Bakt søtpotet med tacofyll

  • Skrevet 19.05.2016 klokka 18:41
  • Kategori: Kjøtt

Hei,

Hvis du er glad i taco/nachos, så tror jeg denne retten vil falle i smak! Her byttes tacoskjellet ut med søtpotet. Søtpoteten er en næringsrik grønnsak som er naturlig søt. Den er rik på vitamin A. Søtpoteten inneholder også kostfiber, som holder deg mett lenger. Helt topp etter en lang dag med trening og andre aktiviteter! 

SONY DSC

SONY DSC
Bakt søtpotet med kjøttdeig og guacamole (2-3 personer)

1-2 stk søtpoteter (avhengig av størrelse)

1 pakke kjøttdeig

1 ss hjemmelaget tacokrydder + vann (oppskrift på hjemmelaget tacokrydder her: http://spisogyt.blogg.no/1446667253_hjemmelaget_tacokrydd.html)

1 stk avokado

½ stk rødløk

½ stk tomat

Salt og pepper

Revet ost

  1. Forvarm ovnen til 225 grader, over- og undervarme.
  2. Vask og tørk søtpotetene. Stikk mange små hull i skallet med en gaffel. Stek på rist i 45-60 min. Legg en stekeplate med bakepapir under risten. Det vil renne ut litt saft fra poteten. Steketiden varierer etter hvor stor søtpoteten er, men la den gjerne stå i en time. Da blir den myk og saftig.
  3. Stek kjøttdeigen og bland med krydderet.
  4. Lag guacamole.
  5. Ta ut søtpoteten og del den i to. Legg tacokjøttdeig oppå søtpoteten, og topp med gucamole.

SONY DSC

SONY DSC

 

Snippen

19.05.2016 kl. 19:12
Dette så godt ut :D Håper du har en flott kveld! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Kristin Hjelstuen

21.05.2016 kl. 21:20
Snippen: Tusen takk og i like måte! Det skal jeg gjøre :D
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits