Miniburgere

Hei, 

Hamburgere en en stor favoritt, og disse små hamburgerne skaper stor glede rundt bordet! De er topp å ha til tapas, barnebursdag, som forrett eller hovedrett. 

SONY DSC

SONY DSC


Miniburgere (Ca 15 stk)

400 g karbonadekjøttdeig

1 stk chili

1-2 fedd hvitløk

½ stk rødløk

1 stk egg

Salt og pepper

  1. Finhakk chili, hvitløk og rødløk.
  2. Ha det i en bolle og tilsett karbonadekjøttdeig og egg. Kna deigen med hendene og tilsett salt og pepper. Fukt hendene med vann og form kjøttdeigen til små kjøttboller. Klem de så ned til de blir flate som en hamburger (se bildet).
  3. Stek kjøttbollene i en stekepanne med olje. Stek de først på høy varme, og deretter på lavere varme for å få de gjennomstekt. Det tar noen få minutter.

SONY DSC

Mini hamburgerbrød (Ca 20 stk hamburgerbrød, avhengig av størrelse)

500-700 g speltmel

2,5 dl melk

1 dl vann

½ ss sukker

½ ts salt

50 g smør i terninger

25 g fersk gjær

Egg + sesamfrø til pensling og strø

  1. Ha alle ingrediensene de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Smuldre den ferske gjæren over blandingen og varm opp vann til fingertemperatur og tilsett til deigen. Nå skal alle ingrediensene med unntak av smøret være i kjøkkenmaskin. Elt i ca 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger til deigen og elt videre i 5-10 minutter på høyere fart til deigen slipper kantene i eltebollen. Juster med mel eller vann om deigen er klissete eller fast. Dekk bollen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 40-50 minutter.
  2. Ha deigen på en kjøkkenbenk med mel og del deigen mange boller. Rull hamburgerbrødene og legg de på en rist. 
  3. Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle hamburgerbrødet med egg og dryss over sesamfrø. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter, men følg med. Avkjøles på rist.

Mini-hamburgerbrødene kan fryses ned og smake som nybakt etter tining og noen minutters oppfriskning i ovn med varmluftfunksjonen.

 

Montering: 

Spinatblad

Tomat (litt større enn cherrytomat) 

BBQ saus eller ketchup 

 

Del hamburgerbrødene i to og smør på et lag med BBQ-saus. Legg deretter et blad av spinat, hamburgeren, tomat og et spinatblad på toppen. Da trekker ikke burgerbrødet til seg fuktigheten fra tomaten og holder seg saftig hvis de lages noen timer før servering. 

SONY DSC

SONY DSC
 

lisarorvik

18.02.2016 kl. 17:27
Mammamarcela dette skal jeg prøve ut :)

Ingrid Kristine S. Austrheim

18.02.2016 kl. 17:51
Herregud så søte!

Celina Berntsen

18.02.2016 kl. 18:49
Dette ser kjempegodt ut! :)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits