hits

Torsk med pasta, sitron og pistasjnøtter

Heihei, 

Her kommer oppskrift på en enkel, sunn og god hverdagsmiddag!

SONY DSC
Torsk med pasta, sitron og pistasjnøtter, 4 personer

800 gram torskefileter

½ stk sitron

Litt olivenolje

Salt og pepper

Noen dryss chiliflak

Fullkornspasta etter anvisning på pakningen

2 stk hvitløksfedd

1 stk rødløk

250 gram fersk spinat

Pistasjnøtter

1 boks philidelphia, naturell

Parmesan

Avokado

Cherrytomater

 

  1. Smør en ildfast form med smør eller olje og lett fiskestykkene oppi. Riv skallet av ½ stk sitron. Pensle fiskstykkene med olivenolje og strø på sitronskall, salt og pepper. Klem over litt sitronsaft. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter til fisken er gjennomstekt.
  2. Vask og rens spinat. Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk. Stek hvitløk og løk til den er blank. Ha spinaten i pannen og sett på lokk. La det stå i ca 2 minutter.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken mens fisken steker. Sil av vannet når den er ferdig kokt. Ha den kokte pastaen i en serveringsbolle og rør i Philadelphia. Vend inn spinat og løken.
  4. Anretning: Skjær opp noen skiver avokado i terninger og noen cherrytomater. Ha litt av pastablandingen på en tallerken. Ha avokado og tomater oppå pastaen. Legg deretter torskefileten oppå og dryss over hakkede pistasjenøtter og parmesan. Ønsker du mer syre kan du sirkle over litt sitronsaft til slutt. 

SONY DSC

SONY DSC

Torsk på en seng av ovnsbakte grønnsaker

Hei,

Ovnbakte grønnsaker med ulike typer fisk er et fast innslag på ukesmenyen her i huset, og med så mange deilige norske rotgrønnsaker i butikken har denne retten blitt høstens favoritt. En fargerik rett som er full av smaker, næringsstoffer og ikke minst enkel å lage. Du kan velge de rotgrønnsakene du liker, og blande det til en herlig miks. Tallerkenen er fylt med grønnsaker, salat og torsk. Grønnsakene og salaten er næringstett mat som holder deg mett lenge. Torsken er en mager fisk og en super kilde til omega-3 og vitamin-D. Den er også rik på mineralet jod som er nødvendig for normal vekst. 

SONY DSC

 



TORSK PÅ EN SENG AV OVNSBAKTE GRØNNSAKER (2 personer)

FISKEN

600 gram torskefilet

Salt og pepper

 

OVNSBAKTE GRØNNSAKER

2 stk gulrøtter, i skiver

1 pastinakk, i skiver eller terninger

1 rødbete, i skiver eller terninger

1 stk gul bete, i skiver eller terninger

1 hvit bete, i skiver eller terninger

Andre grønnsaker som er gode: søtpotet, potet, løk, persillerot, sellerirot, neper, jordskokk, brokkoli, blomkål, eple, paprika, tomat

 

SALAT

Lag en deilig salat av det du har i kjøleskapet. Jeg brukte crispysalat, paprika, tomat, rødløk og mango.

 

  1. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.
  2. Skjær grønnsaker i passe biter. Mindre biter går fortere å steke. Ha de i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir på. Ha over olivenolje, salt og pepper.
  3. Bak i ovnen i 20-25 minutter. De siste 10-12 minuttene, legg inn torskefileter og stek til fisken såvidt faller fra hverandre og grønnsakene møre.
  4. Lag salaten mens grønnsakene stekes. Legg grønnsakene nederst, deretter salaten og til slutt fisken. Topp gjerne med litt pesto. 

Steinbit med epler, druer og mandler

Heihei, 

Kombinasjonen eple, druer og mandler med hvit fisk må dere prøve, det er så godt! Oppskrift finner du under :)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Steinbit med epler, druer og mandler + tilbehør - 3 personer

700-750 gram steinbit eller annen hvit fisk

2 stk norske epler

2 stk håndfuller med druer

En håndfull bladpersille

Salt og pepper

30 gram hakkede og ristede mandler

 

Salat 

Tomat i skiver

Olivenolje

 

Ovnsstekte poteter

Ca 800 gram små poteter (jeg brukte morenepotet)

En neve bladpersille

Olivenolje

Salt og pepper

 

  1. Start med potetene. Varm opp ovnen til varmluft 250 grader. Ha potetene i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir og hell over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett inn potetene og la de stå til potetskallet begynner å blåse seg opp. Da slår du ned varmen på 200 grader over-og undervarme og la de steke til de er gjennomstekt. Kjenn med en gaffel. Bland med bladpersille og olivenolje. 
  2. Sett deretter ovnen på 175 grader. Skjær opp fisken i fileter. Vask epler og druer. Skjær eplene i skiver og del druene i to. Ha litt olje i en ildfast form og legg fisken i. Ha epleskivene og druene rundt og mellom. Ha i litt bladpersille til slutt. Sett inn i ovnen og la den steke i ca 15-20 minutter. 

SONY DSC

 

Laksetaco i nanbrød

Heihei, 

Denne oppskriften ble jeg tipset om av en venninne. Den var supergod, så da må jeg dele den med dere også! En god variasjon til tacoen.

SONY DSC
Laksetaco i nanbrød (1 person)

1 stk nanbrød (eventuelt pitabrød) - Oppskrift på hjemmelaget nanbrød her: http://spisogyt.blogg.no/1457544541_nanbrd.html

1-2 stk laksefileter

1 ss tacokrydder - Lag hjemmelaget i en fei. Oppskrift her: http://spisogyt.blogg.no/1446667253_hjemmelaget_tacokrydd.html

En stor salat med det du liker. Feks mango, rødløk, tomater, mais, agurk, paprika og avokado

En ss yoghurt naturell eller tzatziki dressing (kan sløyfes)

 

  1. Skjær laks i biter og ha i en stekepanne med olje. Når laksen begynner å bli gjennomstekt, ha i tacokrydder og litt vann. La det surre til tacokrydderet har blandet seg godt.
  2. Mens laksen steker, lag en deilig salat med det du liker best.
  3. Lag hjemmelaget nanbrød eller stek nanbrød/pitabrød etter anvisning på pakken.
  4. Bland laksen sammen med salaten og ha fyllet på nanbrødet. Ha på en spiseskje yoghurt naturell og brett nanbrødet i to. Server!

SONY DSC

 

Balsamico og morellmarinert laks med potetmos

Heihei,

Sommerlig rett! De søte og gode morellene er en sommerfavoritt hos mange, inkludert meg selv. Morellene er deilig å spise slik de er, men kan også brukes syltetøy og saft, i salaten, i bakverk eller i middagsretten. Den norske sesongen for moreller er i juli og august. Jeg prøvde meg frem med å lage en morellsaus, noe som falt i smak. Sausen er frisk og søt på en gang. Bruk gjerne de morellene som begynner å bli godt modne og ikke er så fristende å spise.

SONY DSC

SONY DSC
Balsamico og morellmarinert laks med potetmos, 4 personer

600-800 gram laks

225 gram moreller, etter steinene er tatt bort

65 gram brunt sukker

60 ml balsamico vingegar

1 ss rødvinseddik

 

Potetmos

10 stk mellomstore poteter

2 ss smør

Ca 2 dl melk

1/4 ts revet muskatnøtt 

Salt og pepper 

 

  1. Sett på en kjele med vann til potetene. Skrell potetene og del de i terninger. Ha oppi potetene når vannet koker og la de kokes møre. Hell av vannet. Mos potetene og rør inn smør. Rør inn litt og litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Varm opp før servering. 
  2. Forvarm ovnen til 175 grader.
  3. Del morellene i to og ta ut steinene. Bland morellene, brunt sukker, balsamico og rødvinseddik i en kjele. Kok opp på middels/høy varme under omrøring for å løse opp sukkeret. Sett ned varmen og la det surre i ca 5 minutter på lav varme.
  4. Legg laksefiletene i en ildfast form. Ta ut 2-3 ss av sausen i en egen skål og ha det over/pensle fisken. Resten av sausen skal på etter steking.
  5. Stekes midt i ovnen i ca 8-12 minutter.
  6. Ha fisken over på tallerken. Bruk en skje til å ta over resten av morellsausen. 

Teriyakilaks med mangosalat og coucous

Hei, 

Dagens middagstips er en lakserett med deilige smaker! Teriyakisaus en en saus fra det japanske kjøkkenet, og sammen med mangosalat og couscous blir det en sommerlig, kjapp og sunn middagsrett. Teriyakisaus finner man i de fleste matbutikker.

SONY DSC

SONY DSC
Teriyakilaks med mangosalat og couscous, 2 personer

3-4 stk laksefileter

Ca 4 ss soyasaus

Ca 4 ss teriyakisaus

1/2 stk finhakket chili

1 ts revet frisk ingefær

2 ts sesamfrø

 

Mangosalat

Spinatblader

1/2-1 stk mango

1 stk paprika

1 stk vårløk

Couscous, mengde og fremgangsmåte etter anvisning på pakken

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland sammen soyasaus, teriyakisaus, chili, ingefær og sesamfrø til en saus.
  3. Legg laksen i en ildfast form og hell sausen over laksen. Stekes midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
  4. Kok couscous etter anvisning på pakken og kutt opp ingrediensene til salaten.

GOD MIDDAG :)

Laksepasta med hvit saus

Hei, 

En enkel pastarett med masse gode smaker. Jeg lagde en vanlig hvit saus, men tilsatte philadelphia ost med hvitløk og urter til sausen. Det satte en veldig god smak på sausen og retten.

SONY DSC

SONY DSC
Laks i hvit saus (2 personer)

4 stk laksefileter

Speltpasta, etter anvisning på pakken (Jeg brukte Spelt Conchiglioni pasta fra Olivers&Co, ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer)

6-8 stk cherrytomater

1/2 stk purre

Frisk basilikum

Hvit saus

1 ss smør

2 ss hvetemel

Ca 3 dl melk

1/2 boks philadelphia light (jeg brukte hvitløk og urter)

salt og pepper

Hvis du bruker philadelphia naturell, tilsett gjerne urter eller krydder etter smak. Gjerne muskat.

  1. Sett på pastavann og kok pasta etter anvisning på pakningen.
  2. Skjær laksen i biter. Stek den i en panne.
  3. Smelt smøret til sausen på medium varme i en kjele mens pastaen koker. Rør inn melet med en visp til den er klumpfri. Tilsett litt og litt melk mens du rører. La sausen tykne før du tilsetter mer melk. Tilsett melk til du er fornøyd med konsistensen, ikke for tynn eller tykk. Ta sausen av platen og tilsett philidelphia. La den smelte inn i sausen. Rør rundt og smak til med salt og pepper. Eventuelt mer krydder og urter om du har brukt philadelphia naturell.
  4. Skjær opp tomat og purre.
  5. Bland sammen pasta, saus og laks. Topp med basilikum, cherrytomater og purre.  

Tacomarinerte laksespyd med nanbrød

Heisann,

I dag er det sol og sommerlig temperatur, så da er det bare å invitere venner på denne fargerike sommermiddagen! Deilig og enkel sommermat som man kan hive på grillen eller steke i stekeovnen. 

SONY DSC

SONY DSC
Laksespyd med nanbrød (4 personer)

600-800 gram laks (jeg brukte Salmalaks)

1-2 rødløk

4 stk paprika i ulike farger

2 stk gulrøtter

7-10 stk cherrytomater

1 stk lime

Salt og pepper

Frisk koriander

Salat

Grillspyd

 

Marinade

4 ss olivenolje

1 ts spisskummin

½ ts paprikapulver

¼ ts hvitløkspulver

¼ ts chili flakes

 

Nanbrød (6 stk)

2 dl melk

2 ts sukker

1 pakke tørrgjær

1 ts salt

1 ts bakepulver

4 ss olivenolje

3 dl yoghurt naturell

600 gram hvetemel

Evt samsett med garam masala krydder eller finhakket hvitløk

Frisk koriander, hvitløk og smør til topping etter steking.

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til nanbrødet i en bolle.
  2. Varm melken til den er lunken og tilsett blandingen. Yoghurten skal ikke varmes. Tilsett olivenolje og kna deigen eller ha den i en kjøkkenmaskin. Deigen kan også smaksettes med krydder eller hvitløk.
  3. La deigen heve på et lunt sted i ca 45-60 minutter.
  4. Hvis du bruker grillspyd av tre, legg de i vann. La de ligge i 10-15 minutter. Dette for at de ikke skal ta fyr på grillen eller i ovnen.
  5. Skjær opp grønnsakene og laksen i terninger på ca samme størrelse.
  6. Lag marinaden til laksen i en skål eller i en pose. Ha lakseterningene oppi og bland det godt.
  7. Ta frem grillspydene og tre på grønnsakene og den marinerte laksen om hverandre. Legg de oppi en ildfast form.
  8. Ta frem nanbrøddeigen og ha den på et melet underlag. Kjevle ut deigen til avlange nanbrød.
  9. Forvarm ovnen til 250 grader. Stek nanbrødene på en pizzastein eller på et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 3-5 minutter. Det går fort, så følg med. Del et hvitløksfedd i to og gni utover nanbrødet. Ha på litt smør og dryss over koriander.
  10. La temperaturen på ovnen være 250 grader, og sett inn grillspydene. La de steke i 6-8 minutter, hvor det siste minuttet er på grillfunksjon (er ikke nødvendig for et bra resultat). Kan også stekes på grillen. Ha de da på en varm grill og stek de i 1-2 minutter på hver side.
  11. Legg grillspydene på et fat. Krydre med salt og pepper, klem over lime og dryss over koriander.

Serveres med nanbrød og en liten salat til. Gjerne guacamole også. 

SONY DSC

SONY DSC

 

Vetle Sjåstad Christiansens torskemiddag

Hei, 

Vetle Sjåstad Christiansen er en av våre kommende skiskytterstjerner. Han har vært en del av elitelaget i skiskyting, men valgte i år å gå over til privatlaget Team Mesterbakeren. Vetle var akkurat med på Europamesterskapet i Russland hvor han blant annet tok med seg en bronse og en 4 plass. I dag går han IBU cup i Martell i Italia, mens herrene i VM går normalprogram. Lykke til :)


Foto: www.skiskyting.no / Spis og yt
SONY DSC
Vetle Sjåstad Christiansens favorittmiddag - Torsk med bacon og søtpotetpuré (2 personer)

Lettsaltet torsk (500 g)

1 pakke bacon

Salat

Salat

Avokado

Tomat

Paprika

Søtpotetpuré

1 stk søtpotet

En skvett melk

1 ss smør

Salt og pepper

  1. Skrell søtpoteten og del den i små biter. Sett på en kjele med vann og kok til søtpotetene er møre (ca 8-10 minutter). Ha de ferdigkokte søtpotet-terningene i en foodprosessor sammen med smør og en skvett melk. Kjør sammen. Spe eventuelt på med mer melk for ønsket konsistens.
  2. Del torsken opp i filetstykker. Kok opp vann og deretter skru av platen. Sett platen til side og la torsken trekke i 7-15 minutter avhengig av størrelse.
  3. Skjær opp ingrediensene som er ønsket til en god salat. For eksempel salat, avokado, tomat og paprika.
  4. Skjær bacon i små biter og stek i en stekepanne med olje.

SONY DSC

 

Laksewrap

Heihei, 

I dag vil jeg dele en oppskrift på en kjapp, enkel og utrolig god rett - laksewrap! Den kan spises på farten, til lunsj eller til middag. 

SONY DSC Laksewrap (2-3 personer, avhengig av lunsj eller middag)

500 g laksefilet

4 stk grove tortillalefser (hjemmelagde her)

4 stk gulrøtter

2 stk eple

Lime

Mangochutney

Salat

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell og riv gulrot og eple i tynne stimler med et rivjern eller med spiralizer.
  1. Smak til med salt, pepper og limesaft.
  1. Krydre laksen med salt og pepper og stek i en stekepanne i noen minutter på hver side, ca 5 minutter tilsammen. Laksen kan også bakes i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.
  1. Sett inn tortillalefsene og la de varmes i noen minutter.
  1. Legg en tortillalefse på et skjærebrett. Smør på et lag med mangochutney og legg på salat, eple, gulrot og laks. Rull sammen wrapen og server til middag eller pakk inn i matpapir for å ha med på farten eller til lunsj.

SONY DSC

SONY DSC

Lag sushien hjemme - Makirull

Hei, 

Sushi time! I Norge er det blitt en stor trend med sushi. Nå finner man alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi på de fleste butikker, så da måtte jeg hive meg på trenden og prøve å lage makiruller. Det var mye lettere enn jeg trodde, og spesielt koselig er det å lage det sammen med andre! Makirullene kan fylles med forskjellige godsaker. I oppskriften under har jeg brukt mango, agurk og laks. Bare å legge igjen en kommentar hvis du har et sushi-tips å dele!

SONY DSC

SONY DSC Sushi - Makirull (2 personer)

Salmalaks (ca 200 gram)

250 gram sushiris

2 ss Sushi Su riseddik (kan også lages selv av riseddik, salt og sukker)

½ stk mango

½ stk agurk

4-5 stk noriark

Bambusmatte med plastfolie rundt

 

Tilbehør

Soyasaus

Wasabi

Ingefær, syltet

Sweet chili saus uten sukker

Mangochutney

Lime

 

Fremgangsmåte forklart og vist med bildene under. 

SONY DSC

Lag sushiris etter anvisning på pakken og skjær mango, agurk og laksefileten i strimler. Når risen er ferdig kokt, vend 2 ss riseddik inn i risen. Risen skal være klebrig og ikke for bløt. 


SONY DSC

Kle en bambusmatte med platfolie (plastfolie for renslighet/hygiene). Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten. Ha litt vann i en liten skål/bolle. Tilsett litt riseddik til vannet, dette for at risen ikke skal feste seg til hendene.

SONY DSC

SONY DSC

Dypp fingrene i vannbollen og fordel et jevnt lag med sushiris utover noriarket. La det bli igjen en centimeter på hver side som bildet. Dypp fingrene jevnlig, så det ikke klebrer seg. Legg laks, agurk og mango oppå risen. Rull sammen noriarket ved hjelp av bambusmatten. Press godt sammen, så rullen holder. Smør vann langt kanten på noriarket, så den limer seg sammen. Del hver rull i passe biter, ca 8 stykker.

SONY DSC

Kan serveres med soyasaus, wasabi, syltet ingefær, sweet chili saus og mangochutney! Makirullene kan også lages med avokado, ananas eller andre typer frukt/grønnsaker.

Torsk med potet- og pastinakkmos, chorizo- og granateplesalsa og frisk salat

Heihei, 

I dag står en torskerett på menyen! Torsken er en av de flotte fiskene vi har lett tilgang til i Norge. Torsk er en mager fisk og en super kilde til omega-3 og vitamin-D. Den er også rik på mineralet jod som er nødvendig for normal vekst. Sammen med potet- og pastinakkmos, chorizo- og granateplesalsa og en frisk salat har man et komplett måltid. 

SONY DSC

SONY DSC Torsk med potet/pastinakkmos, chorizo- og granateplesalsa og frisk salat

TORSK

800-1000 g torsk

Olje til steking

Grovt salt, rikelig

 

CHORIZO-OG GRANATEPLESALSA

4 stk chorizopølse

1 stk rød chili

1 stk granateple

En bunt gressløk, evt bladpersille

Saft fra lime

Olje til steking av chorizopølsene

 

POTET/PASTINAKKMOS

500 g potet (jeg brukte mandelpotet)

500 g pastinakk

2 ss smør

1 boks creme fraiche

½ ts malt muskatnøtt

Melk til passe konsistens

Salt og pepper

 

SALAT

Salat/spinat

Epler

 

  1. Del torsken i porsjonsstykker og strø på rikelig(!!) med grovt salt på torsken og la den ligge i kjøleskapet i 10-15 minutter. Det er for smakens skyld og gjør at torsken ikke faller ifra hverandre når den er gjennomstekt. Brukt et kjøkkenpapir å tørk av saltet på torsken etter 10-15 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader over-og undervarme til torsken.
  1. Mens torsken godgjør seg i saltet skrelles pastinakk og poteter. Del de i biter og ha de i en kjele med varmt vann for koking. La de koke til de er møre, ca 15-20 min. Mos pastinakk og potet med en stamper og rør inn smør, creme fraiche og muskatnøtt. Tilsett melk til passe konsistens og smak til med salt og pepper tilslutt.
  1. Legg torskefiletene i en ildfast form med olje og stek midt i ovnen ved 160 grader til torsken er gjennomstekt, ca 15 minutter. Følg med!
  1. Hakk chorizoenpølsen i biter og stek i en stekepanne med olje. Finhakk chili og ha det i stekepannen. Ta det av pannen og tilsett granateple, limesaft og gressløk.
  1. Lag en deilig salat og server til retten. Jeg brukte salat og epler

SONY DSC

SONY DSC

Salma på fargerik pastasalat

Hei, 

Fisk er lett og god mat som passer inn i julen. Her i huset varierer vi mellom de klassiske kjøttretter som pinnekjøttet og ribbe og fiskeretter. Oppskriften jeg vil dele med dere i dag er salmalaks servert på en fargerik og frisk pastasalat. I høst prøvde jeg pastaris for første gang, så det ble med i salaten. Pastaris er pasta forkledd som ris. En fin variasjon til penne og spaghetti.

SONY DSC

SONY DSC
Salma på fargerik pastasalat

Oppskrift til 4 personer

 

800 g salmalaks eller annen laks

1,5 dl pastaris eller annen type pasta

1 stk granateple

1 pose minigulrøtter

12 stk cherrytomater

1 stk rødløk

1 gul paprika

2 stk stangselleri

12 stk sukkererter

1 pakke ruccolasalat

½ pakke crispysalat

Salt og pepper

 

  1. Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Salt laksen rikelig og sett kjølig i ca 30 minutter. Ta av saltet og ha laksen i en ildfast form med olje. Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter.
  1. Kok opp ca 3 dl vann til pastarisen. Ha i litt salt og kok pastarisen på svak varme i ca 10-11 minutter.
  1. Kok opp vann til sukkerertene i en liten kjele. Ha oppi litt salt og ha sukkerertene oppi i ca 1 minutt. Skyll sukkerertene i kaldt vann etterpå for å få de sprø.
  1. Kutt opp og lag salat av granateple, minigulrøtter, rødløk, paprika, stangselleri, sukkerter, ruccolasalat og crispysalat. Legg salaten på fire tallerkener og bland inn pastarisen. Legg et stykke laks på toppen og krydre med litt salt og pepper.

SONY DSC
SONY DSC

Innbakt laks i butterdeig

Hei! 

I går kom vinteren til Lillehammer, så nå er OL-byen endelig hvit. I dag har jeg testet skiforholdene på Birkebeineren Skistadion. Dagens oppskrift er en middagsfavoritt her i huset. Med laks, spinat, salat og pasta på tallerkenen fylles alle lagrene opp, og kroppen er klar for å yte mer. 

En porsjon laks dekker dagsbehovet for både omega-3-fettsyrer og D-vitaminer. Med spinat oppå blir det et supermåltid. Spinat er en grønnsak som er på toppen blant bladgrønnsaker når det gjelder næringsinnhold. Den grønne fargen forteller oss at den inneholder mye gode næringsstoffer. Jo grønnere farge salaten har, desto mer næringsstoffer inneholder den.

Innbakt laks i butterdeig - 2 porsjoner

2-3 stk laksefileter

2-3 plater butterdeig

Frosne spinatputer

Salt og pepper

1 stk egg

Sweet chili saus (oppskrift på hjemmelaget her)

Fullkornspasta

God salat

 

  1. Ta ut butterdeigen av fryseren og la den tine i 10-20 minutter. Da blir den lettere å jobbe med. Forvarm ovnen til 200 grader.
  1. Kjevle ut butterdeigen, ca 2 mm tykkelse og så stor at det er plass til å pakke inn laksen. Bruk gjerne litt hvetemel sånn at ikke butterdeigen fester seg til kjevlen.
  1. Legg laksen midt på deigen. Krydre med salt og pepper og ha over spinat. På bildet under brukte jeg fersk spinat, men jeg vil anbefale frosne spinatputer. Det gir mer smak. Bruk ca 3 stk spinatputer til hver laksefilet. Pakk butterdeigen rundt laksen. 
  1. Pensle butterdeigen med egg. Dryss over sesamfrøene. Legg laksepakkene i en ildfast form med olje eller på et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 25-35 minutter til de er gylne. Følg med underveis!
  1. Kok pasta og lag salat imens laksen steker. Det er også tid til å lage hjemmelaget sweet chili saus (oppskrift her).


Torsk med ovnsbakte rotgrønnsaker, pesto og pinjekjerner

Hei!

I dag kommer en torskeoppskrift med deilige rotgrønnsaker til. Sunn og enkelt å lage! Ovnsbakte rotgrønnsaker er et av mine favoritt-tilbehør til mat. Det smaker fantastisk godt sammen med både kjøtt og fisk. I tillegg får man en fargerik tallerken fylt med masse gode næringsstoffer! Torsk med ovnsbakte rotgrønnsaker, pesto og pinjekjerner

Oppskriften holder til to personer

400-500 g torskefilet

Litt sitronsaft

Salt og pepper

Pinjekjerner eller mandler til topping

Grønnsaker: Bruk det du har tilgjengelig. Jeg brukte 2-3 stk gulrøtter, 1 stk pastinakk, 1 stk rødbete, ½ brokkoli, ½ sellerirot og 2 stk gulbete)

 

Hjemmelaget pesto med mandler

1 dl basilikum

1 fedd hvitløk

20 gram mandler

2 ss revet parmesanost

½ dl olivenolje

En liten klem sitronsaft

Salt og pepper

 

  1. Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme. Skjær opp grønnsakene og ha det i en ildfast form eller stekeplate med bakepapir. Ha over litt olivenolje og krydre grønnsakene med salt og pepper. Stekes midt i ovnen til de har fått en gylden farge, ca 30-40 minutter. Rør i grønnsakene et par ganger underveis i steketiden. Gjør klar fisken, den skal inn i ovnen når det er 10-15 minutter igjen av steketiden til grønnsakene.
  1. Imens grønnsakene steker lages pesto. Hvis mandlene har skall, start med å ha mandlene i en kjele med vann og kok opp. La de koke i ca 1 minutt før du tar kjelen av platen og skyller i kaldt vann. Klem på mandlene for at skallet skal gli av. Ta deretter litt olivenolje i kjelen og rist mandlene lett. Bland basilikum, hvitløk, sitron, salt, pepper og olje i en stavmikser eller liknende. Kjør til alle ingrediensene er knust. Spe på med mer olje etter ønsket konsistens. Smak til med sitron, salt og pepper. Hvis man ønsker en sterkere pesto kan man tilsette mer hvitløk.
  1. Skjær opp torsken i fine fileter. Drypp litt sitronsaft over filetene og krydre med salt og pepper. Smør et lag pesto oppå fisken og sett i ovnen når det er ca 10-15 minutter igjen av steketiden til grønnsakene.

Topp med pinjekjerner eller mandler og server! 




 

Fargerik fiskesuppe med torsk

Hei!

Rydd plass til fisken med skjegget! Vi er så heldige å ha førsteklasses råvarer svømmende ved vår langstrakte kyst. Dette må vi passe på å utnytte! Torsken er en av de flotte fiskene vi har lett tilgang til i Norge. Torsk er en mager fisk og en super kilde til omega-3 og vitamin-D. Den er også rik på mineralet jod som er nødvendig for normal vekst. Fargerik fiskesuppe med torsk - 4 personer

800 g torsk

1 boks kokosmelk (4 dl)

1 beger creme fraiche (300 g)

6 dl vann

2 stk fiskebuljong

3 ss maizena

½ - 1 stk brokkoli

2-3 stk gulrøtter

1 stk rødløk

5 stk cherrytomtater til topping

½ pakke bacon eller spekeskinke til topping

Salt og pepper

 

  1. Start med å skjære grønnsaker, torsk og bacon: gulrøtter i skiver, løk i strimler, brokkoli i buketter og torsk og bacon i terninger.
  1. Kok deretter opp fiskebuljong med vann og kokosmelk i en kjele. Tilsett gulrøtter, løk og brokkoli og la det koke i 4 minutter.
  1. Rør ut 3 ss maizena i litt kaldt vann til det ikke er noen klumper. Tilsett maizenajevningen til den kokende suppen under omrøring. La det småkoke videre i 2 minutter. 
  1. Tilsett creme fraiche til suppen og smak til med salt og pepper.
  1. Senk temperaturen og tilsett terningene av torsken oppi gryta. La de trekke i ca 5 minutter. Stek bacon imens torsken trekker.

 

Topp suppen med baconterninger og tomatbåter. Server med et godt brød eller rundstykker til :)





Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign