Crunchy Granola

  • Skrevet 30.10.2015 klokka 07:00
  • Kategori: Granola

Hei!

Dagens oppskrift er hjemmelaget granola eller kornblanding! Granola er lett å lage. Samtidig er det også sunnere og smaker mye bedre enn kornblandingene man finner i butikken. De fleste kornblandingene i butikken er skjulte sukkerbomber. De inneholder mye sukker, fett og salt. Noen av kornblandingene inneholder like mye sukker som en kjekspakke. Ved å lage egen kornblanding har man kontroll på hva man putter i seg, og det er bare fantasien som setter grenser. Jeg bruker rikelig med nøtter og frø for å forsyne kroppen min med viktige antioksidanter og karbohydrater som holder blodsukkernivået stabilt og sikrer energi til trening. Perfekt til frokost, mellommmåltid eller til kvelds.

Granola

Gir et stekebrett

 

250 g store havregryn

50 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

50 g linfrø (knuste i en foodprosessor)

50 g gresskarkjerner

50 g hasselnøtter 

50 g mandler

50 g kokosmasse

30 g chiafrø

25 g brunt sukker

1 ss rapsolje

1 ss honning

1 dl appelsinjuice  

2 klyper maldonsalt  

 

  1. Forvarm ovnen til 140 grader over- og undervarme. Grovhakk mandler og hasselnøtter og bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle med unntak av det brune sukkeret. 
  1. Ha appelsinjuice, rapsolje, brunt sukker og honning i en kjele. Varm opp blandingen til alt er oppløst og hell den over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen. 
  1. Ha blandingen over på en stekeplate som er dekket med bakepapir og fordel granolaen jevnt utover.
  1. Stekes midt i ovnen i til den har fått en gylden brunfarge, mellom 50-60 minutter. Det lønner seg å røre i blandingen hvert 15-20 minutt for at granolaen skal bli stekt likt overalt.
  1. La granolablandingen avkjøles før den helles over på et stort glass eller i en boks. Tilsett tørket frukt og bær om ønskelig. Granolaen er holdbar i ca en måned. 

Serveres med yoghurt, melk, som crunchy topping på havregrøten eller som en håndfull snacks!

gunnilla

11.11.2015 kl. 07:23
Ser veeeldig godt ut!!! Meeeeen.... finner hverken olje eller brunt sukker i oppskrifta. ... Hvor mye? ☺

Kristin Hjelstuen

11.11.2015 kl. 10:35
gunnilla: Så bra! Det var godt du sa, nå ligger alt inne :) 25 g brunt sukker og 1 ss rapsolje! Lykke til :)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits