Grove tortillalefser

  • Skrevet 26.11.2015 klokka 13:54
  • Kategori: Taco

Heihei!

Gjør fredagstacoen til en fest med hjemmelagde grove tortillalefser! I høst prøvde jeg å lage tortillalefsene til tacoen hjemme istedenfor å kjøpe ferdige, og resultatet ble veldig bra! Nå pleier jeg å lage de fra bunnen av hver gang det serveres taco her i huset. Med hjemmelagde tacolefser har man full kontroll på ingrediensene samtidig som det smaker fantastisk. Stort pluss er at det er så lett å lage! Fyll lefsene med karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder, guacamole, tomatsalsa og mangosalsa. Blir det noen til overs kan lefsene brukes til lakserull eller som pizzabunn i dagene etter.

Hjemmelagde grove tortillalefser

Gir ca 8-10 tortillalefser

 

180 gram hvetemel (ca 3 dl)

180 gram sammalt hvete, fin (ca 3 dl)

2 dl lunkent vann

2 ss raspolje

1 ts salt

  1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kna deigen sammen for hånd i noen minutter til du har en fin deig, den skal ikke være klissete. Tilsett mer mel om nødvendig.
  2. La deigen hvile i ca 15 minutter.
  3. Del deigen i 8-10 deler. Ha mel på en benkeplate og kjevle ut hver del i samme størrelse som stekepannen. Det er om å gjøre å kjevle deigen så tynn som mulig. Klarer du å se hånden gjennom deigen er den bra.
  4. Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels varme. La den bli varm før du legger første lefse oppi pannen. Trykk lefsene litt ned med en stekeplate under stekingen for å unngå bobler.
  5. Pakk lefsene i et fuktig kjøkkenhåndkle etterhvert som de blir klare. Da holder de seg myke og fine frem til servering.

 

Hvis ikke alle lefsene spises opp første dagen kan de oppbevares i en pose i kjøleskapet. GOD TACOFREDAG :)


 

 

Lisa Rørvik

26.11.2015 kl. 14:34
Dette så kjempe godt ut, takk for en fik oppskrift :)

27.11.2015 kl. 13:59
Wow, så digg ut! Du imponere stadig :)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits