ferdig når det er tørr, men ikke brent. Følg med mot slutten. Steketid varierer fra ovn til ovn.
 5. La granolablandingen avkjøles før man tilsetter tørket frukt og bær eller heller over på et stor glass eller i en boks. Granolaen er holdbar i ca en måned, men den pleier ofte å forsvinne fort.

TIPS! Hvis du ønsker kan du tilsette kokosflak, tranbær eller annen tørket frukt etter steking. Ønsker du enda mer crunchy granola kan du tilsett en eggehvite, da blir den enda mer klumpete og crunchy. Skikkelig snacks! 

SONY DSC

 

Rask granola

 • Skrevet 09.05.2016 klokka 15:16
 • Kategori: Granola

Heisann, 

Jeg er en stor fan av granola, og spiser det ofte til mellommåltid, kveldsmat og som topping på havregrøten. Jeg har prøvd ut ulike typer granola som jeg også har lagt ut her på bloggen. Felles for de granolaoppskriftene er at de krever steking. Denne granolaen lagde jeg da jeg var tom for granola i skapet og hadde dårlig tid. Og etter det har den blitt lagd flere ganger. Den krever ingen steking, så derfor er den klar på noen minutter. Forskjellen fra de andre typene granola jeg har lagt ut er at den ikke blir crunchy/ristet, men denne varianten er også veldig god og fin å variere med! Bruk det du har av gryn, frø og tørket frukt i skapet. 

SONY DSC

SONY DSC
Rask granola uten steking

400 gram havregryn

150 gram tørket aprikos, grovhakket

100 g rosiner

150 gram mandler, grovhakket

175 gram valgfri frø ( Jeg brukte 50 g gresskarkjerner, 50 g solsikkefrø, 30 g linfrø, 40 g sesamfrø )

En klype salt (kan sløyfes)

Frø fra en vaniljestang (kan sløyfes)

 

Miks alle ingrediensene sammen i en bolle. Ha den over på tette glass. Serveres med melk, yoghurt eller oppå havregrøten.

SONY DSC

Granola med det lille ekstra

 • Skrevet 24.11.2015 klokka 16:56
 • Kategori: Granola

Hei!

I dag vil jeg dele en spennende oppskrift med dere! Jeg liker å eksperimentere meg frem til nye oppskrifter på kjøkkenet, og med granolaen finnes det nesten ingen grenser. Jeg er opptatt av å få i meg jern, så jeg tenkte å prøve å få det inn i granolaen som jeg ofte spiser som mellommåltid. Rødbete er en god kilde til jern. I tillegg tas jern bedre opp med C-vitamin, så derfor prøvde jeg meg på kombinasjonen rødbete og appelsin. Jern er viktig for jenter i utvikling samt de røde blodcellene som transporterer oksygen gjennom kroppen.

Nitraten i rødbete viser seg også å ha en positiv effekt på prestasjonsevnen ifølge flere studier (se rødbete-smoothien). Rødbete inneholder også mange gode næringsstoffer. Av rotgrønnsaker er rødbete den med høyest innhold av antioksidanter. Granolaen gir alt man trenger for å kickstarte en ny dag med fullt energilager. Rødbeten gir en fin rødfarge på granolaen, noe som passer fint nå som vi går inn i juletider! Granolaen er god på smak, og smaker ikke av rødbete.

Granola med rødbete og appelsin

Gir en krukke med granola

 

160 g havregryn

85 g bokhvete

60 g solsikkekjerner

30 g sesamfrø

60 g gresskarkjerner

70 g mandler

1 stk rødbete (ca 200 g)

1 stk appelsin

2 ss honning

2 ts kanel

1 klype maldonsalt

 

 1. Kok opp vann og ha bokhveten i vannet. La det koke litt til den har avgitt farge. Dette er for å få vekk fargestoffet som sitter i ytterskallet. Hell av vannet.
 1. Kjør rødbete og appelsin i en blender. Ha blandingen i en kjele og tilsett honning. Varm opp blandingen til honningen er oppløst.
 1. Forvarm ovnen til 140 grader over- og undervarme. Hakk mandler og bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.  
 1. Hell rødbete og appelsinblandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen.
 1. Ha blandingen over på en stekeplate som er dekket med bakepapir og fordel granolaen jevnt utover.
 1. Stekes midt i ovnen til den har fått en gylden brunfarge, mellom 50-60 minutter. Ved to brett kan de stekes samtidig, men bytt gjerne halvveis. Det lønner seg å røre i blandingen hvert 15-20 minutt for at granolaen skal bli likt stekt overalt. 
 1. La granolablandingen avkjøles før den helles over på et stort glass eller i en boks.

  

Crunchy Granola

 • Skrevet 30.10.2015 klokka 07:00
 • Kategori: Granola

Hei!

Dagens oppskrift er hjemmelaget granola eller kornblanding! Granola er lett å lage. Samtidig er det også sunnere og smaker mye bedre enn kornblandingene man finner i butikken. De fleste kornblandingene i butikken er skjulte sukkerbomber. De inneholder mye sukker, fett og salt. Noen av kornblandingene inneholder like mye sukker som en kjekspakke. Ved å lage egen kornblanding har man kontroll på hva man putter i seg, og det er bare fantasien som setter grenser. Jeg bruker rikelig med nøtter og frø for å forsyne kroppen min med viktige antioksidanter og karbohydrater som holder blodsukkernivået stabilt og sikrer energi til trening. Perfekt til frokost, mellommmåltid eller til kvelds.

Granola

Gir et stekebrett

 

250 g store havregryn

50 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

50 g linfrø (knuste i en foodprosessor)

50 g gresskarkjerner

50 g hasselnøtter 

50 g mandler

50 g kokosmasse

30 g chiafrø

25 g brunt sukker

1 ss rapsolje

1 ss honning

1 dl appelsinjuice  

2 klyper maldonsalt  

 

 1. Forvarm ovnen til 140 grader over- og undervarme. Grovhakk mandler og hasselnøtter og bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle med unntak av det brune sukkeret. 
 1. Ha appelsinjuice, rapsolje, brunt sukker og honning i en kjele. Varm opp blandingen til alt er oppløst og hell den over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen. 
 1. Ha blandingen over på en stekeplate som er dekket med bakepapir og fordel granolaen jevnt utover.
 1. Stekes midt i ovnen i til den har fått en gylden brunfarge, mellom 50-60 minutter. Det lønner seg å røre i blandingen hvert 15-20 minutt for at granolaen skal bli stekt likt overalt.
 1. La granolablandingen avkjøles før den helles over på et stort glass eller i en boks. Tilsett tørket frukt og bær om ønskelig. Granolaen er holdbar i ca en måned. 

Serveres med yoghurt, melk, som crunchy topping på havregrøten eller som en håndfull snacks!

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits