Spekemat til julebuffeten

SONY DSC
SPEKEMAT TIL JULEBUFFETEN

Ulike typer spekemat

Cherrytomater

Ruccola

Reddiker

Friske bær (jordbær, blåbær, bringebær)

Syltet løk

Rømme

Flatbrød

 

Jeg la spekematen på en seng av ruccola. Pynt deretter med reddiker, bær og tomater rundt. Spekematen kan serveres med flatbrød, rømme og syltet løk. Syltet løk lages slik:

 

Syltet rødløk

1 rødløk

1 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

1 dl vann

 

Først lager du en lake av hvitvinseddik, sukker og vann. Forholdet mellom eddik og sukker kan du justere alt etter om du synes laken blir for sur eller søt.

Ha hvitvinseddik, sukker og vann i en gryte, og varm opp til det koker og alt sukkeret er oppløst.

Mens syltelaken koker opp, kuttes rødløken i tynne båter. Overfør løken til et rent kokt glass, og hell over laken. La det avkjøles uten lokk til det når romtemperatur, ha på lokket, og sett i kjøleskapet. Den syltete røfløken er best om den får stå minst en dag, men kan fint serveres etter et par times tid.

Rødløken får en fin dyp rosafarge etter et par timer i laken. Løken holder seg lenge i kjøleskapet, men jeg tipper glasset blir raskt tomt når du har smakt på den.

SONY DSC

 

elisebr

05.12.2016 kl. 14:33
Så nydelig det så ut! :)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits