Hverdagsmiddag på under 30 minutter

  • Skrevet 21.11.2016 klokka 10:50
  • Kategori: Fugl

Hei,

Ny uke! Her kommer oppskrift på en næringsrik og rask middag som metter godt. Med mye trening i perioder, kommer ofte middagen rett etter andre økt for meg. Da er det om å gjøre å få noe godt og næringsrikt på bordet fortest mulig. Hvis jeg har litt ekstra tid lager jeg ofte dobbel porsjon, så har jeg i lunsjboksen dagen etter. God middag!

SONY DSC

SONY DSC
Kylling-avokado kjøttboller med pasta og pestosaus (2 personer) Total tid: 30 minutter

Kjøttbollene

1 pakke kyllingkjøttdeig

1 stor avokado, kutter i biter

1 hvitløksfedd, presset

1 stk sjalottløk, finhakket

Salt og pepper

 

Pasta etter anvisning på pakken

Pesto

Ruccola eller salat

Cherrytomater

  1. Hakk, press og kutt sjalottløk, hvitløksfedd og avokado. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Miks sammen med hendene. Fukt hendene og form til små kjøttboller i ønsket størrelse. Stek i en stekepanne med olje.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken
  3. Bland pasta med noen spiseskjeer pesto. Legg pasta i en skål, deretter kjøttbollene. Topp med salat og ruccola eller salat. 

Prøv også kylling-avokado hamburger her!

Saftig kyllingburger med avokado på under 20 minutter!

  • Skrevet 22.10.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Fugl

Hei,

Hamburger slår aldri feil, og denne håper jeg blir en like stor hit hos dere som det har blitt hos meg. Her får du en supersaftig og god burger på under 20 minutter! Den beste smaksopplevelsen får du med hjemmelaget hamburgerbrød. Det tar litt lenger tid å lage, men så blir det både bedre og du er sikret at kroppen får i seg masse gode næringsstoffer. Et tips er lage en stor porsjon når du har tid, og fryse ned. Da kan man overraske med hjemmelagde hamburgere når som helst. 

Håper det smaker :)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Saftig kyllingburger med avokado og ovnsbakte poteter - Gir 4-5 burgere.

Total tid: 15 minutter

Hamburger

1 pakke kyllingkjøttdeig

1 stor avokado, kutter i biter

1 hvitløksfedd, presset

1 stk sjalottløk (kan erstattes med annen type løk)

Salt og pepper

Dressing (2 ss creme fraiche, ½ ss Dijon sennep, ½ ts sitronsaft, salt og pepper)

 

Topping

Hjemmelagde hamburgerbrød - se oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1466777377_grove_hamburgerbrd.html

Salatblader

Cherrytomater

Ønsker du ovnsbakte poteter til? Her er en oppskrift: http://spisogyt.blogg.no/1466777783_bbq_kyllingburger_med.html

 

  1. Lag hamburgerbrød eller varm i ovnen.
  2. Lag hamburgerne. Skjær avokado, hvitløk og sjalottløk. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen med hendene. Fukt hendene og form hamburgere i ønsket størrelse. Stek hamburgerne i en stekepanne med olje til de er gjennomstekt.
  3. Skjær opp det du ønsker av salat og grønnsaker.
  4. Bland sammen dressingen og smør på et lag på hamburgerbrødet. Topp med salat, tomat og kyllingburgeren. Server gjerne med ovnsstekte poteter.      

Kylingsalat med spekeskinke, poteter, blåbær og nøtter

  • Skrevet 14.09.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Fugl

Hei, 

Jeg delte en blåbærsalat med dere forrige uke, og i dag kommer en ny vri av den! En salat med kylling, spekeskinke, poteter, blåbær, nøtter og masse gode grønnsaker. Passer både til lunsj og middag. 

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC Kyllingsalat med spekeskinke, poteter, blåbær og nøtter (1 person)

1-2 store never spinat eller annen salat

1 stk gulrot i skiver

1/2 stk paprika i strimler

1 stk tomat i skiver

2 håndfuller med blåbær

3 ts med cottage cheese

½ stk løk i skiver

½ stk avokado i terninger

1 håndfull mandler, grovt hakket

1 håndfull hasselnøtter, grovt hakket

3 skiver spekeskinke 

1 stk kyllingfilet

5 stk små poteter

Olivenolje

Salt og pepper

 

1. Start med potetene. Ha potetene i en ildfast form og hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Varm opp ovnen til varmluft 250 grader. Sett inn potetene og la de stå til potetskallet begynner å blåse seg opp. Da slår du ned varmen på 200 grader over-og undervarme og la de steke til de er gjennomstekt. Kjenn med en gaffel. 

2. Varm en panne og ha i olje. Stek kyllingen på svak varme til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

3. Vask og hakk opp grønnsaker og nøtter. Bland sammen alle ingrediensene til salaten i en bolle. Dryss over nøtter, blåbær og cottage cheese. Legg på 3 skiver med spekeskinke. 

4. Del potetene i to og skjær kyllingen i skiver. Ha det over salaten og server! 

Ny vri av favorittmiddagen!

  • Skrevet 05.09.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Fugl

Hei,

Jeg foretrekker raske middager som gir god næring, så derfor har innbakt kylling med pesto og serranoskinke vært en av mine favorittmiddager i flere år. Se oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1461594542_fylt_kyllingfilet_sur.html. Forrige uke prøvde jeg en ny vri. Jeg fylte kyllingen med pesto og cottage cheese. I tillegg serverte jeg den med en blåbærsalat og små ovnsstekte poteter. Supergodt og enkelt!

SONY DSC
Kylling med pesto, cottage cheese og spekeskinke med blåbærsalat og ovnsstekte poteter (1 person)

1 stk kyllingfilet

1 ts pesto

1 ts cottage cheese

2 stk spekeskinke

 

Ovnsstekte poteter

8-10 stk små poteter

Salt og pepper

Olivenolje

 

Blåbærsalat

1 neve spinat

½ stk gulrot

2 skiver paprika

2 skiver tomat

1 håndfull ferske blåbær

1 ts cottage cheese (kan sløyfes)

Noen ringer av rødløk

1 skive avokado

Noen mandler, hakkede

Noen hasselnøtter, hakkede

  1. Start med de ovnsstekte potetene. Varm opp ovnen til varmluft 250 grader. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir eller i en ildfast form. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett inn potetene og la de stå til potetskallet begynner å blåse seg opp. Da slår du ned varmen på 200 grader over-og undervarme og la de steke til de er gjennomstekt. Kjenn med en gaffel. 
  2. Mens potetene står i ovnen, kan du begynne på kyllingen. Stek kyllingen i en stekepanne med olje. Når den begynner å bli gjennomstekt, ta den av pannen og skjær et snitt i den. Ha i cottage cheese og pesto inni kyllingen og surr rundt spekeskinke. Legg tilbake i pannen og stek til den er gjennomstekt og spekeskinken er blitt crispy.
  3. Skjær opp ingrediensene til salaten og bland godt sammen. Serveres og nytes etter en topp treningsdag!

SONY DSC

 

BBQ kyllingburger med hjemmelaget hamburgerbrød og ovnsstekte poteter

  • Skrevet 08.07.2016 klokka 07:30
  • Kategori: Fugl

ÅRETS SOMMERBURGER! Er du ute etter en skikkelig god og saftig hamburger, så er denne noe for deg!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
BBQ kyllingburger med hjemmelaget hamburgerbrød og ovnsbakte poteter, 2 personer

4 stk kyllingfileter

BBQ-saus

 

Topping

Salatblader

1 stk bifftomat, skiver

½ - 1 stk avokado, skiver

Rødløk, skiver

1 pakke bacon

 

Ovnsstekte poteter

5-6 stk poteter

2 ss olivenolje

Salt og pepper

Paprikapulver og annet ønsket krydder

Evt friske urter

  1. Lag hamburgerbrød. Se fremgangsmåte under.
  2. Vask potetene godt og del i båter. Ha potetbåtene i en pose og bland med olje og krydder. Bland godt. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Stek potetene på 225 grader i 20-30 minutter til de er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene, så blir potetene ekstra sprø.
  3. Mens potetene steker, stek baconet i stekepannen. Legg til side og stek kyllingbrystene. Kyllingbrystene kan også stekes på grillen. Stek kyllingbrystene til de er gjennomstekt.
  4. Skjær opp salat, tomat, avokado og rødløk.
  5. Ha på et lag med BBQ-saus på hamburgerbrødet og topp med salat, tomat, avokado og rødløk. Legg kyllingen oppå og topp med bacon og hamburgerbrødet. Server med ovsnbakte poteter og BBQ-dipping. 

Grove hamburgerbrød

2,5 dl melk

1 dl vann

1 ss akasiehonning

¾-1 ts salt

½ stk fersk gjær eller tørrgjær (25 gram)

300 gram sammalt hvetemel, fin

200 gram hvetemel

3 ss rapsolje

Egg til pensling + sesamfrø

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Varm melk og vann til det er fingervarmt. Bland det inn i de tørre ingrediensene og elt for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en smidig og elastisk deig, ca 10 minutter. Tilsett mer mel eller vann dersom deigen er for klissete eller fast.
  2. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
  3. Ha deigen utover et melet bord. Del deigen i 6 emner hvis du ønsker store hamburgerbrød. Hvis du ønsker mindre, kan du dele de i 8-9 emner. Form hvert emne til boller, og trykk hver av de flate med håndflaten.
  4. La brødene etterheve i ca 30 minutter.
  5. Dersom hamburgerbrødene har hevet seg i høyden, kan du presse de forsiktig ned med håndflaten. Pensle brødene med egg og strø på sesamfrø.
  6. Stek brødene på varmluft ved 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hamburgerbrødene på rist. 

Fylt kyllingfilet surret i spekeskinke

  • Skrevet 28.04.2016 klokka 17:40
  • Kategori: Fugl

Hei, 

Denne retten lagde jeg for første gang med Marit Bjørgen da jeg var så heldig å være ambassadør for Sunn Jenteidrett i oppstarten, i forbindelse med lansering av kokeboken. Siden har den vært en stor favoritt som ofte står på menyen! 

SONY DSC

SONY DSC
Fylt kyllingfilet surret i spekeskinke med potetmos og salat (2-3 personer)

4 stk kyllingfileter

1 pakke spekeskinke

Pesto

Frisk basilikum

Tannpirkere (uten smak)

 

Potetmos

7 stk poteter

1 ½ dl melk

1 ss smør

Salt og pepper

 

Frisk salat

Salat

Paprika

Avokado

Tomat

  1. Skrell poteter og skjær de i biter, så det går fortere å koke. Legg de i en kjele og fyll opp med vann. Kok til de er møre.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader.
  3. Skjær et snitt langs siden av kyllingen og fyll med pesto inni. Legg basilikum oppå kyllingen. Ha spekeskinke rundt og stikk en tannpirker uten smak gjennom for å holde skinken på plass. Legg kyllingen i en ildfast form.
  4. Sett inn i ovnen og la det steke i ca 20-30 minutter, avhengig av ovn og størrelse på kyllingen.
  5. Når potetene er ferdig kokt, mos de med en stamper, gaffel eller annet. Tilsett melk og smør. Smak til med salt og pepper.
  6. Lag en frisk salat. 

SONY DSC

SONY DSC

Pastasalat med kylling og hjemmelaget rød pesto

  • Skrevet 26.04.2016 klokka 20:10
  • Kategori: Fugl

Hei,

Dette er min favorittrett for øyeblikket. Så mange gode smaker samlet i en skål. Salaten kan lages på tiden pastaen koker, så denne retten passer perfekt når man kommer hjem fra en treningsøkt eller lang dag på skole/jobb. Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet! Denne burde absolutt testes :) 

SONY DSC
Pastasalat med kylling og hjemmelaget rød pesto (2 personer)

2 stk kyllingfileter

Salt og pepper

190 g fullkornspasta penne

125 g soltørkede tomater

45 ml olivenolje

2 fedd hvitløk

1 ss tomatpurè

En håndfull frisk basilikum + basilikum til pynt

Pinjekjerner

Ruccola

Cherrytomater

1 stk avokado

1/2 stk rødløk

  1. Sett på en kjele med vann for å koke pasta. Ha i pasta og kok i henhold til instruksene på pakken.
  2. Skjær kylling i biter og stek i en stekepanne med olje. Krydre med salt og pepper. Sett til side når den er gjennomstekt.
  3. Ha soltørkede tomter, hvitløksfedd, tomatpuré og basilikum i en bolle. Kjør sammen med stavmikser til det er blandet. Tilsett olivenolje og kjør til en pesto konsistens.
  4. Vask ruccola og legg i to skåler. Skjær avokado, cherrytomater og rødløk. Legg oppå salaten.
  5. Stek pinjekjerner på middels varme i en liten tørr stekepanne. Det trengs ingen olje. Stek til de er gyllenbrune. Pass på å følge med og røre i de, så de ikke brenner seg.
  6. Når pastaen er ferdig, hell av vannet. Tilsett kylling og soltørkede tomater. Tilsett så mye rød pesto du ønsker, jeg brukte ca halvparten. Rør sammen, så det er godt blandet.
  7. Ha pasta og kyllingen oppå salaten. Topp med ristede pinjekjerner og basilikum.

SONY DSC

Kylling tikka masala

  • Skrevet 20.04.2016 klokka 17:17
  • Kategori: Fugl

Hei, 

I dag kommer det oppskrift på en god kyllingrett. Kylling er bra treningsmat som inneholder mye proteiner, og er perfekt å ha som middag etter en dag med hard styrketrening eller intervall. Tikka masala er en herlig indisk rett som har vært en favoritt i mange år. Spesielt godt med nanbrød og en frisk salat til. 

SONY DSC

SONY DSC

Kylling tikka masala - 4 personer

800 g kylling

Marinade

1,5 ss garam masala krydder (tandoori masala kan også brukes, fås kjøpt i matbutikk).

½ ss paprikapulver

½ ts chilipulver

1 fedd hvitløk, revet

1 ss frisk ingefær, revet

½ ts salt

1 dl yoghurt naturell

 

Saus

2 ss olje

1 stk rødløk, finhakket

1 ss frisk ingefær, revet

1 fedd hvitløk, revet

1 ss garam masala

1 ts chilipulver

1 ss paprikapulver

½ ts spisskummen

½ ts salt

2-3 stk tomater, finhakket

1 ss tomatpuré

3 dl fløte eller kokosmelk

Frisk koriander, finhakket

 

Tilbehør

Nanbrød

Ris

Frisk salat

  1. Skjær kyllingen i bite og ha den i en plastpose. Bland alle ingrediensene til marinaden og hell oppi plastposen med kyllingen. Miks posen godt, så marinaden er godt blandet. La kyllingen marinere i et par timer eller over natten i kjøleskapet.
  2. Stek kyllingen til den er gjennomstekt i en stekepanne.
  3. Ha olje i en kjele og bland sammen alle ingrediensene til sausen i kjelen. La det putre.
  4. Ha kyllingen over i kjelen med sausen når den er ferdig stekt.
  5. Serveres med ris, salat og nanbrød.

OBS! Ikke alle matbutikker har garam masala. Jeg har kjøpt garam masala krydder i en innvandrerbutikk. Krydderet kan også erstattes med tandoori masala som man får kjøpt i de fleste matbutikker.

SONY DSC

Kyllingrull med brokkolipuré

  • Skrevet 18.03.2016 klokka 20:29
  • Kategori: Fugl

Hei, 

Denne kyllingretten kan jeg anbefale i påsken! Masse gode og sunne smaker.

SONY DSC SONY DSC
Kyllingrull med brokkolipuré

Kylling:

4 stk kyllingbryst

1 pakke spekeskinke

Pesto

Frisk basilikum

Brokkolipuré:

1 stk brokkoli

1 ss smør

Melk til ønsket konsistens

Salt og pepper

Salat:

Salat

Paprika

Granateple

  1. Forvarm ovnen 180 grader. til Legg aluminiumsfolie på benken og legg først spekeskine på den. Deretter smør et lag med pesto oppå spekeskinken og legg basilikumblader oppå. Legg til slutt kyllingen oppå det hele og bruk aluminiumsfolien til å brette spekeskinken godt rundt kyllingen. Pakk den tett inn i aluminiumsfolien og sett i midt i ovnen i ca 30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  2. Sett på en kjele med lettsaltet vann. Del brokkoli i buketter og kok i vannet til de er møre. Hell av vannet. La brokkolien stå litt til på platen for å la vannet fordampe. Ha brokkolien i en food prosessor/blender. Tilsett smør og melk til ønsket konsistens (det trengs ikke mye). Kjør sammen til det blir en fin puré. Smak til med salt og pepper.
  3. Lag salaten og legg på tallerkenen. Ta ut kyllingen fra ovnen og skjær den i skiver. Legg skivene oppå salaten og ha brokkolipuré oppå hver kyllingbit. Strø granateple rundt. 

SONY DSC
 

Ingrid Landmark Tandrevolds fylte pitabrød

  • Skrevet 13.03.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Fugl

Hei, 

I dag er det siste dag av VM i Oslo, så derfor tenkte jeg det var fint å avslutte med oppskriften til en av de våre kommende skiskytterstjerner, Ingrid Landmark Tandrevold. Ingrid er VM-reserve og en del av juniorlandslaget i skiskyting. Hun har allerede rukket å få med seg flere medaljer hjem fra Norgesmesterskap, junior-VM og Europamesterskap. Ingrids ekstra gode lunsj/ekstra enkel middag er pitabrød eller tortilla fylt med kylling i mangosaus og andre godsaker! Jeg har testet den ut, og den anbefales på det sterkeste!

Foto: Norges skiskytterforbund /Spis og yt

SONY DSC Kylling i mangosaus - Ekstra god lunsj/ekstra enkel middag

Kylling i mangosaus:

3-4 kyllingfileter

1 mango

1 boks hakkede tomater

½ lime

½ chili

1 løk

1 paprika

Salt, pepper, spisskummen, paprikakrydder, koriander

1 stk kyllingbuljong

 

Guacamole:

2 avokado

½ lime

½ chili

1-2 tomater (middels str)

½ løk

Salt, pepper

(til alle løk- og tomathatere; man smaker verken løk eller tomat!! Det blir bare digg, jeg lover!)

 

Ellers:

Pitabrød/tortilla

Rømme

Nachochips

Ost

Grønnsaker etter hva man har (for eksempel vanlig salat, sukkererter, agurk, mer paprika, mais)

 

  1. Skjær opp kylling i små biter, og brun den i en panne med olje og de nevnte krydderne. Legg til side
  2. Kutt løk, paprika og chili (kutt opp hele chilien og bruk halve nå og resten i guacamolen) i biter, og la det steke på medium varme mens du lager mangosausen.
  3. Kutt opp en mango og bland det sammen med en boks hakkede tomater, saften av en halv lime, salt, pepper og de samme krydderne som du brukte på kyllingen. Pulveriser kyllingbuljong og ha det i sausen. Mos det litt med stavmikser, men gjerne la det være litt biter av mango igjen. Smak til balansen mellom salt, surt og søtt med salt, sukker og evt mer limesaft.
  4. Hell sausen over i pannen med løk, paprika og chili og tilsett kyllingen. La putre på lav varme til kyllingen er gjennomstekt.
  5. Bland sammen kuttet løk, tomat, avokado, chili, limesaft, salt og pepper i stavmikseren til en guacamole.
  6. Riv ost og sett fra det du har av grønnsaker tilgjengelig. Sukkererter, agurk, mer paprika, mais etc.
  7. Varm tortillas eller pitabrød (eller lag dem selv om du er en skikkelig flinkiss) og overfyll dem med mangokyllingen, rømme, ost, guacamole og grønnsaker :)SONY DSC
     

BBQ-kylling med søtpotetchips og frisk salt

  • Skrevet 10.02.2016 klokka 19:01
  • Kategori: Fugl

Hei, 

En rask og enkel middag i dag! Denne middagen mikset jeg sammen av det jeg fant i kjøleskapet her om dagen. Det blir definitivt ikke siste gang jeg lager den :) Søtpotetchips er et sunt og deilig tilbehør til maten. 

SONY DSC
SONY DSC BBQ-kylling med søtpotetchips og frisk salt (2 personer)

3-4 stk kyllingfileter

BBQ-saus

1-2 stk søtpotet (avhengig av størrelse)

1 stk avokado

Salat

1 stk avokado

8 stk cherrytomater

1-2 stk gulrot

Olivenolje

Salt og pepper

 

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Finn frem en kjele med vann. Skrell søtpotet og kutt i passe tykke staver. Ha de oppi kjelen med vannet og la det koke opp. La de koke i ca 5 minutter, så de så vidt er blitt møre. Da går det fortere å steke de!
  1. Ta søtpotet-stavene opp fra vannet og legg de på et stekebrett med bakepapir. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter til de har fått en fin farge og er sprø.
  1. Mens søtpotetchipsen steker marineres kyllingen i BBQ-saus. Stek den deretter i en stekepanne til den er gjennomstekt. Hvis kyllingen "mister" mye av BBQ-sausen under steking kan man marinere den igjen etter steking.
  1. Lag salaten. Kutt salat, avokado og cherrytomater. Riv gulrot eller bruk en spiralizer.
  1. GOD MIDDAG :)

SONY DSC
 

Tandoori kyllingwok i pitabrød

  • Skrevet 26.01.2016 klokka 14:00
  • Kategori: Fugl

Heisann,

I dag kommer et middagstips på en rask og smaksrik middag som er full av god næring! Fyll et grovt pitabrød med kylling tandoori, grønnsakswok og salat.  

SONY DSC
SONY DSC Tandoori kyllingwok i pitabrød (3-4 personer)

700 g kylling

4 ss tandoori spice krydder eller garam masala krydder (evt pose med tikka masala krydder)

½ boks kokosmelk

Wokede grønnsaker (Bruk gjerne frosne grønnsaker. Det er lettvint og gir faktisk mer næringsstoffer enn ferske nå om vinteren. Om vinteren er de fleste ferske grønnsaker i butikken importert. Det gjør at de ligger en stund på lager og mister en god del næringsstoffer. Grønnsaker som kommer fra lokal jord og blir fryst ned, opprettholder nesten 100% av næringsinnholdet.Tilsett gjerne paprika eller andre grønnsaker om det er noe posene med frosne grønnsaker mangler) 

5-6 stk grove pitabrød

Salat eller spinat

 

  1. Stek pitabrød som anvist på pakken eller lag hjemmelagde.
  1. Skjær kyllingen i strimler. Stek kyllingen i en stekepanne med olje på middels varme til kyllingen er gjennomstekt.
  1. Hakk grønnsaker og tilsett til stekepannen sammen med kyllingen. La det steke til grønnsakene er møre.
  1. Tilsett 4 ss krydder og ca ½ boks kokosmelk. La det surre, så alt er godt blandet.
  1. Skjær pitabrødet i to og fyll med salat og kyllingblandingen. 

SONY DSC

Thai kylling red curry

  • Skrevet 02.12.2015 klokka 15:07
  • Kategori: Fugl

Hei!

Dagens oppskrift er en hverdagsfavoritt. Full av næring og deilige smaker. Den er kjapp og enkel å lage. Litt sterk mat og mye gode grønnsaker er godt for immunforsvaret! 

Kylling red curry - 2 personer

 

2 stk kyllingfileter, i strimler

1 stk rød paprika

1 stk squash

1 ½ stk sitrongress

3 stk gulrøtter

1 ts frisk revet ingefær

1 boks kokosmelk

4 ts red curry paste

 

1 dl villris (kan erstattes med annen type ris)

1 ts fish sauce

¼ bit grønnsaksbuljong

½ stk lime

Frisk koriander til pynt

Cashewnøtter

 

  1. Legg 1 dl villris i bløt i minst 10 minutter. Hell av vannet etter 10 minutter. Tilsett risen til det kokende vannet. Tilsett ½ ts salt og la det koke i 45 minutter.
  1. Kutt opp alle grønnsakene i strimler og 1 ½ stk sitrongress i seks deler.
  1. Skjær kyllingen i strimler og stek i en stekepanne med olje. Legg til side
  1. Ha i olje i en gryte og stek grønsakene på høy varme. Tilsett curry paste, revet ingefær og sitrongress. Ønsker du gryten sterkere eller mildere, så tilsett mer eller mindre curry paste. Stek blandingen videre i 30 sekunder til 1 minutt. Curry paste fester seg lett til bunnen, så pass på å røre.
  1. Ha i kokosmelk, kyllingbuljong og fish sauce. La det koke videre på middels varme til curry-blandingen er varm. Ha i kyllingbitene.

Server curry-blandingen med ris, cashewnøtter, koriander og lime. Ta ut sitrongresset fra gryten. De gir en deilig sitronsmak til gryten, men er for harde for å spise. 



Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits