Pastasalat med kylling og hjemmelaget rød pesto
Hei,
Dette er min favorittrett for øyeblikket. Så mange gode smaker samlet i en skål. Salaten kan lages på tiden pastaen koker, så denne retten passer perfekt når man kommer hjem fra en treningsøkt eller lang dag på skole/jobb. Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet! Denne burde absolutt testes :)
Pastasalat med kylling og hjemmelaget rød pesto (2 personer)
2 stk kyllingfileter
Salt og pepper
190 g fullkornspasta penne
125 g soltørkede tomater
45 ml olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
En håndfull frisk basilikum + basilikum til pynt
Pinjekjerner
Ruccola
Cherrytomater
1 stk avokado
1/2 stk rødløk
- Sett på en kjele med vann for å koke pasta. Ha i pasta og kok i henhold til instruksene på pakken.
- Skjær kylling i biter og stek i en stekepanne med olje. Krydre med salt og pepper. Sett til side når den er gjennomstekt.
- Ha soltørkede tomter, hvitløksfedd, tomatpuré og basilikum i en bolle. Kjør sammen med stavmikser til det er blandet. Tilsett olivenolje og kjør til en pesto konsistens.
- Vask ruccola og legg i to skåler. Skjær avokado, cherrytomater og rødløk. Legg oppå salaten.
- Stek pinjekjerner på middels varme i en liten tørr stekepanne. Det trengs ingen olje. Stek til de er gyllenbrune. Pass på å følge med og røre i de, så de ikke brenner seg.
- Når pastaen er ferdig, hell av vannet. Tilsett kylling og soltørkede tomater. Tilsett så mye rød pesto du ønsker, jeg brukte ca halvparten. Rør sammen, så det er godt blandet.
- Ha pasta og kyllingen oppå salaten. Topp med ristede pinjekjerner og basilikum.
Silje Moen
26.04.2016 kl. 20:26Kristin Hjelstuen
26.04.2016 kl. 21:09fargelinjer
26.04.2016 kl. 21:17Kristin Hjelstuen
26.04.2016 kl. 22:26spisogspar
26.04.2016 kl. 22:08Kristin Hjelstuen
26.04.2016 kl. 22:26Janne
26.04.2016 kl. 22:13Kristin Hjelstuen
26.04.2016 kl. 22:28Little Miss Sunshine
27.04.2016 kl. 09:54Ida Martine
27.04.2016 kl. 12:05Marianne
27.04.2016 kl. 21:00