Scones med eple, rosiner og crunchy granola

  • Skrevet 15.10.2016 klokka 08:10
  • Kategori: Scones

God morgen!

Gradestokken viser minus ute, og trærne ute er dekket av frost. Et sikkert tegn på at vinteren nærmer seg, hurra! Jeg har treningsfri i dag, så nå sitter jeg i sofaen med pledd, tente lys, te og rykende ferske scones. Perfekt start på dagen. Hviledagen tenkte jeg å bruke på å eksperimentere meg frem til nye oppskrifter på kjøkkenet og reise en tur opp på fjellet. Håper dere får en strålende lørdag og at oppskriften faller i smak! 


Jeg er en stor fan av scones! Det er så raskt å lage, også smaker det fantastisk. De første gangene jeg lagde scones fulgte jeg alltid oppskriften til punkt og prikke, men jeg har etterhvert funnet ut at man egentlig ikke trenger en oppskrift til scones. Det er bare å blande sammen det man finner av tørrvarer som havregryn, mel, frø, nøtter, tørket frukt osv i skapene, og spe på med melk og yoghurt til man får en fin konsistens. I løpet av en halvtime har man rykende ferske scones! Under finner du en oppskrift på mine favorittscones som jeg har komponert sammen ut i fra det jeg liker best og ofte har i skapet. Men det er bare å erstatte eller kutte noen av ingrediensene, så finner du etterhvert frem til dine favorittscones. Ønsker du de søtere, er det godt å tilsette litt honning. Det går også fint an å lage deigen dagen før, så er det bare å sette de inn i ovnen om morgenen. 


Scones med eple, rosiner og crunchy granola (Ca 9 store scones)

1 stk eple, raspet 

100 gram hvetemel

100 gram sammalt spelt eller hvete, fin

70 gram havregryn

30 gram rugflak (kan erstattes med havregryn eller annen type gryn/flak)

60 gram hjemmelaget granola (kan erstattes med havregryn eller annen type frokostblanding)

En neve solsikkefrø

En neve gresskarkjerner

To never rosiner

2 dl melk

Ca 240 gram yoghurt naturell (Vaniljeyoghurt eller annen type yoghurt kan også brukes)

4 ts bakepulver

1 ts salt

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett de våte ingrediensene og bland godt. Deigen skal være klissete.
  2. Form sconesene. Et tips er å fukte hendene med vann. Da er det mye lettere å forme sconesene uten at det blir klissete. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Dryss gjerne over litt havregryn.
  3. Stekes på 225 grader (over- og undervarme) i ca 15-20 minutter til de er gjennomstekt og gylne. Følg med, steketid varierer fra ovn til ovn. Sconesene kan spises med alt mulig pålegg, eller som de er. 

TIPS! Lag gjerne deigen dagen før. Sett deigen i kjøleskapet med plastfolie over, eller form de klare på et stekebrett og sett i kjøleskapet. Da er det bare å steke de når du ønsker, så har du rykende ferske scones på 15 minutter. Ønsker du de søtere, er det godt å tilsette litt honning. Scones er best nystekt, så hvis ikke alle sconesene går med samme dag anbefaler jeg å fryse de ned. Scones kan fint fryses ned og smake som nystekte igjen. Ta sconesene opp, og la de tine i romtemperatur før de skal serveres. Rett før servering settes ovnen på ca. 200 grader varmluft. Pakk sconesene inn i aluminiumsfolie og varm i 3-5 minutter. Da er de som nystekte igjen, sprø overflate og saftige inni!

Astrid

16.10.2016 kl. 20:05
Disse var sykt gode! Takk for super inspirasjon 😊

Kristin Hjelstuen

16.10.2016 kl. 21:57
Astrid: Woho, så hyggelig å høre! Tusen takk :):)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits