Varm julekakao

  • Skrevet 17.12.2016 klokka 11:00
  • Kategori: Drikke

LUKE 17! Nå er det bare en uke igjen til julaften. Ta en pause og nyt en varm snømann kakao. 

SONY DSC
Snømann kakao (2 kopper)

100 gram kokesjokolade

Ca 4 dl melk

1/2 dl kremfløte til krem

Snømann: Smeltet mørk sjokolade til knapper, øyne og munn, marshmellow, orange godteri til nese, salte stenger til bein og armer

  1. Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm opp på middels varme. Rør hele tiden. Ha kakaoen i passende kopper.
  2. Pisk kremfløten til krem og ha oppå. Lag en snømann og legg oppå kremen. NYTES!

 

Hvit snømann kakao (2 kopper)

Hvit sjokolade har en søtere smak enn den mørke sjokoladen.

5 dl melk

100 gram hvit sjokolade

½ ts vaniljeessens

Litt salt

1/2 dl kremfløte til krem

Snømann: Smeltet mørk sjokolade til knapper, øyne og munn, marshmellow, orange godteri til nese, salte stenger til bein og armer

  1. Kok forsiktig opp melk, pass på at melken ikke brenner seg.
  2. Skru kjelen ned på svak varme eller trekk til siden. Tilsett grovt hakket hvit sjokolade, vaniljeessens og litt salt. Rør rundt til sjokoladen har smeltet. Ha kakaoen i passende kopper. Pisk kremfløten til krem og ha oppå. Lag en snømann og ha oppå. NYTES!

SONY DSC

 

Blåbærgløgg

  • Skrevet 05.12.2015 klokka 17:46
  • Kategori: Drikke

Hei! 

Årets julegløgg! Denne må dere prøve. Gløggen er rene antioksidantbomben som gir immunforsvaret et ekstra boost nå i vintermørket. Blåbærgløggen er en av de beste jeg har smakt. Inspirasjonen til denne oppskriften har jeg hentet fra Berit Nordstrand.

Flere varianter av butikkjøpt gløgg er tilsatt sukker og konserveringsmidler, så da er det midt i blinken med en gløgg uten sukker som styrker immunforsvaret. Blåbærgløggen smaker ekstra godt med pepperkaker til. Se oppskrift på bestemors pepperkaker her.Blåbærgløgg

Oppskrift til 4 personer

 

500-550 gram frosne blåbær

10 dl vann

6 ss honning

10-12 stk nellikspiker

1 stk frøene fra vaniljestang

3-4 stk tynne skiver ingefær

2 stk kanelstenger

2 stk stjernanis

2 ss sitronsaft

 

  1. Ha frosne blåbær og vann i en kjele og la det koke på lav varme.
  1. Avkjøl litt før blandingen helles over i en foodprosessor. Sett den gjerne ut i kulden i noen minutter. 
  1. Kjør blandingen i en foodprosessoren eller stavmikser til den er jevn, ca et minutt. Pass på at foodprosessoren er tett, eller ha et kjøkkenhåndkle over foodprosessoren for å passe på at det ikke spruter blåbærsaft. 
  1. Ha blåbærsaften tilbake i kjelen og tilsett honning, krydder, sitronsaft og ingefær. Skjær av skallet på ingefæren. 
  1. La gløggen trekke i 10 minutter på laveste varme. Slå av varmen og la blandingen stå å trekke under lokk i 30 minutter eller lenger. Da tar gløggen til seg mest mulig smak fra krydderne.
  1. Sil gløggen gjennom en sil.
  1. Varm opp gløggen og server med rosiner og hakkende mandler.

 

Gløggen kan også helles på flasker og oppbevares i kjøleskapet frem til servering. 



Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits