BAKT RISKREM MED BRINGEBÆRSAUS OG NØTTER

 • Skrevet 16.12.2016 klokka 10:46
 • Kategori: Dessert

Hei, 

Vi spiser alltid riskrem i julen, og i år har jeg prøvd meg på en ny variant. Den ble så lett og luftig etter å ha stått noen minutter i ovnen, så denne skal jeg garantert servere til dessert etter en julemiddag. 

SONY DSC BAKT RISKREM MED BRINGEBÆRSAUS OG NØTTER (6 PERSONER)

900 gram risengrynsgrøt eller risengrynsgrøt lagd av 2 dl grøtris, 4 dl vann, 10 dl melk og ¼ ts salt

2 dl kremfløte

25-35 gram melis

2 ts vaniljesukker

Hakkede nøtter etter ønske (hasselnøtter, valnøtter, mandler)

Bringebærsaus: 300 gram frosne bringebær og 25 gram melis

 1. Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La grøtrisen småkoke til vannet nesten er kokt inn, i ca 10 minutter. Tilsett melken og la det stå og tykne på svak varme i ca 45 minutter under lokk. Rør av og til. Avkjøl grøten. Har du ferdigkjøpt risengrynsgrøt kan du hoppe over dette steget.
 2. Sett ovnen på 125 grader.
 3. Visp fløte til krem, og vend kremen i den avkjølte grøten. Smak til med melis og vaniljesukker. Fyll grøten i 6 små ildfaste former.
 4. Bak dem 10-15 minutter i ovnen før servering. Mens riskremen bakes i ovnen, lag bringebærsausen i en kjele. Varm opp de frosne bringebærene og smak til med melis.  Server riskremen med hakkede nøtter og bringebærsaus.

SONY DSC SONY DSC

Blåbærpai med kokos - glutenfri

 • Skrevet 24.09.2016 klokka 08:00
 • Kategori: Dessert

Hei, 

Har du vært på blåbærtur eller har du fryseren full av sommeren og høstens bær? Da kan du bake en smuldrepai. Alle bær fungerer, og miks gjerne flere sorter. Her kommer et et glutenfritt alternativ til blåbærcrumble/pai. Denne falt veldig i smak hos de jeg serverte den til. 

SONY DSC

SONY DSC
Små glutenfrie blåbærpaier - 3 porsjoner

350 gram blåbær, ferske eller frosne (andre bær kan også brukes)

15 gram sukker 

10 gram potetmel

 

Crumblemassen

70 gram smør, romtemperert

25 gram havregryn

10 gram sukker

15 gram kokosmasse

20 gram rismel

Evt kan man tilsette en neve hakkede mandler og litt kanel om ønskelig

 

 1. Mål opp 70 gram smør og skjær i terninger. La det stå i romtemperatur litt, så det blir mykt. 
 2. Bland blåbærene med 15 gram sukker og potetmel
 3. Ha havregryn, sukker, kokosmasse og rismel i en bolle. Ha i smørterningene og smuldre smøret inn i blandingen til du får en smuldrete deig. 
 4. Legg blåbærene i bunnen av tre porsjonsskåler eller ha alt i en liten ildfast form. Smuldre over paideigen og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, avhengig av ovn.

Serveres med vaniljekesam, yoghurt, is eller vaniljesaus. 

Tips! Rismel får man kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Rismel er mel laget av finmalt ris og fungerer som en erstatning for hvetemel. Rismel er en god kilde til vitamin B og fiber. Det er skånsomt for følsomme mager. Hvis du ikke har rismel, kan du erstatte det med hvetemel i oppskriften (da blir den ikke glutenfri).

Høstens beste og enkleste dessert - Blåbærcrumble

 • Skrevet 27.08.2016 klokka 12:44
 • Kategori: Dessert

Hei, 

LØRDAGSDESSERT! Denne desserten har jeg gledet meg til å dele med dere, for crumble/smuldrepai med bær er min absolutte favorittdessert. Den er så lett å lage, også smaker den helt himmelsk. Et stort pluss er også at man kan forberede den flere dager før den skal serveres. Crumblemassen kan lages og oppbevares i kjøleskap. Man kan lage smuldrepai med mange andre typer frukt og bær også. Prøv for eksempel epler, rips, plommer, solbær, bringebær, bjørnebær, jordbær og multer. Og gjerne en blanding av ulike typer frukt og bær. Jeg har test ut blåbær, rips og villbringebær, og det var en supergod kombinasjon.

SONY DSC

BLÅBÆR! Det er rekordstore mengder blåbær i skogen og på fjellet i år, så nå er det bare å dra på blåbærtur. Blåbær inneholder mye antioksidanter, og er faktisk blant topp fem over matvarer med mye antioksidanter. I tillegg inneholder blåbær mineraler, c-vitamin, naturlig fiber og fruktsyrer. En superbær som styrker immunforsvaret og holder forkjølelsen borte. Jeg har fryst ned mange poser med hele blåbær, så har jeg til havregrøten, yoghurt og granola, smuldrepai, scones og smoothie utover vinteren. 

SONY DSC

SONY DSC
Høstens beste dessert - BLÅBÆRCRUMBLE (4-6 personer)

Blåbærfyll

400 gram blåbær

2-3 ts melis

 

Crumblemasse

80 gram hvetemel 

80 gram havregryn

40 gram sukker

70 gram smør

evt 30 gram hakkede mandler

 

 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Lag crumblemassen i en bolle. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Smelt smør og tilsett i blandingen. Bruk en sleiv til å røre sammen til deigen blir smuldrete. Smuldre det gjerne inn med fingrene også.
 3. Ha blåbær i en ildfast form. Strø 2-3 ts melis over blåbærene. Fordel crumblemassen over blåbærene, så de er dekt. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter, til crumblemassen har fått en gylden farge. Følg med på steketiden da den kan variere fra ovn til ovn.

Serveres varm med vaniljekesam!

SONY DSC

SONY DSC
 

Frisk sommerdessert!

 • Skrevet 02.08.2016 klokka 17:29
 • Kategori: Dessert

Hei,

Nå er jeg tilbake fra Blinkfestivalen i Sandnes. Det har vært morsomme dager med konkurranser. Nå skal det siste av sommeren og de fantastiske norske jordbærene nytes, så her kommer er en superrask, sunn og enkel dessert! 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Frisk sommerdessert, 4 personer

En kurv jordbær

400 gram gresk yoghurt vanilje eller naturell

1-2 ss akasiehonning

½ ts kanel

Saften fra ½ - 1 stk lime

En klype salt (kan sløyfes)

Ta av stilken på jordbær og ha det i en bolle. Klem ut saften av limen over jordbærene og bland forsiktig. Bland sammen yoghurt, honning og salt i en annen bolle. Sett frem de to bollene eller ha det over i fire serveringsboller. Hell litt honning over hver serveringsskål og dryss kanel over. Nytes!

Bringebærdrøm på pinne i sommervarmen!

 • Skrevet 22.07.2016 klokka 21:00
 • Kategori: Dessert

Hei,

For noen fantastiske og varme sommerdager det har vært de siste dagene! Det er meldt sol og varmt i hele Norge i helgen også, så hva med å kjøle seg ned med en sunn saftis med bare tre ingredienser? Denne er rene sommerdrømmen! 

SONY DSC

SONY DSC
Bringebær ispinne

450 gram vannmelon

200 gram frossen bringebær

En liten bit ingefær

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør sammen til alt er blandet. Ha over i seks isformer og frys ned noen timer til isen er fryst. Nytes i sommervarmen :)

SONY DSC

SONY DSC

Mangosorbet på 5 minutter!

 • Skrevet 05.07.2016 klokka 10:58
 • Kategori: Dessert

Hei,

Is hører sommeren til, og mangois er en av mine favoritter. Denne friske og gode isen er en sunnere variant, men jeg synes den var supergod på smak. Å lage hjemmelaget is er ikke vanskelig. Denne lager seg på 5 minutter, er uten sukker og man kan servere den med en gang uten frysing! Man kan også fryse isen, men da må man ta den opp i litt tid før den skal serveres, siden den blir ganske hard. Kommenter gjerne hva du synes! 

SONY DSC

SONY DSC
Mango sorbetis/yoghurtis på 5 minutter, 2-3 personer

300 gram frossen mango

6 ss gresk yoghurt naturell

1/2 - 1 ts saft av sitron

1 ss akasiehonning

 

Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller stavmikser til du får konsistensen til mykis. Man må være litt tålmodig i starten når man kjører den i food prosessor. Da må man kjøre den litt, også stoppe og dytte litt ned med en slikkepott. Plutselig løsner det, og man får en fin konsistens. Server med en gang eller frys i fryseren. Jeg frøys den i høye muffinsformer, så kan man ta opp i porsjoner når man får lyst på eller servere en til hver i beger. Isen blir ganske hard etter noen timer i fryseren, så ta den opp i litt tid før servering.

SONY DSC

Rabarbrasuppe med jordbær, vaniljekesam og havrekjeks

 • Skrevet 18.06.2016 klokka 12:00
 • Kategori: Dessert

Hei, 

Akkurat nå er rabarbra på sitt beste, så da er det bare å hive seg over den sunne planten. Rabarbra skal helst plukkes og spises før St.Hans. Etter det inneholder den for mye syre og blir for trevlete. Rabarbra er rik på A-, B- og C-vitaminer, i tillegg til mineralene kalium, kalsium, jern og magnesium. Rabarbra inneholder hele 94% vann. Bladene er giftige og kan ikke spises.

SONY DSC

SONY DSC
Rabarbrasuppe med jordbær, vaniljekesam og havrekjeks - 4 personer

500 gram skrelt rabarbra kutter i centimeter store biter

300 gram jordbær

1 stk vaniljestang

8 dl vann

100 g rårørsukker eller rørsukker/evt vanlig sukker

4 ss vaniljekesam

1 stk Digestive eller annen havrekjeks

 1. Skrell og vask rabarbra godt og skjær den opp i ca 1 cm store biter.
 2. Kok opp vann og tilsett sukker. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha både vaniljefrø og stengene oppi sukkervannet.
 3. La det koke til sukkeret er oppløst.
 4. Tilsett rabarbraen og la suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til og tilsett mer sukker om nødvendig. Jeg liker den litt syrlig.
 5. Del opp jordbærene i biter. Når suppen har kokt i ca 7 minutter, tilsett jordbærene og la det småkoke i noen få minutter til.
 6. Fjern vaniljestangen og server suppen varm, lunket eller kald med litt vaniljekesam og knust digestive kjeks.

TIPS! Rabarbra kan fint fryses om du ikke rekker å spise opp alt før St.Hans. Frys rabarbra i biter og bruk bitene til rabarbrasuppe, smoothie eller rabarbrapai gjennom hele høsten og vinteren.

SONY DSC
 

Bakt eple med nøtter, rosiner, krydder og yoghurt

 • Skrevet 04.06.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Dessert

Heisann, 

Bakt eple med nøtter, rosiner, krydder og yoghurt er en knasende sprø og god kombinasjon. Den kan både serveres som dessert eller spises til frokost. 

SONY DSC

SONY DSC
Bakt eple med nøtter, rosiner, krydder og yoghurt (til 6 personer)

50 gram havregryn

En klype salt

25 gram rosiner eller tranebær

1 ts kanel

½ ts malt ingefær

½ ts allehånde, malt

6 stk grønne epler (rødt fungerer også)

5 ss kokende vann

1 håndfull mandler, grovhakket

Yoghurt naturell

 1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
 2. Miks sammen havregryn, salt, rosiner, kanel, ingefær og allehånde i en liten bolle.
 3. Kutt av toppen på eplet, ca 1-2 cm ned. Sett toppen til side. Stikk ut kjernehuset. Fyll kjernehuset med havregrynsblandingen og sett i en ildfast form med 5 ss kokende vann i. Sett på eplelokket og stek til eplene er møre, ca 20 minutter.
 4. Hakk mandler og dryss over eplet. Serveres varmt med yohurt naturell ved siden av.

Sunn dessertpai med vaniljekesam, bringebær og mango

 • Skrevet 09.04.2016 klokka 12:30
 • Kategori: Dessert

Hei,

Duften av hjemmelaget pai på kjøkkenet er herlig! Jeg fikk lyst på noe godt i går kveld, så da mikset jeg sammen en sunnere paibunn på noen minutter og satte i ovnen. Raskt og utrolig godt. Disse kommer det definitivt til å bli lagd mer av! 

SONY DSC

SONY DSC
Sunn dessertpai med vaniljekesam, bringebær og mango (Gir 2-3 små paier) 

Paibunn

85 g hvetemel

30 gram havregryn

25 gram smør

1 ss honning

1 egg

 

Fyll

Vaniljekesam eller vaniljeyoghurt

Bringebær

Mango

Evt flytende karamell eller lemon curd

 1. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme. Smelt smør og honning. Ha et egg i en bakebolle. Visp lett og bland inn mel og havregryn. Tilsett smøret og honningen. Rør sammen den litt klissete deigen.
 2. Smør 2-3 små paiformer med smør. Fukt hendene og klem deigen utover formene (med fuktige hender fester ikke deigen seg til fingrene).
 3. Stek i 15-20 minutter midt i ovnen til den er gylden.
 4. Avkjøl og fyll paien med vaniljekesam, bringebær og mango. 

SONY DSC

SONY DSC

 

Påskedessert

 • Skrevet 21.03.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Dessert

Hei,

Kvikk Lunsj og appelsin hører påsken til, så hva med å servere en rask og veldig god dessert med Kvikk Lunsj, appelsin og vaniljekesam?  

SONY DSC
Påskedessert - 2 personer

2 pakker Kvikk Lunsj

1 stk appelsin

1 boks vaniljekesam

 

Hakk opp to remser kvikk lunsj i biter og legg nederst i et glass. Legg et lag med vaniljekesam oppå og pynt med oppskåret appelsin og en kvikk lunsj. 

SONY DSC

Sjokoladefondant

 • Skrevet 13.02.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Dessert

Hei, 

The chocolate heaven! Et desserttips til morgendagens valentinsdag og morsdag. En klassiker som sjelden slår feil. Sjokoladefondanten er stekt ytterst, men flytende inni. I det man setter skjeen i kaken vil det renne ut et herlig sjokoladefyll. Perfekt måte å avslutte et deilig måltid på.

SONY DSC Sjokoladefondant 

75 g mørk sjokolade

60 g smør

60 g sukker

40 g siktet hvetemel

2 egg

2 stk små ildfaste former

Bær/frukt

Vaniljeis

 

 1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Ha smør og sukker i en kjele og la det smelte på svak varme. Del/hakk sjokoladen. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte.
 1. Sikt hvetemel og rør det inn i røren. Ha eggene inn i sjokoladedeigen, ett av gangen.
 1. Smør to porsjonsformer med smør og dryss litt mel rundt i formen. Da slipper fondanten lett (doble muffinsformer fungerer også.) Fyll formene 3/4 fulle med deigen.
 1. Sjokoladefondanten stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på formene, så følg godt med eller prøv med en fondant først. Når det øverste laget akkurat har stivnet er kaken ferdig. Da er den flytende inni.
 1. Hvelv sjokoladefondanten på tallerkenene og vent litt før du løfter forsiktig opp formen. Når du setter skjeen i kaken vil det renne et deilig sjokoladefyll ut! Dryss litt melis over og server med vaniljeis og frisk bær.

Deigen kan lages en stund i forveien.

SONY DSC

Eplecrumble

 • Skrevet 21.11.2015 klokka 14:05
 • Kategori: Dessert

Hei! 

Eplecrumble er en sikker vinner! De norske eplene er fortsatt å finne i butikk, så det må utnyttes. I tillegg til at denne desserten er fanstastisk god, så er den enkel og rask å lage! Et stort pluss er også at man kan forberede den flere dager før den skal serveres. Crumblemassen kan lages og oppbevares i kjøleskap og krydderblandingen kan man blande og oppbevare tørt i et tett glass.

 

Eplecrumble - 2 porsjoner

Crumble

45 g siktet speltmel

40 g havregryn

45 g melis

4 ss smør, smeltet

En klype salt

 

Eplefyll

3 stk epler

Frøene av ¼ vaniljestang

1 ts kanel

½ ts kardemomme

½ ts malt ingefær

4 ss sukker

 

 1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft med grill. Begynn med eplefyllet. Bland sammen frøene av vaniljestang, kanel, kardemomme, ingefær og sukker i en liten bolle. Skrell eplene. Ta ut kjernen og kutt eplene i små biter.
 1. Ha eplene og krydderblandingen i en kjele. La det koke på medium varme under omrøring i ca. 5 minutter til eplene blir blanke og møre. 
 1. Lag crumblemassen i en annen bolle. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Smelt 4 ss smør og tilsett i blandingen. Bruk en sleiv til å røre sammen masse til den blir smuldrete.
 1. Fordel epleblandingen i to små ildfaste former som tåler å stå i ovnen på høy varme. Strø crumblemassen over eplene. Stekes midt i ovnen i ca.15 minutter til crumblen har fått en gylden brun farge. Følg med på steketiden da den kan variere fra ovn til ovn. Med grillfunksjonen skjer fargeforandringene fort.

 

Server desserten med gresk yoghurt naturell eller vaniljekesam. Yoghurtens syrlighet balanserer de søte eplene bra.


Bringebærsorbet med to ingredienser

 • Skrevet 10.11.2015 klokka 19:06
 • Kategori: Dessert

Heihei! 

Kveldens oppskrift er en fristende bringebærsorbet. Sorbet er utrolig godt og enkelt å lage. Denne bringebærsorbeten kan brukes både som dessert etter en god middag eller som kveldskos. Jeg spiser den ofte om kvelden når jeg får lyst på noe friskt og godt.

Bringebærsorbet med to ingredienser - 1 porsjon

 

100-150 g frosne bringebær

1 boks Yoplait vanilje yoghurt (125 g) eller annen vaniljeyoghurt

 

Ha bringebærene og yoghurten i en food prosessor/smoothiemaskin eller stavmisker. Miks til en jevn is. Settes i fryseren eller serveres med en gang! Jeg spiser den oftest med en gang. Da er den litt smeltet, men hvis man ønsker iskuler anbefaler jeg å fryse ned i noen timer frem til servering.

Serveres med frisk frukt og crunchy granola på toppen eller sammen med kaker.

NYT!

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits