Lag juletre av frukt

  • Skrevet 11.12.2016 klokka 19:03
  • Kategori: Frukt

11 desember! I dag er det 13 dager igjen til julaften. Gjør julen frisk med frukt-juletre🎄 Nyt i førjulstiden, ha med på juleavslutning, på julebordet eller i juleferien⭐️ Vi pleier alltid å sette frem litt frisk frukt og bær sammen med julekakene i julen, og det pleier alltid å være populært. Ekstra gøy er det å lage det som et juletre. Her er to varianter:


Kiwi juletre

2 stk kiwier

Mango (noen skiver)

1 stk jordbær

 

  1. Skjær opp kiwien og jordbæret i skiver. Ta vare på litt av kiwiskallet til trestokken.
  2. Skjær opp mango og skjær ut en stjerne og tynne strimler.
  3. Start med å legge kiwi bortover på rekker på en tallerken, sånn at det blir et tre. Skjær litt av kiwiskallet til to små eller et rektangel. Pynt med mangostjerne og mangostimler og jordbærskiver. 

SONY DSC
Juletre av frukt

1 stk eple

1 stk gulrot

Tannpirkere

Stjerneformet pepperkakeform

Ananas til stjerne

Frukt (Jeg brukte røde og grønne druer, klementin, ananas, jordbær, bringebær, kiwi. Jeg vil anbefale å ikke pynte med eple og banan, da de blir fort brune)

 

Fremgangsmåte er vist og forklart med bildene under. Juletreet holder noen dager hvis det oppbevares kaldt under litt plastfolie. 


Finn frem all frukten og start med å skjære av toppen av eple (der stilken er). Det skal brukes som bunn. 


Snu eplet og skjær ut et hull med en kniv og bruk en skje for å ta ut litt av eplekjøttet.


Sett eplet på et fat og ha gulroten oppi eplet. Den tynneste delen av gulroten skal peke oppover. 


Stikk tannpirkere inn i eplet og gulroten. Del gjerne tannpirkerne i to med en saks, så de er litt mindre jo høyere opp man kommer på gulroten. Stikk i mange flere tannpirkere enn vist på dette bildet. Man kan også stikke i tannpirkere underveis når man tar på frukt. Da ser man hvor det trengs tannpirker for å dekke.


Skjær opp frukt. 


Skjær opp ananas og trykk ut en stor stjerne til toppen av treet og mindre stjerner til å ha på treet. 


Tre frukten på tannpirkerne, og vips har man et juletre av frukt! :)

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits