Spekemat til julebuffeten
SPEKEMAT TIL JULEBUFFETEN
Ulike typer spekemat
Cherrytomater
Ruccola
Reddiker
Friske bær (jordbær, blåbær, bringebær)
Syltet løk
Rømme
Flatbrød
Jeg la spekematen på en seng av ruccola. Pynt deretter med reddiker, bær og tomater rundt. Spekematen kan serveres med flatbrød, rømme og syltet løk. Syltet løk lages slik:
Syltet rødløk
1 rødløk
1 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1 dl vann
Først lager du en lake av hvitvinseddik, sukker og vann. Forholdet mellom eddik og sukker kan du justere alt etter om du synes laken blir for sur eller søt.
Ha hvitvinseddik, sukker og vann i en gryte, og varm opp til det koker og alt sukkeret er oppløst.
Mens syltelaken koker opp, kuttes rødløken i tynne båter. Overfør løken til et rent kokt glass, og hell over laken. La det avkjøles uten lokk til det når romtemperatur, ha på lokket, og sett i kjøleskapet. Den syltete røfløken er best om den får stå minst en dag, men kan fint serveres etter et par times tid.
Rødløken får en fin dyp rosafarge etter et par timer i laken. Løken holder seg lenge i kjøleskapet, men jeg tipper glasset blir raskt tomt når du har smakt på den.