Blåbærmuffins med havregryn

  • Skrevet 03.06.2016 klokka 13:27
  • Kategori: Muffins

Har du lyst på noe godt, og samtidig ønsker å gi kroppen god næring? Da er disse blåbærmuffinsene midt i blinken. I den klassiske muffinsoppskriften finner man ofte sukker, smør og hvetemel. Jeg har byttet ut de ingrediensene med grovere og sunnere varianter. Ha for eksempel blåbærmuffinsene i en tett beholder og putt i sekken om morgenen, så kan de nytes som et mellommåltid utover dagen.

SONY DSC

SONY DSC
Blåbærmuffins med havregryn (10-12 muffins)

110 gram havregryn + 3 ss til topping

160 gram mel  (Jeg brukte 100 gram sammalt hvete og 60 gram hvetemel)

3 ss honning 

1 ts bakepulver

½  ts salt

½ ts kanel

2,5 dl melk

1 stk egg

7 ss vegetabilsk olje

100 gram frosne blåbær

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
  2. Bland alle ingrediensene unntatt blåbærene i en bolle og rør godt sammen. Vend inn blåbærene med en slikkepott.
  3. Hell røren oppi 10-12 stk muffinsformer eller et muffinsbrett (må smøres). Fyll de ca 2/3 fulle.
  4. Ha over litt havregyn som topping.
  5. Stekes i 20-25 minutter.

Server gjerne varme med yoghurt, eller ha de i en lukket beholder eller fryser. Hvis du har de i fryseren, er et tips å varme de i ovnen i noen minutter etter tining. Da blir de crispy og nesten som nystekte. 

OBS! Hvis man ønsker en søtere variant kan man erstatte honningen med 65 gram sukker

Snippen

03.06.2016 kl. 14:02
Dette så farlig godt ut :D Håper du har en flott dag!

spisogspar

03.06.2016 kl. 19:16
Så godt dette så ut- og sunt også :))
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits