Søtpotet-nachos

  • Skrevet 25.11.2015 klokka 10:13
  • Kategori: Kjøtt

Hei!

Jeg synes det er veldig gøy å prøve nye varianter av kjente oppskrifter. Nachos er en favoritt hos meg, og denne middagen overrasket meg positivt! Den blir ikke like sprø som tortillachips, men tacosmaken sammen med søtpotet var en god smakskombinasjon. Med søtpotet som ingrediens i middag er en av fem om dagen dekket! 

Da jeg leste litt om næringsstoffene i søtpotet oppdaget jeg en god nyhet. Søtpotet er en fin kilde til kalium og mineralet kobber. Kobber er viktig for dannelsen av hemoglobin som frakter oksygen i blodet. Søtpoteten er også rik på betakaroten (vitamin A), derav fargen. 

SONY DSC

Søtpotet nachos

Oppskriften er for 2 personer

1 stk stor søtpotet

400 g kjøttdeig

Noen skiver rødløk

1-2 ss tacokrydder (jeg brukte hjemmelaget tacokrydder)

3 stk cherrytomater

Olivenolje

Salt

Hvitost

 

Tilbehør
En god salat

Guacamole

Tomatsalsa

Kesam eller rømme

  

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpoteten og del den i tynne skiver. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir og hell over olivenolje og krydre med salt. Stekes midt i ovnen til de har fått litt farge og er gjennomstekt, ca 10-15 minutter.
  1. Stek kjøttdeigen i litt olje. Ha i tacokrydder og litt væske. 
  1. Ha skivene av søtpoteten i en ildfast form eller legg de nærmere hverandre på stekeplaten (se bilder av begge fremgangsmåtene under). Fordel kjøttdeigen over og ha over skiver av ost og cherrytomater og løk om du ønsker. 
  1. Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 5 minutter til osten har smeltet. Serveres med en god salat, guacamole, salsa, og kesam/rømme.  

Stine Elize

25.11.2015 kl. 10:16
Ser kjempegodt ut, denne må prøves ut! :)

Kristin Hjelstuen

26.11.2015 kl. 09:57
Stine Elize: Så bra du likte det! Lykke til :)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 22 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits