BAKT RISKREM MED BRINGEBÆRSAUS OG NØTTER

  • Skrevet 16.12.2016 klokka 10:46
  • Kategori: Dessert

Hei, 

Vi spiser alltid riskrem i julen, og i år har jeg prøvd meg på en ny variant. Den ble så lett og luftig etter å ha stått noen minutter i ovnen, så denne skal jeg garantert servere til dessert etter en julemiddag. 

SONY DSC BAKT RISKREM MED BRINGEBÆRSAUS OG NØTTER (6 PERSONER)

900 gram risengrynsgrøt eller risengrynsgrøt lagd av 2 dl grøtris, 4 dl vann, 10 dl melk og ¼ ts salt

2 dl kremfløte

25-35 gram melis

2 ts vaniljesukker

Hakkede nøtter etter ønske (hasselnøtter, valnøtter, mandler)

Bringebærsaus: 300 gram frosne bringebær og 25 gram melis

  1. Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La grøtrisen småkoke til vannet nesten er kokt inn, i ca 10 minutter. Tilsett melken og la det stå og tykne på svak varme i ca 45 minutter under lokk. Rør av og til. Avkjøl grøten. Har du ferdigkjøpt risengrynsgrøt kan du hoppe over dette steget.
  2. Sett ovnen på 125 grader.
  3. Visp fløte til krem, og vend kremen i den avkjølte grøten. Smak til med melis og vaniljesukker. Fyll grøten i 6 små ildfaste former.
  4. Bak dem 10-15 minutter i ovnen før servering. Mens riskremen bakes i ovnen, lag bringebærsausen i en kjele. Varm opp de frosne bringebærene og smak til med melis.  Server riskremen med hakkede nøtter og bringebærsaus.

SONY DSC SONY DSC

Victoria Larsen

16.12.2016 kl. 11:03
Ser kjempe godt ut!
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits