Hjemmelaget knekkebrød

  • Skrevet 09.11.2015 klokka 13:40
  • Kategori: Knekkebrød

Hei fra kjøkkenet!

Nå er jeg i full gang med å lage knekkebrød. Forrige runde med knekkebrød forsvant så fort. Ikke så rart når det er så knasende godt! Oppskriften har jeg fått fra mamma, og disse har vært en stor favoritt hos meg i lang tid. Jeg går aldri lei!

Knekkebrød bruker jeg ofte som mellommåltid eller når jeg får lyst på noe sprøtt og godt. Jeg spiser det også som et tillegg til brødskiver for variasjon. De er proppfulle av korn og nøtter, noe som gjør de næringsrike. Supre å lage i dag for å ha til resten av uken!

Knekkebrød

Gir 3 brett med knekkebrød (ca 48 knekkebrød)

 

4 dl store havregryn

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl sammalt rug

2 ½ dl solsikkekjerner

1 dl linfrø (knuste i en foodprosessor)

1 dl sesamfrø + litt til å strø over knekkebrødene før steking

1 dl gresskarkjerner

1 ts maldonsalt

½ dl sesamolje

½ dl olivenolje

7 ½ dl vann med kullsyre (kan erstattes med vanlig vann)

  

  1. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Linfrøene knuses i en foodprosessor før de tilsettes røren. Linfrø burde knuses for at kroppen kan ta opp næringsstoffene. Hele linfrø vil passere rett gjennom kroppen uten at vi får nytte av de sunne næringsstoffene. Tilsett vann, sesamolje og olivenolje. Vann med kullsyre gjør knekkebrødene ekstra sprø. Rør alt sammen. Deigen skal være ganske klissete.
  1. Ha røren utover tre stekebrett med bakepapir. Fordel jevnt utover med en slikkepott. Det er viktig at deigen strykes jevnt utover så knekkebrødene ikke blir ujevnt stekt. Et annet triks er å legge plastfolie over deigen på stekebrettet og kjevle for å få det jevnt.
  1. Strø over sesamfrø og stek knekkebrødene. Ha alle tre brettene i ovnen samtidig. Etter ca. 10 minutter ta ut et brett om gangen og bruk pizzahjul eller kniv for å skjære opp knekkebrødene. Jeg deler hvert brett opp i 16 stykker. Sett knekkebrødene tilbake i ovnen og stek videre. Pass på å bytte plass på de tre stekebrettene hvert 20 minutt, så alle brettene blir jevnt stekt. Når stekebrettene byttes vil komfyren også slippe ut damp, noe som er viktig for å få de sprø!
  1. Ta ut knekkebrødene etter ca 60-70 minutter, men følg med mot slutten av steketiden. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis noen knekkebrød er tykkere enn andre, tas de tynneste ut og de andre stekes videre.
  1. Knekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og legg på rist umiddelbart. Hvis de avkjøles på bakepapiret kan de sette seg fast.

 

Knekkebrødene oppbevares i tett boks, og er holdbare lenge! Serveres med ost, syltetøy, skinke eller en god salat og egg. 






Line

09.11.2015 kl. 13:41
Elsker bloggen din <33

lisarorvik

09.11.2015 kl. 14:19
Dette så kjempe godt ut :)

Kristin Hjelstuen

09.11.2015 kl. 14:41
Line: Så hyggelig å høre! Ha en fin mandag :)

Kristin Hjelstuen

09.11.2015 kl. 14:43
lisarorvik: :) Når man først har begynt å lage knekkebrød er det vanskelig å slutte!

Lottis

09.11.2015 kl. 15:35
Gjett om det ska bakes no! Inspo x 1000 😄😄

Kristin Hjelstuen

09.11.2015 kl. 15:50
Lottis: Hurra! Da har du noe å glede deg til :)

REBECCA HOLDER

09.11.2015 kl. 15:55
åh nam, elsker hjemmelaget knekkebrød !!

Kristin Hjelstuen

09.11.2015 kl. 16:09
REBECCA HOLDER: Da er vi to :)

Lene

10.11.2015 kl. 22:57
Hjemmelagde knekkebrød er SÅ godt - og disse så ekstra gode ut! Liker at det er bittelitt tykkelse på dem :-)

Kristin Hjelstuen

11.11.2015 kl. 20:37
Lene: Så hyggelig å høre! Helt enig med deg :) Da er de litt mer mettende, men fortsatt like sprø!
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits