NY pizzatrend - Kristins BBQ Flatbread Pizza

Hei!

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere! Nordmenn er som kjent et av verdens mest pizzaelskende folkeslag, så hva passer vell bedre enn å introdusere dere for fremtidens pizza? Flatbread pizza er en ny måte å lage pizza på. Inspirasjonen har jeg hentet fra USA, og jeg kombinerer den tradisjonelle pizzabunnen med måten vi nordmenn lager flatbrød på. Dette er jeg sikker på vil bli en ny pizzatrend i Norge!  

Oppskriften jeg introduserer i dag er Kristins BBQ Flatbread Pizza. Den er enkel å lage med kort heve- og steketid, og smaker helt himmelsk. Med flatbread pizza er det lett å være innovativ. Oppskriften gir fire rektangulære pizzaer, noe som gjør det lett å prøve ut nye kombinasjoner av ingredienser! En flatbread pizza kan bli et komplett måltid sammen med en frisk grønn salat. Da er vitaminer og mineraler dekket opp i tillegg til passe mengde proteiner og karbohydrater fra kylling og tynn pizzabunn.  Følg med videre på bloggen for nye spennende og smakfulle flatbread pizza.

Kristins BBQ Kyllng Flatbread Pizza

Gir 4 flatbread

 

Deig: Tynne flatbreads

360 g hvetemel

1 ts tørrgjær

1 ts valgfritt krydder ( jeg brukte hvitløkspulver og oregano)

En klype salt

1 ts sukker

3 ss olivenolje

2,5 dl ekstra lett melk (kan erstattes med vann)

 

Topping: BBQ Kylling

10 ss Barbeque-saus

Mozarella eller revet ost

500 g kylling

1 stk rødløk

Frisk koriander

1 stk avokado

 

  1. Bland mel, salt, sukker, krydder og tørrgjær i en bolle. Varm 2,5 dl melk til 25-30 grader i en kjele. Tilsett melken og olje til blandingen og elt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Juster ved mer mel til riktig konsistens. Mot slutten av eltinga, hell over litt olje og kna det inn i deigen. Da blir deigen fin og glatt. Ta en ny bolle og smør 1 ss olivenolje i bunnen og litt oppover kantene. Legg deigen oppi bollen med olivenolje og dekk med plastfolie. La den heve på et varmt sted i 10-15 minutter til dobbel størrelse.
  1. I mellomtiden kan du gjøre i stand fyllet til flatbreadene. Formvarm ovnen til 230 grader på over og undervarme. Sett en stekeplate inn i ovnen, så platen blir varm. Skjær kylling i strimler og stek kyllingstrimlene i en stekepanne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen til side og bland med 1-2 ss BBQ-saus. Hakk rødløk i terninger og avokado i terninger.
  1. Hent deigen, og del den i to. Den ene delen legges tilbake i bollen med olje under plastfolie. Den andre delen tas på en melstrødd benkeplate. Kjevl ut deigen så tynn som mulig og skjær ut et rektangel med en kniv. Legg rektangelet over på et bakepapir og prikk deigen med en gaffel for å unngå bobler ved steking. Samle hjørnedelene og kna den lett over den melstrødde benkeplata. Kjevl deigen ut til et nytt rektangel på størrelse med det forrige. Legg rektangelet på det samme bakepapiret og prikk med gaffel.
  1. Smør to 2 ss BBQ-saus utover hver av flatbreadene. Pass på at det er ca 1,5 cm igjen fra hver kant. Fordel deretter kyllingstrimlene utover flatbreadene, og fortsett med mozarella eller revet ost. Viktig å ikke bruke store mengder ost for å sikre at flatbreadene blir crispy. Topp til slutt med terninger av løk.
  1. Ta ut den varme stekeplaten fra ovnen og legg bakepapiret med de to flatbreadene på. Stekes midt i ovnen i 5-7 minutter. Imens de to første flatbreadene steker, lages de to neste. Topp flatbreadene med fersk koriander, skiver av løk og terninger av avokado. 
Bina

28.10.2015 kl. 17:12
Naaam! Håper at du får en kjempe fin Onsdag! <3 Stikk gjerne en tur innom bloggen min også, det hadde jeg satt stor pris på! :)

CAMILLA KITTELSEN

28.10.2015 kl. 18:49
Ser utrolig godt ut :D

Kristin Hjelstuen

29.10.2015 kl. 18:57
Bina: Smakte kjempegodt også! Ha en fin dag du også :)

Kristin Hjelstuen

29.10.2015 kl. 18:58
CAMILLA KITTELSEN: Så bra! Smakte nydelig også :)
Kristin Hjelstuen

Hei!
Mitt navn er Kristin Hjelstuen og jeg er 21 år gammel. Jeg er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Jeg jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at jeg kan yte mer i idretten min. På denne bloggen håper jeg å kunne inspirere til matglede med sunne og velsmakende måltider som er raske og enkle å tilberede.

Search

Bloggdesign

hits