Tomatsuppe med smilende egg

  • Skrevet 11.04.2016 klokka 13:00
  • Kategori: Suppe

Hei, 

Ny uke og kanskje hjemmelaget tomatsuppe står på menyen? 

Hjemmelaget tomatsuppe er så godt og ikke minst enkelt å lage. Hvis du ikke har prøvd hjemmelaget tomatsuppe før, er det bare å hive seg rundt. Det er virkelig å anbefale! Suppen lages ferdig på 15 minutter, og med egg og grovt brød til får du i deg masse gode næringsstoffer. Jeg lager alltid en stor porsjon, så har jeg en rask og god lunsj rett etter trening :)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Tomatsuppe (4 porsjoner)

1 stk rødløk

2 fedd hvitløk

1 stk chili

2 bokser hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

2 ss hakket soltørkede tomater (ca 6 stk)

½ ss brunt sukker

7 ½ dl vann (eller 10 dl for mer flytende)

2 stk terninger av grønnsaksbuljong

Salt og pepper

½ ss balsamicoeddik

Basilikum

Egg

Creme faiche

 

  1. Finhakk rødløk, chili, hvitløk og soltørkede tomater. Finn med en gryte og fres rødløken til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og soltørkede tomater mot slutten.
  2. Ha tomatpureén i gryta og la det surre sammen. Tilsett så boksene med hermetiske tomater. Kok opp.
  3. Tilsett grønnsaksbuljong, vann balsamicoeddik, brunt sukker og salt og pepper Kok opp. Smak til suppen. Tomatsmaken skal være dominerende.
  4. La suppen koke videre på middels varme.
  5. Sett på en annen gryte med vann til eggene imens. Kok egg etter hvordan du vil de skal være selv, jeg bruker 8 minutter, så de er i overgangen mellom smilende og hardkokt.
  6. Når egget begynner å nærme seg slutten, kjør suppen med en stavmikser eller lignende, så suppen blir jevn og glatt. Tilsett mer vann eller kraft om suppen er for tykk.

 

Server suppen med en dæsj creme fraiche, egg, basilikum og grovt brød til. Eventuelt kan du koke opp pasta og ha i suppen.

SONY DSC

http://hevhodet.blogg.no/

11.04.2016 kl. 15:35
Mmmm ;) den så snadder ut! tusen takk for oppskrift :)

spisogspar

11.04.2016 kl. 18:02
Dette så godt ut :) Delikate bilder :))
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits