Lasagne med en vri

  • Skrevet 23.05.2016 klokka 17:08
  • Kategori: Kjøtt

Hei, 

Lasagne er en klassiker og super middag etter en dag med mye trening! Jeg har byttet ut ostesausen med cottage cheese. Cottage cheese inneholder mye protein og kalsium, og lite sukker. Det går fortere å lage, gir flere næringsstoffer og smaker supergodt! 

SONY DSC

SONY DSC
Kristins lasagne (3-4 personer)

400 g kjøttdeig 

5 ss tomatpuré

2 bokser hakkede tomater (jeg brukte Mutti)

1 stk rødløk

1-2 fedd hvitløk

Krydder ( for eksempel salt, pepper, oregano, timian)

1 stor boks cottage cheese (400 g)

Fulkorns lasagneplater

Ost

Salat (paprika, gulrot, salat, avoakdo, tomat)

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme.
  2. Ha olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen. Mens kjøttdeigen stekes finhakkes rødløk og hvitløk. Ha det oppi med kjøttdeigen og la det surre til kjøttet er gjennomstekt og løken blank.
  3. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og krydder i kjøttblandingen. Smak til med mer krydder.
  4. Finn frem en ildfast form og dekk bunnen med et lag kjøttdeig. Dekk kjøttdeiglaget med lasagneplater. Deretter legger du det tynt lag med cottage cheese oppå platene, men pass på å dekke platene. Deretter et lag med kjøttdeig igjen, lasagneplater, cottage cheese og til slutt det som er igjen av kjøttdeigen. Pass på å dekke platene godt, så de får nok væske og blir myke. Skjær skiver med ost og legg oppå. Stekes på 200 grader i ca 30-35 minutter. Serveres med en god salat til. 

SONY DSC

Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits