Granola med det lille ekstra

  • Skrevet 24.11.2015 klokka 16:56
  • Kategori: Granola

Hei!

I dag vil jeg dele en spennende oppskrift med dere! Jeg liker å eksperimentere meg frem til nye oppskrifter på kjøkkenet, og med granolaen finnes det nesten ingen grenser. Jeg er opptatt av å få i meg jern, så jeg tenkte å prøve å få det inn i granolaen som jeg ofte spiser som mellommåltid. Rødbete er en god kilde til jern. I tillegg tas jern bedre opp med C-vitamin, så derfor prøvde jeg meg på kombinasjonen rødbete og appelsin. Jern er viktig for jenter i utvikling samt de røde blodcellene som transporterer oksygen gjennom kroppen.

Nitraten i rødbete viser seg også å ha en positiv effekt på prestasjonsevnen ifølge flere studier (se rødbete-smoothien). Rødbete inneholder også mange gode næringsstoffer. Av rotgrønnsaker er rødbete den med høyest innhold av antioksidanter. Granolaen gir alt man trenger for å kickstarte en ny dag med fullt energilager. Rødbeten gir en fin rødfarge på granolaen, noe som passer fint nå som vi går inn i juletider! Granolaen er god på smak, og smaker ikke av rødbete.

Granola med rødbete og appelsin

Gir en krukke med granola

 

160 g havregryn

85 g bokhvete

60 g solsikkekjerner

30 g sesamfrø

60 g gresskarkjerner

70 g mandler

1 stk rødbete (ca 200 g)

1 stk appelsin

2 ss honning

2 ts kanel

1 klype maldonsalt

 

  1. Kok opp vann og ha bokhveten i vannet. La det koke litt til den har avgitt farge. Dette er for å få vekk fargestoffet som sitter i ytterskallet. Hell av vannet.
  1. Kjør rødbete og appelsin i en blender. Ha blandingen i en kjele og tilsett honning. Varm opp blandingen til honningen er oppløst.
  1. Forvarm ovnen til 140 grader over- og undervarme. Hakk mandler og bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.  
  1. Hell rødbete og appelsinblandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen.
  1. Ha blandingen over på en stekeplate som er dekket med bakepapir og fordel granolaen jevnt utover.
  1. Stekes midt i ovnen til den har fått en gylden brunfarge, mellom 50-60 minutter. Ved to brett kan de stekes samtidig, men bytt gjerne halvveis. Det lønner seg å røre i blandingen hvert 15-20 minutt for at granolaen skal bli likt stekt overalt. 
  1. La granolablandingen avkjøles før den helles over på et stort glass eller i en boks.

  

Silje Moen

24.11.2015 kl. 17:12
nam!

Lisa Rørvik

24.11.2015 kl. 17:38
Dette så kjempe godt ut :) (giveaway konkurranse på min blogg med fine premier, bli gjerne med)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits